Real MadridCeltic
Stéphanie Frappart
Bernabéu
52511

BEKIJK: Real vlot naar 1/8e finales, Thibaut Courtois doet duit in het zakje met penaltysave

wo 2 november 2022 20:33
Real Madrid
5-1
Celtic
  1. 20' - Geel - Matt O'Riley
  2. 21' - Doelpunt strafschop - Rodrygo (2 - 0)
  1. 47' - Geel - Kyogo Furuhashi
  2. 51' - Doelpunt - Marco Asensio (3 - 0)
  3. 84' - Doelpunt vrije trap - Jota (5 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 6 - 02/11/22 - 18:46
21'
Rodrygo
21'
Rodrygo
2 - 0
51'
Marco Asensio
51'
3 - 0
84'
Jota
5 - 1
Jota
84'

Titelverdediger Real Madrid heeft de poulefase van de Champions League afgesloten als winnaar van groep F. Op de slotspeeldag pakte het simpel de overwinning tegen de Schotse kampioen Celtic. Thibaut Courtois onderscheidde zich met enkele reddingen, een keer op strafschop.

Strafschoppen bij de vleet

De toeschouwers in Madrid kregen een penaltyfestival te zien. Drie keer ging de bal op de stip in de eerste helft.

Real mocht twee keer trappen na hands bij Celtic. Modric zette de eerste om en werd op zijn 37e de oudste speler die een strafschop verzilverde in de Champions League.

Rodrygo (21) is een pak jonger, maar ook hij weet hoe je Celtic-goalie Joe Hart verslaat: 2-0.

Daarna eiste Thibaut Courtois de hoofdrol op. Eerst maakte hij een raket van Hatate onschadelijk, daarna onderscheidde hij zich op een penalty.

5 keer op een rij had Juranovic raak geschoten vanaf 11 meter. Courtois maakte een einde aan die reeks.

Straks wordt penalty's stoppen nog zijn specialiteit. Bij Real pakte Courtois nu 5 van zijn laatste 10 strafschoppen.

Na de pauze breidde Real de score uit. Voor de verandering met gewone doelpunten: Asensio met een laag schot, Vinicius met een binnentikker en Valverde met een effectbal.

De Portugees Jota redde de eer voor Celtic. Hij klopte Courtois met een vrijschop in de haak: 5-1.

Dankzij de zege sluit Real Madrid de poule af als winnaar. Komt maandag Club Brugge uit de bus als tegenstander in de 1/8e finales?