Ga naar de inhoud
Inter mag zich opmaken voor een stadsderby in de halve finale.

Inter laat halve finale tegen stadsgenoot Milan niet meer ontsnappen

 wo 19 april 2023 22:55
Internazionale
einde
3-3
Benfica
BEN
einde
0-2
INT
  1. 14' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 0)
  2. 38' - Doelpunt - Fredrik Aursnes (1 - 1)
  1. 49' - Geel - Rafa Silva
  2. 65' - Doelpunt - Lautaro Martínez (2 - 1)
  3. 74' - Verv. Gonçalo Ramos door Gonçalo Guedes
  4. 76' - Verv. Lautaro Martínez door Joaquín Correa
  5. 76' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
  6. 76' - Verv. Nicolò Barella door Hakan Çalhanoglu
  7. 78' - Doelpunt - Joaquín Correa (3 - 1)
  8. 80' - Verv. Federico Dimarco door Robin Gosens
  9. 80' - Verv. Alessandro Bastoni door Danilo D'Ambrosio
  10. 80' - Verv. Rafa Silva door João Neves
  11. 80' - Verv. Chiquinho door Petar Musa
  12. 81' - Geel - Petar Musa
  13. 86' - Doelpunt - António Silva (3 - 2)
  14. 89' - Verv. João Mário door Andreas Schjelderup
  15. 90+5' - Doelpunt - Petar Musa (3 - 3)
  16. 90+5' - Geel - David Neres
UEFA Champions League - speeldag 2 - 19/04/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Nicolò Barella
14'
Nicolò Barella
1 - 0
38'
Fredrik Aursnes
1 - 1
Fredrik Aursnes
38'
65'
Lautaro Martínez
65'
Lautaro Martínez
2 - 1
78'
Joaquín Correa
78'
Joaquín Correa
3 - 1
86'
António Silva
3 - 2
António Silva
86'
90+5'
Petar Musa
3 - 3
Petar Musa
90+5'

We krijgen een Milanese derby in de halve finale van de Champions League. Inter gaf tegen Benfica zijn dubbele bonus uit de heenwedstrijd niet meer uit handen in een doelpuntenrijke return: 3-3. Romelu Lukaku speelde bij Inter als invaller een bijrol.

Inter - Benfica in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net als gisteren in Napels is er ook vanavond in Milaan een zéér discutabele penaltyfase. Kort na de rust haalt Martinez Aursnes onderuit in de zestien, maar scheidsrechter Del Cerro Grande én de VAR zien er geen graten in. Tien minuten later maakt boosdoener Martinez de 2-1.

  • Man van de match: Federico Dimarco was alomtegenwoordig bij Inter. De Italiaan pakte uit met enkele cruciale defensieve interventies en lag met een knappe actie en dito assist aan de basis van 2-1, de treffer die de druppel te veel was voor Benfica.

  • Opvallend: Inter staat voor het eerst sinds 2010 nog eens in de halve finales van de Champions League. Toen pakte het onder José Mourinho uiteindelijk ook de Beker met de Grote Oren. Benfica stond nu al zes keer in de kwartfinales, nog nooit kon het doorstoten naar de laatste vier op het kampioenenbal.

Droomstart voor Inter dankzij Barella

Na de 0-2-overwinning in Lissabon leek het kat in 't bakkie voor Inter en een kwartier ver in de terugwedstrijd mocht Benfica ook de laatste hoop opbergen. Net als vorige week opende Barella de score. Toen met een kopdoelpunt, nu met een heerlijk schot. Kappen naar zijn linker en de bal dan enig mooi hoog in doel krullen.

Een dreun voor Benfica, dat keer op keer op de onwrikbare Inter-defensie botste. Enkel op een stilstaande fase konden de bezoekers toch eens dreigen, maar Onana was bij de pinken op een vrije trap van Grimaldo. 

Kort voor de rust vielen er plots toch gaten in de Inter-defensie en Aursnes profiteerde optimaal. De Noor dook in de ruimte op een uitstekende voorzet van Rafa Silva, troefde Dumfries af en gaf met een rake kopbal ook Onana het nakijken. 1-1 en plots tankte Benfica weer vertrouwen.

Eervolle exit voor Benfica

De bezoekers begonnen dan ook vol goede moed aan de tweede helft. Invaller Neres zorgde voor extra schwung bij Benfica, Inter kreeg het plots moeilijk onder de Portugese druk. Tien minuten na de rust ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een strafschop toen Martinez Aursnes onderuit schoffelde.

Inter kwam er niet meer uit, maar één klasseflits van Dimarco halfweg de tweede helft was genoeg om het ticket voor de halve finales helemaal veilig te stellen. Na een knappe één-twee met Mkhitaryan volgde de perfecte voorzet voor Martinez en die maakte het netjes af.

Een kwartier voor het einde mocht Lukaku samen met Correa invallen. Lukaku maakte weinig klaar, Correa schoot meteen na zijn invalbeurt al raak. De Argentijn kapte Otamendi uit en mikte de bal via de paal binnen. 3-1 en boeken helemaal toe voor Benfica.

Toch werd het nog een eervolle exit voor de bezoekers. Na een blunder van Brozovic strandde een schot van Neres nog tegen de paal, maar op een vrije trap van Grimaldo kon Antonio Silva toch de aansluitingstreffer maken. Diep in de extra tijd zorgde invaller Musa zelfs nog voor de gelijkmaker.

Benfica is er uiteindelijk niks mee en strandt net als vorig seizoen in de kwartfinales. Inter mag zich opmaken voor een derby tegen stadsrivaal Milan in de halve finales.

Fase per fase

90+6'

Einde

We krijgen een Milanese derby in de halve finales van de Champions League. Na AC Milan gisteren schaart nu ook Inter zich bij de laatste vier. De thuisploeg ontsnapte wel toen Benfica vroeg in de tweede helft geen penalty kreeg, maar nadien stelden Lautaro Martinez en Correa de kwalificatie helemaal veilig. Benfica kwam in de slotfase nog verrassend langszij, maar moet opnieuw in de kwartfinales de aftocht blazen.

90+6' tweede helft
90+5'

Benfica komt nog langszij!

Diep in de extra tijd komt Benfica nog op gelijke hoogte. In een rommelige fase voor doel trapt Musa de bal voorbij Onana in doel. Zo wordt het toch nog een eervolle exit voor Benfica.

90+5'
90+5'
goal
Internazionale
3-3
Benfica
90+1'

Benfica blijft ondanks de uitzichtloze situatie nog op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het CL-avontuur van de Portugese topclub loopt op zijn laatste benen.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
86'

Silva met de aansluitingstreffer

Benfica maakt er zowaar nog 3-2 van. Grimaldo schildert een vrije trap op het hoofd van Antonio Silva en die kopt de bal buiten het bereik van Onana. Veel koopt Benfica er evenwel niet mee.

86'
goal
Internazionale
3-2
Benfica
84'

Neres tegen de paal!

Brozovic gaat achteraan in de fout, hij levert de bal zomaar in bij Neres. Die haalt meteen snoeihard uit, maar zijn schot strandt op de paal. 

84'
Correa maakt het Italiaanse feestje compleet: 3-1.
82'

Geel voor Musa

De frustratie loopt op bij Benfica. Invaller Musa is nog maar pas ingevallen en maakt al een stevige overtreding. Het levert hem geel op.

81'
Benfica
80'
wissel
80'
80'
wissel