Alleen een wissel kan hem stoppen: Haaland scoort twee keer in 45 minuten tegen Kopenhagen

wo 5 oktober 2022 22:50
  1. 33' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 0)
  2. 39' - Own goal - Davit Khocholava (3 - 0)
  1. 57' - Verv. João Cancelo door Rico Lewis
  2. 66' - Verv. Kevin Diks door Peter Ankersen
UEFA Champions League - speeldag 3 - 05/10/22 - 21:01
33'
Erling Haaland
33'
2 - 0
39'
Davit Khocholava
39'
3 - 0

Kopenhagen is het volgende slachtoffer geworden van dooddoener Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine scoorde in een halfuur twee keer en werd na de eerste helft gewisseld. Manchester City, waar De Bruyne rust kreeg, scoorde daarna nog drie keer tegen de weerloze Denen.

Altijd prijs

Na de demonstratie tegen Manchester United leek de Champions League-wedstrijd tegen Kopenhagen louter een fait divers te worden voor Manchester City.  Draaischijf Kevin De Bruyne kreeg rust, Erling Haaland startte wel en mocht zijn ronduit waanzinnige statistieken nog wat opkrikken.

Spelen met Haaland in de ploeg is zoals eendjes vissen op de kermis: altijd prijs. Bij de eerste de beste kans in minuut 7 trapte hij een voorzet ter hoogte van het penaltypunt beheerst binnen. Eentje is geentje, dat weet ook de Noor, dus tikte hij op het halfuur nummer twee al binnen.

Ex-Anderlecht-linksback Sergio Gomez zette met een dubbel afgeweken schot de 3-0-ruststand nog op het bord. Het sein voor Guardiola om Kopenhagen uit zijn lijden te verlossen en Haaland tijdens de pauze binnen te houden.

De statistieken van de Noor worden alsmaar meer om van te duizelen. In 22 Champions League-wedstrijden scoorde hij 28 doelpunten, een gemiddelde van 1,27 goals per match. Daarmee doet hij het op het Kampioenenbal in zijn eentje beter dan maar liefst 98 andere teams - de Noor is een eenmansploeg.

Na de rust had City de wedstrijd maar uit te spelen. Guardiola gunde nog minuten aan enkele jongelingen, Mahrez en Alvarez trapten de forfaitcijfers op het bord. City lijkt met 9 op 9 nu al zeker van kwalificatie voor de achtste finales.

Bekijk de goals van Haaland:

De 1-0 trapte Haaland koeltjes met zijn rechter binnen.

90+1' tweede helft
90+1'
Redding van Kamil Grabara (FC Kopenhagen), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Sergio Gómez (Manchester City) haalt uit...
90+1'
Riyad Mahrez neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90'
Riyad Mahrez (Manchester City) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
Jack Grealish (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
De poging wordt gered door Kamil Grabara (FC Kopenhagen), die geen rebound weggeeft.
80'
Jack Grealish (Manchester City) haalt uit...
79'
75'
Valdemar Lund Jensen (FC Kopenhagen) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
75'
Ísak Bergmann Jóhannesson neemt de hoekschop voor FC Kopenhagen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
75'
Paul Mukairu (FC Kopenhagen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
73'
FC Kopenhagen krijgt een vrije trap. Rico Lewis (Manchester City) haalde een tegenstander onderuit.
72'
Rico Lewis (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Victor Kristiansen (FC Kopenhagen).