UEFA Champions League - speeldag 3 - 05/10/22 - 21:02
42'
Danilo Pereira
42'
1 - 1

Tegen een sterk collectief blijft het toch lastig. PSG is er niet in geslaagd om een eerste grote test winnend af te sluiten. Nochtans opende Messi de score met een wondermooie krul, maar Benfica prikte voor rust tegen. Na rust botsten de Parijzenaars op een uitstekende thuisdoelman.

Als PSG de Champions League wilt winnen, was dit een leerrijke voorbereidingstoets. Want in Lissabon kwam de Franse landskampioen tegenover een stevig middenveld te staan - een zone waar het in het verleden vaak te kort schoot.

De eerste helft was in dat opzicht niet geruststellend. Benfica domineerde voor rust. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op een sterke Donnarumma, die onder meer Ramos, Neres en Silva van een goal hield.

Aan de overkant sloeg PSG wel genadeloos toe. Een flitsende aanval tussen het droomtrio volstond voor de 0-1. Via Mbappe, ging het naar Neymar, die vervolgens Messi bediende. In één tijd krulde de Argentijn heerlijk in de verste hoek. Qatar is coming…

Door een ongelukkige owngoal kort voor rust kreeg Benfica wel nog wat het verdiende na 45 minuten: minstens een gelijkspel.

In de tweede helft hadden de Portugezen het veel moeilijker om PSG af te houden. Doelman Vlachodimos moest plots flink aan de bak. Bij een spectaculaire omhaal van Neymar stond hij evenwel perplex, maar bracht de lat redding. Nadien stond de keeper nog pal op goeie pogingen van Hakimi en Messi.

Het intense duel zou uiteindelijk zonder winnaar eindigen. Naar het beeld van de match kookten de potjes na het laatste fluitsignaal - vooral bij Neymar - nog even over.

Dat belooft voor de return volgende week.

90+4'
Benfica krijgt een vrije trap. Marco Verratti (Paris Saint-Germain) haalde een tegenstander onderuit.
90+3'
Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Hoekschop voor Paris Saint-Germain. Neymar trapt die naar de tweede paal.
90+1'
De ref grijpt in: Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain) deelde een duw uit.
90+1'
90+1'

90'
Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
Hoekschop voor Benfica. David Neres trapt die naar de tweede paal.
87'
Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sergio Ramos (Paris Saint-Germain) stond buitenspel.
85'
Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Bij Paris Saint-Germain wordt de hoekschop genomen door Pablo Sarabia. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
83'
Alexander Bah (Benfica) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marco Verratti (Paris Saint-Germain).