1. 62' - Geel - Vieirinha
  2. 80' - Geel - Jasmin Kurtic
  3. 84' - Geel - Jordan Torunarigha
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 10/03/22 - 18:45

AA Gent is er niet in geslaagd Europees voort te bouwen op het succes van in eigen land. Het vond in Saloniki het gaatje niet na een slappe vertoning, maar kreeg wel een doelpunt tegen na een afgeweken vrije trap.

PAOK Saloniki - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Stevige domper voor AA Gent op het uur. Een vrije trap van Kurtic wijkt af op het uitgestoken been van Kums en Roef blijft verslagen achter. Een offensief ontgoochelend Gent bijt nadien zijn tanden stuk op de PAOK-defensie.

• Man van de match: Weinig jongens die er echt bovenuit staken in het Toumbastadion. Eéntje maakte wel het verschil, weliswaar met een flinke dosis geluk. Jasmin Kurtic zorgde voor de enige goal van de match.

• Schorsing: In Gent hoeven Odjidja en co volgende week draaischijf Kurtic en sterkhouder Zivkovic niet te vrezen. Beiden liepen vanavond tegen geel aan en zijn daardoor geschorst voor de terugwedstrijd in de Ghelamco Arena.

PAOK houdt de boel gesloten na lucky goal van Kurtic

Het waren de hevige PAOK-supporters die met hun gezangen voor sfeer zorgden in de eerste helft, want op het veld viel weinig te beleven. Na een gretige start van de thuisploeg nam Gent de wedstrijd in handen, al ging dat niet gepaard met doelgevaar.

Ondanks de dominantie kreeg Gent het na 20 minuten toch even warm toen Biseswar zich aan de achterlijn doorzette. Roef kon met een goede interventie op de lage voorzet een grote kans voor Akpom voorkomen. Ook Ngadeu had de bal met zijn vingertoppen beroerd, maar het protest van de thuisploeg draaide op niks uit. Gent kwam goed weg.

De tweede helft had meteen een pak meer om het lijf. Akpom zorgde al vroeg na de rust voor gevaar, van dichtbij kopte hij via de grond naast. Gent reageerde met een stevige knal van De Sart. Paschalakis loste de bal en Castro-Montes scoorde in de herneming, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

De Sart eiste enkele minuten later weer de aandacht op, maar dit keer met een onhandige overtreding aan de zestien. De vrije trap van Kurtic week vervolgens af op het uitgestoken been van Kums en liet Roef zo kansloos achter. Gent stond plots uit het niks en door een flinke dosis pech op achterstand.

Een domper voor Gent, dat er nadien niet meer in slaagde om PAOK echt in de problemen te brengen. Aanvallend stelden de bezoekers vanavond teleur. Het zal volgende week in de Ghelamco Arena een pak beter moeten om de nummer 2 van Griekenland uit te schakelen.

Vanhaezebrouck: "Offensief afwezig, maar doelpunt mag nooit vallen"

Hein Vanhaezebrouck spaarde zijn kritiek niet na de ontgoochelende wedstrijd in Thessaloniki. "We hadden de volledige controle in het eerste kwartier, nadien was het in evenwicht. Alleen waren onze offensief bepalende spelers vandaag afwezig, ze waren niet goed genoeg", zegt de Gent-trainer.

"De details waren in ons nadeel, beslissende passes kwamen er niet uit. Uiteindelijk was dit een match die op 0-0 moest eindigen, dat doelpunt mag nooit vallen. Iedereen was ervoor verwittigd en dan deviëren we de bal nog in eigen doel... Je moet klaar zijn en die bal gewoon afblokken, Sven (Kums, red.) weet dat ook. Normaal staat Sven daar niet in de muur, maar ik heb al zo vaak aangehaald dat je daar geen owngoal mag maken. Je moet de bal vol raken en als je er klaar voor bent, dan raak je hem ook vol. Dit mag niet gebeuren."

"Ik had vooraf gezegd dat details het verschil zouden maken in ons duel met PAOK en we zijn op dit moment aan het verliezen op details. Het zal nu al moeilijk zijn, maar als we dat nog eens doen en weer offensief zo weinig brengen, dan is het een hopeloze zaak. Deze ploeg geeft weinig weg en staat stevig achterin. Het zal een heuse opdracht zijn."

90+5'

AA Gent moet volgende week nog stevig aan de bak in de Ghelamco Arena om een plek af te dwingen in de kwartfinales van de Conference League. De bezoekers stelden aanvallend te weinig voor in het Toumba stadion. Een goal van Castro-Montes werd terecht afgekeurd voor buitenspel, aan de overkant had PAOK meer geluk toen een afgeweken vrije trap van Kurtic in doel verdween. Gent kwam nadien niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

87'

Geel voor Castro-Montes

Castro-Montes maakt iets te veel misbaar na een niet-gefloten overtreding. Ook hij belandt met geel in het boekje van ref Frankowski.

86'

Dubbele wissel

Einde wedstrijd voor Akpom en Zivkovic, Colak en Murg zijn hun vervangers bij PAOK.

83'

Geel voor Torunarigha

Torunarigha kan Akpom alleen foutief afstoppen. Het komt de vervanger van Okumu op geel te staan.

82'

Daar is Tissoudali, hij mag nog een tiental minuten meedoen als vervanger van Hjulsager. Kan hij Gent nog langszij brengen?

80'

Het was meteen de laatste actie van Kurtic, die ondanks zijn knullige actie wel erg kwaad is voor de gele kaart. De doelpuntenmaker wordt naar de kant gehaald voor Schwab. Ook Vieirinha mag gaan rusten, Sidcley is zijn vervanger.

80'
79'
79'

Geel voor Kurtic

De bal gaat buiten en doelpuntenmaker Kurtic gooit de bal opzichtig nog wat verder weg. Een domme gele kaart is het gevolg en daardoor mist ook hij de terugwedstrijd in Gent.

77'

Slotkwartier

De tijd begint stilaan te dringen voor Gent als ze nog een goal willen maken in Griekenland. Bij PAOK lijken ze vrede te nemen met een 1-0-overwinning. Geen onaardige uitgangspositie om mee naar Gent af te zakken.

73'

Misverstand Roef en Ngadeu

Een misverstand tussen Ngadeu en Roef brengt Gent bijna in de problemen. Uiteindelijk komen ze met de schrik vrij, al puurt PAOK er wel een corner uit. Zoals de voorgaande mondt ook deze in niks uit.

70'

El Kaddouri, jeugdproduct van Anderlecht, komt tussen de lijnen bij PAOK. Hij neemt de plaats in van Biseswar. Bij Gent blijft Tissoudali op de bank zitten. Komt hij nog in actie vanavond?

69'

Lyratzis voorkomt kans voor Hjulsager

Prima voorzet van Samoise, Lyratzis kan de bal aan de tweede paal nog net voor de neus van Hjulsager in hoekschop koppen. De eerste corner voor Gent, maar die levert niks op.