Late tegentreffer is klein smetje op Europese overwinning van Anderlecht

  heenwedstrijd 3 - 0
  1. 45+1' - Geel - Kristoffer Olsson
  2. 38' - Geel - Killian Sardella
  3. 33' - Doelpunt - Francis Amuzu (1 - 0)
  4. 28' - Geel - Juljan Shehu
  1. 89' - Verv. Isaac Thelin door Mario Stroeykens
  2. 87' - Verv. Regi Lushkja door Arber Deliu
  3. 87' - Verv. Bashkim Velija door Henri Sulovari
  4. 85' - Doelpunt - Regi Lushkja (2 - 1)
  5. 82' - Geel - Bogdan Mykhaylichenko
  6. 81' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Mustapha Bundu
  7. 79' - Verv. Ilaz Zylfiu door Klinti Qato
  8. 72' - Doelpunt - Yari Verschaeren (2 - 0)
  9. 70' - Geel - Wesley Hoedt
  10. 59' - Verv. Ilirid Ademi door Renato Ziko
  11. 57' - Verv. Benito Raman door Yari Verschaeren

  Na AA Gent heeft ook Anderlecht zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Conference League. RSCA kwam na de 0-3-zege van vorige week niet in de problemen, maar verspeelde in de slotfase zijn clean sheet tegen Laçi: 2-1.

  Anderlecht - Laçi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een half uur voetbal maakt Amuzu er meer dan terecht 1-0 van, Laçi mag alle hoop op een onwaarschijnlijk mirakel dan helemaal begraven. Anderlecht speelt de wedstrijd nadien vlot uit.

  • Man van de match: Benito Raman was bijzonder aanwezig vanavond. De ex-speler van onder meer AA Gent en Standard was zeker in de eerste helft bij elke gevaarlijke actie betrokken. 

  • Opvallend: De laatste keer dat de Anderlecht-fans mochten genieten van een Europees thuisduel is alweer van november 2018 geleden. Genieten was toen niet echt aan de orde, want paars-wit speelde 0-0 gelijk tegen de Slowaken van Spartak Trnava.

  Amuzu bekroont sterke eerste helft Anderlecht

  Met een 0-3-bonus uit Albanië op zak kon Anderlecht zonder enige druk toeleven naar de terugwedstrijd in de 3e voorronde van de Conference League. Paars-wit was in de aanvangsfase de betere ploeg, maar echt kansen leverde dat nog niet op.

   

  Na een kwartiertje dook Raman een eerste keer op voor het doel van Laçi, de aanvaller mikte vanuit een scherpe hoek op Sherri. Diezelfde Raman had daarvoor ook al de eerste kans net over gekopt.

   

  Voorbij het half uur had Anderlecht dan toch een verdiende voorsprong beet. Smaakmaker Raman toonde zich bijzonder balvast en vond Thelin met een geweldige doorsteekpass. De Zweed struikelde, maar kreeg de bal toch nog tot bij Amuzu die er 1-0 van maakte.

   

  In het slot van de eerste helft viel er niet al te veel meer te beleven. Laçi liep achter een ongrijpbare bal, de Anderlecht-fans genoten in hun ondergaande zomerzonnetje.

  Elk een doelpunt na rust

  Met een voorsprong van 4 doelpunten over 3 helften bekeken besloot Vincent Kompany om de jonge Marco Kana nog wat minuten te gunnen. Paars-wit liet de teugels wat vieren, Laçi kreeg meer tijd om uit te voetballen.

   

  Raman mikte alleen voor Sherri in het zijnet, Van Crombrugge ging plat op een poging van Ignjatovic. Voorbij het uur leek Yari Verschaeren de wedstrijd definitief te beslissen. Cullen stuurde hem de diepte in, Verschaeren werkte fraai af.

   

  In het slot milderde Regi Lushkja nog tot 2-1 na een knappe combinatie. Het tegendoelpunt was niet meer dan een detail. Anderlecht staat in de laatste voorronde van de Conference League en komt daar het Nederlandse Vitesse tegen. 

  Raman: "Over enkele weken beste niveau halen"

  • Benito Raman: "Ik ben tevreden met mijn prestatie. Ik had misschien moeten scoren, maar dat is dan ook het enige minpuntje vanavond. Op een paar dagen tijd heb ik 5 wedstrijden gespeeld en dat is nieuw voor mij. Ik heb alles gegeven en was moe na 60 minuten. Ik werk aan een conditioneel beter niveau."

   "Anderlecht heeft me gehaald om hard te werken, ik probeer met mijn werk ook andere spelers vrij te krijgen. Mijn eerste weken hier waren moeilijk, maar de laatste matchen loopt het beter. Over enkele weken ga ik zo stilaan mijn beste niveau halen."

  • Yari Verschaeren: "Mijn invalbeurt was goed denk ik. Ik had er zin in en dan is het leuk om een doelpuntje mee te pikken. Het was leuk voor ons om deze westrijd te spelen, we hadden al een ruime bonus en konden de match vlot controleren."

   "Hoe meer matchen we kunnen spelen hoe beter het zal gaan. Ik voel me nog niet op topniveau, maar ik ben niet slecht gestart. Als ik fysiek beter ben dan zal ik ook beslissender zijn."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 50. Einde. Het zit erop. Anderlecht was al een tijdje zeker, maar gaat nu ook officieel naar de play-offs van de Conference League. In de tweede helft verdubbelde Yari Verschaeren de score nog, in het slot bezorgde Regi Lushkja de bezoekers nog een eerredder.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Het Anderlecht-publiek windt zich op na een overtreding op Cullen. We maken ons op voor het laatste fluitsignaal.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Stroeykens net niet. Anderlecht pakt nog eens uit met een mooie aanval. Verschaeren gaat zijn man zonder problemen voorbij en zoekt Stroeykens die er net niet bij kan.  .
  5. tweede helft, minuut 90. De bezoekers hopen op nog wat meer en vallen gretig aan. We gaan de extra tijd in.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Isaac Thelin eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Er zijn 3 Laçi-supporters tot in Brussel geraakt en ze zijn bijzonder tevreden met dit doelpunt. Ongetwijfeld een opsteker voor Laçi dat zo toch een fraaie eerreder beet heeft. Stroeykens komt er nog bij in de slotminuten. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Laçi, Arber Deliu erin, Regi Lushkja eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Laçi, Henri Sulovari erin, Bashkim Velija eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Laçi scoort! Anderlecht laat de teugels compleet vieren en Van Crombrugge mag zijn clean sheet vergeten. Lushkja pakt uit met een knap gekruist schot: 2-1. Zeker geen misse aanval van Laçi. .
  11. Regi Lushkja (Laçi) scoort. Het staat 2 - 1. tweede helft, minuut 85.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Regi Lushkja van Laçi. 2, 1.
  13. tweede helft, minuut 82. Dit keer verkoopt Mychajlitsjenko zijn tegenstander een beuk(je). De wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was, kabbelt naar het einde. Anderlecht is oppermachtig tegen Laçi.  .
  14. Gele kaart voor Bogdan Mykhaylichenko van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 82
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Mustapha Bundu erin, Anouar Ait El Hadj eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Bundu krijgt nog wat speelminuten van Kompany, El Hadj die best goed speelde gaat naar de kant.  .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Laçi, Klinti Qato erin, Ilaz Zylfiu eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vitesse staat na een half uur voetballen met 0-1 voor bij Dundalk na een doelpunt van Matus Bero. Op dit moment trekt Anderlecht in de laatste voorronde dus naar Arnhem. De heenmatch tegen Dundalk eindigde op 2-2. .
  19. tweede helft, minuut 75. Het publiek geniet en laat dat duidelijk merken, de sfeer zit goed in het Lotto Park. Amuzu breekt nog eens door op rechts, maar een Albanees been kan nog net vermijden dat Thelin er 3-0 van maakt.  .
  20. tweede helft, minuut 72.