Milan voor het eerst sinds 2013 naar 1/8e finales, De Ketelaere speelt een kwartier

  1. 43' - Geel - Noah Okafor
  2. 14' - Doelpunt - Olivier Giroud (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Junior Messias (4 - 0)
  2. 86' - Verv. Pierre Kalulu door Matteo Gabbia
  3. 78' - Verv. Rade Krunic door Charles De Ketelaere
  4. 78' - Verv. Theo Hernandez door Fodé Ballo-Touré
  5. 77' - Verv. Maximilian Wöber door Andreas Ulmer
  6. 77' - Verv. Noah Okafor door Sekou Koita
  7. 69' - Verv. Ismaël Bennacer door Tommaso Pobega
  8. 69' - Verv. Rafael Leão door Junior Messias
  9. 64' - Verv. Lucas Gourna-Douath door Dijon Kameri
  10. 62' - Verv. Chukwubuike Adamu door Benjamin Sesko
  11. 61' - Geel - Lucas Gourna-Douath
  12. 57' - Doelpunt - Olivier Giroud (3 - 0)
  13. 46' - Doelpunt - Rade Krunic (2 - 0)
  14'goalOlivier Giroud1 - 0
  46'goalRade Krunic2 - 0
  57'goalOlivier Giroud3 - 0
  90+1'goalJunior Messias4 - 0

  Voor het eerst in 9 jaar heeft Milan nog eens de 1/8e finales van de Champions League bereikt. De Italiaanse kampioen boekte het ticket na een ruime zege tegen de Oostenrijkse titelhouder Red Bull Salzburg. De Ketelaere viel in de slotfase in.

  Milan - Salzburg in een notendop:

  Sleutelmoment: Na een evenwichtige en attractieve eerste helft slaat Milan 41 seconden na de pauze nog eens toe (2-0). Match gespeeld.

   

  Man van de match: Oude krijger Olivier Giroud kreeg opnieuw de voorkeur op Divock Origi. De 36-jarige Fransman was betrokken in alle doelpunten.

   

  Opvallend: Salzburg trad met een piepjong team aan. Verdediger Maximilian Wöber was met zijn 24 lentes de ouderdomsdeken van de ploeg.

  Giroud opent de score

  De toeschouwers in het Giuseppe Meazza-stadion kregen een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld. Salzburg kwam met een piepjong en energiek team naar Milaan afgezakt, de thuisploeg kon rekenen op de flitsen van Leao en Hernandez.


  De 1-0 kwam voort uit een hoekschop. Salzburg was Giroud uit het oog verloren, de ervaren goalgetter hoefde zelfs niet te springen om de bal binnen te koppen.

  De wedstrijd ging goed op en neer. Doelmannen Köhn en Tatarusanu - wat een heerlijke naam - moesten zich allebei onderscheiden. Ook de verdedigers van beide ploegen mochten hun kwaliteiten in de verf zetten.

  Giroud legde de bal nog een tweede keer binnen. Hij ging uitgebreid vieren, maar de assistent had al lang met de vlag gezwaaid. 

  Kwartiertje voor De Ketelaere

  41 seconden na de rust telde het doelpunt van Milan wel. Krunic, die de voorkeur kreeg op De Ketelaere, kopte scherp binnen. De bal kwam van Giroud.

   

  Niet veel later besliste de Franse spits de wedstrijd zelf. Salzburg legde Leao niks in de weg, in de kluts knalde Giroud de 3-0 binnen.

   

  Een kwartier voor tijd mocht De Ketelaere invallen. De Rode Duivel liet zich zien met een actie en een steal. Op doel schieten, lukte hem niet.

   

  Messias kreeg die kans wel. De reservespeler vond ruimte op rechts en krulde de 4-0 binnen. Giroud - weer hij - had hem gelanceerd.

   

  Dankzij de ruime zege mag Milan voor het eerst in 9 jaar de 1/8e finales spelen in de Champions League. De Italiaanse kampioen stoot door als nummer 2 uit groep E, Chelsea wint de poule en kan Club Brugge treffen.

  Krunic viert de 2-0.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. einde: 4-0. De scheidsrechter maakt een einde aan deze attractieve wedstrijd. In de eerste helft waren beide teams aan mekaar gewaagd, na de rust liet Milan - Giroud in het bijzonder - zich van zijn beste kant zien. De Italiaanse kampioen gaat maandag de trommel in voor de loting van de 1/8e finales. Dat was al 9 jaar geleden. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Junior Messias van AC Milan. 4, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. GOAL 4-0: Messias krult binnen. Messias krijgt ruimte op rechts en besluit met een krul in de verste hoek.  Naast het veld groeten Zlatan Ibrahimovic en Clarence Seedorf mekaar. .
  5. tweede helft, minuut 90. extra tijd. Milan en Salzburg mogen nog 2 minuten voetballen. .
  6. tweede helft, minuut 88. Steal De Ketelaere. De Ketelaere snoept Salzburg de bal af op het middenveld. De Rode Duivel rukt op, maar speelt iets te zacht in op Giroud. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij AC Milan, Matteo Gabbia erin, Pierre Kalulu eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Actie De Ketelaere. De Ketelaere zet een aanval op en rent de box in. Ploegmaat Ballo-Touré legt de bal niet terug, hij schiet zelf. Hoekschop. .
  9. tweede helft, minuut 79. Offensiefje van Salzburg. Salzburg probeert het vanuit de tweede lijn. Sesko zet Tatarusanu aan het werk Sucic schiet hoog over. .
  10. tweede helft, minuut 78. Sucic voorlangs. De 20-jarige Sucic schiet voor Salzburg. Voorlangs. .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij AC Milan, Charles De Ketelaere erin, Rade Krunic eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij AC Milan, Fodé Ballo-Touré erin, Theo Hernandez eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Andreas Ulmer erin, Maximilian Wöber eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Enter De Ketelaere. Charles De Ketelaere staat klaar om in te vallen. Hij krijgt nog een kwartier. .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Sekou Koita erin, Noah Okafor eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij AC Milan, Tommaso Pobega erin, Ismaël Bennacer eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij AC Milan, Junior Messias erin, Rafael Leão eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Leao krijgt een applausvervanging. Messias komt het vervangen. Gunt Pioli straks nog Origi of De Ketelaere speelminuten? .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Dijon Kameri erin, Lucas Gourna-Douath eruit