Erling Haaland scoort ook in de Champions League aan de lopende band

  1. 20' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Rúben Dias (0 - 4)
  2. 89' - Geel - Rafa Mir
  3. 78' - Verv. Isco door Adnan Januzaj
  4. 78' - Verv. Rodri door Kalvin Phillips
  5. 78' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
  6. 73' - Verv. Papu Gómez door Suso
  7. 71' - Verv. Erling Haaland door Julián Álvarez
  8. 70' - Verv. Phil Foden door Cole Palmer
  9. 67' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 3)
  10. 62' - Verv. Jack Grealish door Ilkay Gündogan
  11. 58' - Doelpunt - Phil Foden (0 - 2)
  12. 57' - Verv. Alex Telles door Kasper Dolberg
  20'goalErling Haaland0 - 1
  58'goalPhil Foden0 - 2
  67'goalErling Haaland0 - 3
  90+2'goalRúben Dias0 - 4

  Heeft Manchester City het laatste puzzelstukje voor de Champions League gevonden? Erling Haaland moet de demonen verjagen en is overtuigend aan zijn Europees verhaal bij de Engelse kampioen begonnen. Hij nam de helft van de goals tegen Sevilla voor zijn rekening: 0-4. Kevin De Bruyne leverde de eerste roos aan.

  Sevilla - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een teruggeplooid Sevilla moet al na 20 minuten van tactiek veranderen. Het openingsdoelpunt werd namelijk tegen de touwen gejaagd door Haaland. Het begin van een dominante prestatie van City, waar Sevilla nooit een antwoord op had.
   
  • Man van de match: Een goede spits staat op de juiste plek op het juiste moment en dat deed Haaland vanavond twee keer. De spits ontpopt zich zo stilaan tot het ontbrekende puzzelstukje van Manchester City.
   
  • Statistiek: In zijn eerste 20 Champions League-wedstrijden maakte Haaland maar liefst 25 doelpunten. De Noor verplettert daarmee het vorige record, dat op naam stond van Roberto Soldado en Ruud van Nistelrooij ( elks 16 doelpunten).

  Belgisch-Noorse connectie zet City op rozen

  Een zwalpend Sevilla kreeg vanavond Manchester City op bezoek. Geen pretje voor de Spaanse ploeg.

   

  Het tactisch plan van trainer Lopetegui was duidelijk: overleven en eventueel prikken op de counter. 

   

  Dat idee mocht al snel opgeborgen worden want na 20 minuten zag (aanvoerder) Kevin De Bruyne een aanstormende Erling Haaland in de zestien. 

   

  Het Noorse fenomeen bedankte onze landgenoot voor de voorzet op maat en tikte de bal tegen de netten: 0-1. 

   

  City bleef heer en meester en hield Sevilla onder de duim zonder het gaspedaal volledig te hoeven in te drukken. 

   

  Sergio Gomez (ex-Anderlecht) stond voor het eerst in het basiselftal en zag dat het goed was. De Spanjaard draaide vlotjes mee en kwam nooit in de problemen.

  Het fenomeen Haaland

  Ook na de rust kon Sevilla geen gepast antwoord bieden op het dominante voetbal van Manchester City.  Vlak voor het uur maakte Phil Foden de 0-2 en konden de boeken volledig toe. 

   

  Tien minuten later maakte Haaland er 0-3 van en besloot Guardiola om zijn sterkhouders wat rust te gunnen. Voor de Noorse spits is er geen sprake van een aanpassingsperiode. In 7 wedstrijden voor City scoorde Haaland al 12 doelpunten. 

   

  Bovendien speelde Haaland vandaag ook zijn 20e wedstrijd in de Champions League.  Daarin trof hij al 25 keer raak. Een absoluut record. 

   

  Diep in het slot legde Ruben Dias de 0-4 eindstand vast. De ingevallen en debuterende Adnan Januzaj (78'), kon de thuisploeg niet redden van het onvermijdelijke.

  De Bruyne: "Ik weet dat Erling er op een of andere manier wel zal staan"

  Voor de derde keer dit seizoen kan De Bruyne een assist afleveren aan Haaland. Onze landgenoot werd ook uitgeroepen tot Man van de Match.

   

  "Ik doe gewoon mijn werk en probeer zoveel mogelijk kansen te creëren", aldus KDB. "Ik weet dat Erling (Haaland, red) er op een of andere manier wel zal staan."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 49. EINDE: 0-4. De cijfers staan vast. 0-4 voor Manchester City op bezoek bij Sevilla. De Engelse landskampioen rekende simpel af met de Spanjaarden. Haaland was de uitblinker met twee doelpunten. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Rúben Dias van Manchester City. 0, 4.
  4. tweede helft, minuut 91. 0-4! Toch nog de 0-4! Het is Ruben Dias die nog op het scorebord komt. Meteen het signaal voor de Spaanse fans om huiswaarts te keren. Cancelo trekt tot aan de achterlijn en geeft strak voor. Ruben Dias kan de bal binnenlopen. .
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen drie minuten toegevoegde tijd. Krijgen we nog gevaar te zien? Mahrez trapt nog een vrije trap van aan de cornervlag. .
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 89. Scheidsrechter Massa laat heel veel toe, maar het hoge been van Mir tegen het aangezicht van Akanji is toch een brug te ver voor de Italiaan. Een gele kaart is het resultaat. .
  8. Gele kaart voor Rafa Mir van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 87. Ook zonder de absolute sterkhouders blijft City makkelijk boven water tegen Sevilla. De bal gaat vlotjes rond en Sevilla moet het hebben van snelle uitbraken. .
  10. tweede helft, minuut 85. Bij de thuisploeg valt Januzaj goed in. De Rode Duivel laat zich opmerken met een paar mooie baltoetsen en aanvallende intenties.  .
  11. tweede helft, minuut 79. Januzaj maakt debuut. De ene Belg verlaat het veld en de andere betreedt het gras. Adnan Januzaj debuteert voor Sevilla en mag nog 15 minuten meedoen. Kan hij nog iets betekenen? .
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sevilla, Adnan Januzaj erin, Isco eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Kalvin Phillips erin, Rodri eruit
  14. tweede helft, minuut 78. KDB mag gaan rusten. Guardiola voelt dat de wedstrijd gespeeld is dus ook De Bruyne en Rodri mogen gaan rusten. Hun vervangers zijn Mahrez en Philips.  .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Kevin De Bruyne eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Er komt meer ruimte op het middenveld en Cancelo kan met de bal aan de voet oprukken. De Portugees haalt uit, maar Bono ranselt de bal nog uit zijn kooi. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Sevilla, Suso erin, Papu Gómez eruit
  18. tweede helft, minuut 73. De Bruyne krijgt wat ruimte en kan aanleggen. Zijn schot leek bestemd voor de onderhoek, maar een been van een verdediger stuwt de bal over de achterlijn. De hoekschop van Gundogan levert geen gevaar op. .
  19. tweede helft, minuut 71. Boeken toe, dat zal ook Guardiola denken. Uitblinkers Haaland en Foden mogen gaan rusten. Alvarez en Palmer krijgen nog 20 minuten. .
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Manchester City, Julián Álvarez erin, Erling Haaland eruit