Ga naar de inhoud

Inter laat halve finale tegen stadsgenoot Milan niet meer ontsnappen

 1. 38' - Doelpunt - Fredrik Aursnes (1 - 1)
 2. 14' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 0)
 1. 90+5' - Geel - David Neres
 2. 90+5' - Doelpunt - Petar Musa (3 - 3)
 3. 89' - Verv. João Mário door Andreas Schjelderup
 4. 86' - Doelpunt - António Silva (3 - 2)
 5. 81' - Geel - Petar Musa
 6. 80' - Verv. Chiquinho door Petar Musa
 7. 80' - Verv. Rafa Silva door João Neves
 8. 80' - Verv. Alessandro Bastoni door Danilo D'Ambrosio
 9. 80' - Verv. Federico Dimarco door Robin Gosens
 10. 78' - Doelpunt - Joaquín Correa (3 - 1)
 11. 76' - Verv. Nicolò Barella door Hakan Çalhanoglu
 12. 76' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
 13. 76' - Verv. Lautaro Martínez door Joaquín Correa
 14. 74' - Verv. Gonçalo Ramos door Gonçalo Guedes
 15. 65' - Doelpunt - Lautaro Martínez (2 - 1)
 16. 49' - Geel - Rafa Silva
14'goalNicolò Barella1 - 0
38'goalFredrik Aursnes1 - 1
65'goalLautaro Martínez2 - 1
78'goalJoaquín Correa3 - 1
86'goalAntónio Silva3 - 2
90+5'goalPetar Musa3 - 3

We krijgen een Milanese derby in de halve finale van de Champions League. Inter gaf tegen Benfica zijn dubbele bonus uit de heenwedstrijd niet meer uit handen in een doelpuntenrijke return: 3-3. Romelu Lukaku speelde bij Inter als invaller een bijrol.

Inter - Benfica in een notendop:

 • Sleutelmoment: Net als gisteren in Napels is er ook vanavond in Milaan een zéér discutabele penaltyfase. Kort na de rust haalt Martinez Aursnes onderuit in de zestien, maar scheidsrechter Del Cerro Grande én de VAR zien er geen graten in. Tien minuten later maakt boosdoener Martinez de 2-1.

 • Man van de match: Federico Dimarco was alomtegenwoordig bij Inter. De Italiaan pakte uit met enkele cruciale defensieve interventies en lag met een knappe actie en dito assist aan de basis van 2-1, de treffer die de druppel te veel was voor Benfica.

 • Opvallend: Inter staat voor het eerst sinds 2010 nog eens in de halve finales van de Champions League. Toen pakte het onder José Mourinho uiteindelijk ook de Beker met de Grote Oren. Benfica stond nu al zes keer in de kwartfinales, nog nooit kon het doorstoten naar de laatste vier op het kampioenenbal.

Droomstart voor Inter dankzij Barella

Na de 0-2-overwinning in Lissabon leek het kat in 't bakkie voor Inter en een kwartier ver in de terugwedstrijd mocht Benfica ook de laatste hoop opbergen. Net als vorige week opende Barella de score. Toen met een kopdoelpunt, nu met een heerlijk schot. Kappen naar zijn linker en de bal dan enig mooi hoog in doel krullen.

Een dreun voor Benfica, dat keer op keer op de onwrikbare Inter-defensie botste. Enkel op een stilstaande fase konden de bezoekers toch eens dreigen, maar Onana was bij de pinken op een vrije trap van Grimaldo. 

Kort voor de rust vielen er plots toch gaten in de Inter-defensie en Aursnes profiteerde optimaal. De Noor dook in de ruimte op een uitstekende voorzet van Rafa Silva, troefde Dumfries af en gaf met een rake kopbal ook Onana het nakijken. 1-1 en plots tankte Benfica weer vertrouwen.

Eervolle exit voor Benfica

De bezoekers begonnen dan ook vol goede moed aan de tweede helft. Invaller Neres zorgde voor extra schwung bij Benfica, Inter kreeg het plots moeilijk onder de Portugese druk. Tien minuten na de rust ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een strafschop toen Martinez Aursnes onderuit schoffelde.

Inter kwam er niet meer uit, maar één klasseflits van Dimarco halfweg de tweede helft was genoeg om het ticket voor de halve finales helemaal veilig te stellen. Na een knappe één-twee met Mkhitaryan volgde de perfecte voorzet voor Martinez en die maakte het netjes af.

Een kwartier voor het einde mocht Lukaku samen met Correa invallen. Lukaku maakte weinig klaar, Correa schoot meteen na zijn invalbeurt al raak. De Argentijn kapte Otamendi uit en mikte de bal via de paal binnen. 3-1 en boeken helemaal toe voor Benfica.

Toch werd het nog een eervolle exit voor de bezoekers. Na een blunder van Brozovic strandde een schot van Neres nog tegen de paal, maar op een vrije trap van Grimaldo kon Antonio Silva toch de aansluitingstreffer maken. Diep in de extra tijd zorgde invaller Musa zelfs nog voor de gelijkmaker.

Benfica is er uiteindelijk niks mee en strandt net als vorig seizoen in de kwartfinales. Inter mag zich opmaken voor een derby tegen stadsrivaal Milan in de halve finales.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96. Einde. We krijgen een Milanese derby in de halve finales van de Champions League. Na AC Milan gisteren schaart nu ook Inter zich bij de laatste vier. De thuisploeg ontsnapte wel toen Benfica vroeg in de tweede helft geen penalty kreeg, maar nadien stelden Lautaro Martinez en Correa de kwalificatie helemaal veilig. Benfica kwam in de slotfase nog verrassend langszij, maar moet opnieuw in de kwartfinales de aftocht blazen. .
 2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 95. Benfica komt nog langszij! Diep in de extra tijd komt Benfica nog op gelijke hoogte. In een rommelige fase voor doel trapt Musa de bal voorbij Onana in doel. Zo wordt het toch nog een eervolle exit voor Benfica. .
 4. Gele kaart voor David Neres van Benfica tijdens tweede helft, minuut 95
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Petar Musa van Benfica. 3, 3.
 6. tweede helft, minuut 91. Benfica blijft ondanks de uitzichtloze situatie nog op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het CL-avontuur van de Portugese topclub loopt op zijn laatste benen. .
 7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Benfica, Andreas Schjelderup erin, João Mário eruit
 9. tweede helft, minuut 86. Silva met de aansluitingstreffer. Benfica maakt er zowaar nog 3-2 van. Grimaldo schildert een vrije trap op het hoofd van Antonio Silva en die kopt de bal buiten het bereik van Onana. Veel koopt Benfica er evenwel niet mee. .
 10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door António Silva van Benfica. 3, 2.
 11. Neres tegen de paal! Brozovic gaat achteraan in de fout, hij levert de bal zomaar in bij Neres. Die haalt meteen snoeihard uit, maar zijn schot strandt op de paal.  . tweede helft, minuut 84.
 12. tweede helft, minuut 84.
 13. tweede helft, minuut 82. Geel voor Musa. De frustratie loopt op bij Benfica. Invaller Musa is nog maar pas ingevallen en maakt al een stevige overtreding. Het levert hem geel op. .
 14. Gele kaart voor Petar Musa van Benfica tijdens tweede helft, minuut 81
 15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Benfica, Petar Musa erin, Chiquinho eruit
 16. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Benfica, João Neves erin, Rafa Silva eruit
 17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Alessandro Bastoni eruit
 18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Internazionale, Robin Gosens erin, Federico Dimarco eruit
 19. tweede helft, minuut 78. Correa maakt het feest compleet! Correa staat amper op het veld of hij treft al raak! De invaller kapt in de zestien naar zijn rechter en mikt de bal via de paal in doel. Zijn eerste treffer voor Inter sinds eind oktober. Het feestje voor de thuisploeg is compleet. .
 20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Joaquín Correa van Internazionale. 3, 1.