Ga naar de inhoud
Gent zet Riga opzij.
FK RFSKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Rade Obrenovic
stadion
Daugava Stadium
toeschouwers
1507

AA Gent overleeft in Europa na verdiende overwinning tegen RFS

 do 12 augustus 2021 20:51
GNT
einde
2-2
RFS
    1. 64' - Verv. Gianni Bruno door Laurent Depoitre
    2. 64' - Verv. Andrew Hjulsager door Giorgi Chakvetadze
    3. 72' - Geel - Julien De Sart
    4. 73' - Geel - Kevin Friesenbichler
    5. 74' - Doelpunt - Joseph Okumu (0 - 1)
    6. 80' - Verv. Christopher Operi door Núrio
    7. 81' - Geel - Joseph Okumu
    8. 82' - Geel - Ziga Lipuscek
    9. 83' - Verv. Kevin Friesenbichler door Cedric Kouadio
    10. 83' - Verv. Emerson Deocleciano door Renars Varslavans
    11. 87' - Verv. Vladislavs Sorokins door Elvis Stuglis
    12. 90' - Geel - Leonel Strumia
    13. 90+1' - Verv. Tarik Tissoudali door Sulayman Marreh
    14. 90+3' - Geel - Elvis Stuglis
    UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 12/08/21 - 19:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    74'
    Joseph Okumu
    0 - 1
    Joseph Okumu
    74'

    AA Gent heeft zich naar de laatste voorronde van de Conference League geworsteld. Na de 2-2 uit de heenmatch won Gent verdiend met 0-1 in Letland. Nu wacht met Rakow Czestochowa een Poolse tegenstander. 

    Riga - Gent in een notendop:

    • Sleutelmoment: Ruim een kwartier voor het einde kan Gent op een stilstaande fase eindelijk het verschil maken. De Sart brengt een doorgekopte vrije trap van Operi weer voor doel en daar laat Okumu Cerniauskas kansloos achter met een rake kopbal.

    • Man van de match: Joseph Stanley Okumu was vanavond de Grote Verlosser voor AA Gent. De Keniaanse nieuwkomer wist als enige de sterke Cerniauskas te verschalken en loodste zijn ploeg zo naar de play-offronde. De verdediger ontsnapte in het slot wel aan rood voor een tackle op Santana.

    • Opvallend: Gent weet na 3 competitiewedstrijden zonder zege én een Europees gelijkspel tegen Riga weer wat winnen is. 

    Deklat houdt Gent van verdiende voorsprong

    Na het 2-2-gelijkspel tegen Riga in de heenwedstrijd moest Gent vanavond doen waar het al enkele wedstrijden niet meer in slaagde: winnen. Gent nam ook meteen het initiatief, maar in een flauwe eerste helft was het toch allemaal wat te weinig.

     

    Te weinig doelkansen bijvoorbeeld, al zorgde Gent wel al vroeg in de wedstrijd voor het eerste doelgevaar. Cerniauskas werd op de proef gesteld op een verre knal van Hjulsager. Het was de voorbode van meer éénrichtingsverkeer richting de Letse doelman, maar veel werk moest die nadien niet meer opknappen.

     

    De bezoekers waagden vooral hun kans met afstandsschoten. Een plaatsbal van Tissoudali ging niet zo gek ver naast, De Sart had dan weer meer moeite om zijn schoten te kadreren. Kort voor de rust was hij het wel die bijna voor de 0-1 zorgde. Zijn voorzet-schot werd door Cerniauskas nog net tegen de lat geduwd. 

    Okumu kopt Gent naar play-offronde

    Zo snel mogelijk scoren was de boodschap voor Gent in de tweede helft. Odjidja gaf bijna meteen het goede voorbeeld, maar zijn gekruist schot ging nipt voorlangs. Niet veel later kreeg hij de bal wél tussen de palen, maar Cerniauskas schudde nog maar eens een redding uit zijn mouwen.


    Ook Operi kreeg de bal vanuit een scherpe hoek niet voorbij de doelman.

    Riga had niks in de pap te brokken, maar bleef wel op koers voor verlengingen. Pas ruim een kwartier voor het einde kreeg Gent wat het verdiende. Een doorgekopte vrije trap van Operi werd door De Sart weer voor doel gebracht en daar nam Okumu Cerniauskas eindelijk te grazen met een rake kopbal.

     

    Depoitre hield de spanning erin door daarna een grote kans onbenut te laten. En spannend werd het nog in de slotfase met nerveus geharrewar voor de neus van Bolat. Meer dan een afgeweken én een afgeblokt schot puurde Riga er uiteindelijk niet uit. Gent hield stand en moet nog één horde nemen op weg naar de groepsfase van de Conference League, het Poolse Rakow Czestochowa.

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    90+5'

    Einde

    Het ging niet zonder slag of stoot, maar AA Gent staat wel verdiend in de laatste voorronde van de Conference League. Na het 2-2-gelijkspel in de heenwedstrijd bracht een rake kopbal van Okumu de verlossing in Riga. In de play-offronde wacht het Poolse Rakow Czestochowa.

    90+3'
    90'

    Rakow Czestochowa wacht in de play-offs

    Als Gent standhoudt, dan komt het in de laatste voorronde uit tegen Rakow Czestochowa. De Polen wonnen na verlengingen met 0-1 van Roebin Kazan. De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd.

    86'

    Alarmfase rood voor Gent!

    Plots toch alle hens aan dek bij Gent. Lemajic kan zich met wat geluk doorzetten aan de achterlijn en brengt de bal laag voor doel. Na wat geharrewar levert een afgeweken schot van Simkovic een hoekschop op. Ook daarop dreigt Riga opnieuw, een schot van Saric wordt gelukkig voor Gent afgeblokt.

    82'
    81'
    KAA Gent
    80'

    Bolat moet dan toch eens aan het werk op de vrije trap na de fout van Okumu. De Gentse doelman bokst de bal autoritair weg. Riga probeert nu te reageren, Gent moet nog even volhouden.

    80'

    Donkergeel voor Okumu

    Okumu laat zich even van zijn mindere kant zien. Met twee voeten vooruit gaat hij in op Santana. Scheidsrechter Obrenovic houdt het bij geel en daar mag de Gentse doelpuntenmaker niet om mopperen.

    80'
    79'
    78'
    76'

    Depoitre houdt de spanning erin

    Depoitre krijgt kort na de openingsgoal een uitgelezen kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Van dichtbij mikt hij net over doel. Hier zat veel meer in.