Cypriotische wereldgoal bezorgt Gent eerste nederlaag, Buffalo's wel groepswinnaar

  1. 37' - Geel - Paulus Arajuuri
  2. 31' - Geel - Elisha Owusu
  3. 28' - Doelpunt - Lazaros Hristodoulopoulos (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Spyros Risvanis
  2. 89' - Geel - Pavlos Korrea
  3. 82' - Verv. Lazaros Hristodoulopoulos door Onisiforos Roushias
  4. 82' - Verv. Amr Warda door Pavlos Korrea
  5. 82' - Verv. Elisha Owusu door Ilombe Mboyo
  6. 81' - Geel - Demetris Christofi
  7. 72' - Geel - Christopher Operi
  8. 72' - Verv. Milos Deletic door Demetris Christofi
  9. 64' - Verv. Roman Bezoes door Tarik Tissoudali
  10. 64' - Verv. Bruno Godeau door Vadis Odjidja Ofoe
  11. 63' - Verv. Darko Lemajic door Laurent Depoitre
  12. 63' - Verv. Alessio Castro-Montes door Matisse Samoise
  13. 62' - Geel - Roman Bezoes
  14. 58' - Verv. Denis Popovic door Andreas Chrysostomou

  Gent mag dan wel de fiere groepswinnaar zijn in groep B van de Conference League, op bezoek bij het nietige Anorthosis Famagusta gingen de Buffalo's pijnlijk onderuit. De troepen van Vanhaezebrouck slikten wel wat tegen de gang van het spel in een fenomenaal doelpunt.

  Bekijk het verslag:

  Gent slikt schitterend doelpunt

  Nog voor er in Cyprus ook maar tegen een bal werd getrapt, was Gent al zeker van de groepswinst. Flora Tallin zorgde daar eigenhandig voor. De Esten wonnen verrassend met 1-0 van Partizan Belgrado, de nummer 2 in de stand. Doordat het onderlinge resultaat in het voordeel is van AA Gent (2-1 over twee matchen) ligt de eerste plaats in de groep vast. 


  Een luxepositie dus. Vanhaezebrouck kon zo enkele sterkhouders zoals Odjidja, Tissoudali en Depoitre laten rusten. Kums was ziek. Het bracht het combinatiespel niet ten goede bij de "Buffalo's".

   

  In de beginfase moesten we het doen met een schot van Bruno, net naast. De passing was te slordig om echt kansen in elkaar te knutselen.


  De partij verdiende eigenlijk geen doelpunt, maar die kwam toch letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Christodoulopoulos zag dat Bolat ver uit zijn doel stond en haalde net over de middenlijn uit. Een geweldig doelpunt.

   

  Gent moest dan antwoorden en dat deed het ook net voor de rust. Na een vrije trap belandde de bal bij Ngadeu die zijn schot van de lijn gekeerd zag.

  De schitterende 1-0 van Lazaros Christodoulopoulos:

  Ook Odjidja, Tissoudali en Depoitre forceren niets

  Ook in de 2e helft bracht Gent gewoon te weinig. Bruno vuurde nog eens een schot af, maar zag zijn poging via de vingertoppen van Tzur in hoekschop vliegen. 

   

  Vanhaezebrouck had genoeg gezien en voerde na net een uur voetballen maar liefst 4 wissels door. Odjidja, Tissoudali en Depoitre moesten het dan maar gaan doen.

  Het bracht echter geen zoden meer aan de dijk. Hanche-Olsen was wel nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon enkel nog zijn teen tegen de bal zetten. Gent verliest zo voor het eerst in de Conference League. Het is wel een nederlaag zonder gevolgen, want de "Buffalo's" zijn al zeker van Europese overwintering. 

  Vanhaezebrouck: "Individueel en collectief niet goed genoeg"

  Hein Vanhaezebrouck was uiteraard niet tevreden na de wedstrijd. "Het is de wedstrijd die ik een beetje verwacht had. Als je kijkt naar de resultaten in deze groep... Enkel als Flora en Anorthosis tegen elkaar spelen, is er spektakel. Maar alle duels van ons en Partizan tegen die 2 ploegen is het altijd 1-0, maximum 2-0. Het is heel moeilijk, heel gesloten. "

   

  "De scheidsrechter liet alles ook wat begaan. Maar we moeten naar onszelf kijken. Het feit is dat we tegen zo'n ploegen altijd moeilijk de opening vinden."

   

  "Ik ben niet tevreden. Ik vond het collectief niet goed genoeg. Het was ook individueel bij heel wat spelers niet goed genoeg. Ze moeten zich de vraag stellen: "Hoeveel  keer heb ik het duel met mijn rechtstreekse tegenstander gewonnen?"

   

  "We moeten niet beschaamd zijn. Na 4 speeldagen waren we al 1e in de groep. In een poule met de absolute leider van Servië. Nu is het eens wat minder, maar daarvoor moet je niet beschaamd zijn. We zijn niet tevreden en begrijpen dat de fans ook niet tevreden zijn. Het is iets anders als je 0 op 18 haalt."

  Christodoulopoulos: "Hopelijk win ik de Puskas Award"

  • Lazaros Christodoulopoulos (Anorthosis Famagusta): "Doelpunten zijn natuurlijk belangrijk. Het is een historisch moment voor ons, een historische zege. 3 jaar geleden was ik al genomineerd voor de Puskas Award. Ik verloor toen van Salah. Ik hoop dat ik nu wel win."


  • Vadis Odjidja (KAA Gent): "Ik denk dat we door een wondermooi doelpunt op achterstand komen. Ze zijn dan heel hevig in die wedstrijd. Wij hadden het iets moeilijker om ons gewone niveau te halen.Daardoor hebben we weinig kansen gecreëerd."

   "We wisten dat hun spel potig was. Ik denk dat de scheidsrechter veel toeliet. Misschien wel iets te veel. Ik denk dat het een collectieve dip was op gebied van spelniveau. De laatste passes, controles en dat soort dingen."

   "We moeten het positieve onthouden, want we zijn groepswinnaar. De andere ploegen in de groep hebben ons een beetje geholpen. Daar moeten we op voort bouwen en we moeten deze nederlaag zo snel mogelijk vergeten."

   

   

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 52. Einde. De wedstrijd zit erop. Gent verliest voor het eerst dit seizoen in de Conference League. En dat tegen het bescheiden Anorthosis Famagusta. Ook in de 2e helft kon Gent geen vuist maken.  .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Spyros Risvanis van Anorthosis Famagusta tijdens tweede helft, minuut 90
  4. Gele kaart voor Pavlos Korrea van Anorthosis Famagusta tijdens tweede helft, minuut 89
  5. 4' extra. Dan maar eens van ver proberen, denkt Hanche-Olsen. Hij trapt het leer ver naast. Kan Gent nog op de proppen komen met een slotoffensief? We krijgen alvast 4 minuten extra. . tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 88. Ook Tissoudali kan niet overtuigen met zijn invalbeurt. Hij laat de bal simpelweg van zijn voet glippen. Het is tekenend voor de wedstrijd van de "Buffalo's".  .
  7. tweede helft, minuut 82.
  8. tweede helft, minuut 82. Gent dicht bij de 1-1. Bij Famagusta krijgen ze de bal niet meteen weg in de eigen 16-meter. Hanche-Olsen kan er nog net een teen tegen zetten, maar de bal wordt alsnog ontzet.  .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anorthosis Famagusta, Onisiforos Roushias erin, Lazaros Hristodoulopoulos eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anorthosis Famagusta, Pavlos Korrea erin, Amr Warda eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Elisha Owusu eruit
  12. Gele kaart voor Demetris Christofi van Anorthosis Famagusta tijdens tweede helft, minuut 81
  13. tweede helft, minuut 78. De tijd tikt zo stilaan weg in het voordeel van Famagusta. Kan Gent het tij nog keren in het laatste kwartier van deze partij?  .
  14. Gele kaart voor Christopher Operi van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 72
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Anorthosis Famagusta, Demetris Christofi erin, Milos Deletic eruit
  16. tweede helft, minuut 71.
  17. tweede helft, minuut 69. Famagusta is nog een keer gevaarlijk. Christodoulopoulos haalt bijna de achterlijn en trekt het leer goed achteruit. Invaller Chrysostomou kan er wel bij, maar kadreert zijn schot niet. .
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Tarik Tissoudali erin, Roman Bezoes eruit
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Bruno Godeau eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Darko Lemajic eruit