Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
13
6
4
1
1
10
4
2
AC Milan
10
6
3
2
1
12
7
3
Red Bull Salzburg
6
6
1
2
3
5
9
4
Dinamo Zagreb
4
6
1
4
1
4
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
2
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
3
Red Bull Salzburg
0
0
0
0
0
0
0
4
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
2
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
3
Red Bull Salzburg
0
0
0
0
0
0
0
4
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
ChelseaAC Milan
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Danny Makkelie
stadion
Stamford Bridge
toeschouwers
39537

Bleke De Ketelaere kan niet overtuigen tegen Chelsea, dat vlot wint van Milan

 wo 5 oktober 2022 22:55
  1. 8' - Geel - Rade Krunic
  2. 24' - Doelpunt - Wesley Fofana (1 - 0)
  3. 39' - Geel - Mateo Kovacic
  4. 42' - Geel - Fikayo Tomori
  1. 65' - Verv. Charles De Ketelaere door Ante Rebic
  2. 65' - Verv. Rade Krunic door Matteo Gabbia
  3. 73' - Verv. Olivier Giroud door Divock Origi
UEFA Champions League - speeldag 3 - 05/10/22 - 21:02
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Wesley Fofana
24'
Wesley Fofana
1 - 0

Chelsea heeft zijn gemiste start in Groep E doorgespoeld met een overtuigende overwinning in de clash tegen Milan. De Ketelaere en co kwamen bijzonder slap voor de dag op Stamford Bridge en gingen kansloos met 3-0 onderuit. Chelsea volgt nu net als Milan op 1 punt van leider Salzburg.

Chelsea - Milan in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de extra tijd van de eerste helft komt Milan uit het niks dicht bij de gelijkmaker. Leao pakt uit met een heerlijke dribbel en legt goed af voor De Ketelaere, maar die besluit te slap op Kepa. Ook Krunic faalt, hij knalt in de rebound van dichtbij wild over. Dichter bij een goal komt Milan niet meer.

  • Man van de match: Reece James maakte vanavond het verschil voor Chelsea. Hij bood Aubameyang de 2-0 aan en werkte zelf de 3-0 in doel. James (22 jaar en 301 dagen oud) is de jongste Chelsea-speler ooit die scoort en laat scoren in een Champions League-wedstrijd.

  • Opvallend: Bijzondere avond voor Chelsea-coach Graham Potter. In 2012 was hij nog aan de slag in de Zweedse derde klasse bij Östersund. Tien jaar later heeft hij zijn eerste overwinning in de Champions League geboekt tegen Milan, zevenvoudig winnaar op het kampioenenbal.

James loodst Chelsea naar broodnodige driepunter

1 op 6, het was meer dan 20 jaar geleden dat Chelsea zo zwak begon aan de groepsfase van de Champions League. Om zicht te houden op de 1/8e finales kon de Londense topclub een nieuwe misstap in de clash tegen Milan dus maar beter vermijden. Na amper 5 minuten gaf Mount al het goede voorbeeld, Tatarusanu voorkwam een vroege tegengoal voor Milan.

De bezoekers waren vergeten dat Thiago best aardig kan koppen. Halfweg de eerste helft kreeg de Braziliaan tot drie keer toe te veel ruimte. Tatarusanu tikte zijn poging nog net over doel en op de daaropvolgende corner week Thiago's kopbal af op Tomori. De derde kopbal werd weer gepareerd door Tatarusanu, maar in de herneming kon Fofana wél scoren.

Milan bakte er weinig van, ook De Ketelaere deelde in de malaise. Chelsea zag doelpuntenmaker Fofana uitvallen, maar hield de touwtjes stevig in handen. Mount maakte er zelfs 2-0 van, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Kort voor de rust vergat Sterling dan weer te scoren na een snelle omschakeling.

Bijna een dure misser, want in de extra tijd kwam Milan plots toch dicht bij de gelijkmaker. Leao ontbond zijn duivels met een indrukwekkende dribbel en legde goed af voor De Ketelaere. Die had zijn eerste treffer voor Milan aan zijn voet, maar besloot te slap op Kepa. In de herneming mikte Krunic van dichtbij wild over.

Dichter bij een goal kwam een bijzonder bleek Milan niet meer. Het ging zelfs van kwaad naar erger in de tweede helft. Die was amper 10 minuten bezig toen James ongehinderd mocht voorzetten, Tomori zijn interceptie miste en Aubameyang zo makkelijk kon scoren tegen zijn ex-ploeg.

Op het uur besliste Chelsea de wedstrijd helemaal. Na balverlies bij Milan gooide de thuisploeg zich als een leeuw op zijn prooi. Sterling gaf de bal goed mee met James en die fusilleerde Tatarusanu in de korte hoek. Milan kon geen vuist meer maken. Volgende week dinsdag krijgt het in het eigen Stadio Giuseppe Meazza een herkansing tegen Chelsea.

Fase per fase

90+3'

Einde

Chelsea springt met een overtuigende 3-0-overwinning weer volop in de race voor de 1/8e finales. Fofana effende de weg in de eerste helft en Aubameyang en James snoerden een slap Milan helemaal de mond. 

90+2' tweede helft
90+1'

Origi mikt over

Zowaar nog eens een prikje van Milan. Origi kan koppen op een voorzet, maar raakt de bal niet goed. Zijn poging gaat over.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
82'

De wedstrijd is gespeeld. Milan geeft zich gewonnen en ook bij Chelsea is het vuur gedoofd. 

77'

Chelsea van 4 naar 2

Chelsea doet een goede zaak in Groep E. Het telt nu net als Milan 4 punten en springt naar de tweede plaats, op één punt van leider Salzburg. 

76'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
76'
74'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
73'

Applaus voor Giroud

Mooi moment voor Giroud. Bij Chelsea zijn ze hem nog niet vergeten, hij krijgt een applaus bij zijn vervanging. Divock Origi mag nog twintig minuten meedoen.

71'

Geel voor Thiago

Thiago stopt Leao foutief af. Het komt hem op een gele kaart te staan.

65'
64'

De Ketelaere naar de kant

De Ketelaere wordt na een magere wedstrijd naar de kant gehaald en ook voor Krunic is de wedstrijd voorbij. Rebic en Gabbia komen tussen de lijnen bij Milan.

63'

Boeken toe voor Milan!

Na balverlies bij Milan gooit Chelsea zich als een leeuw op zijn prooi. Sterling geeft de bal goed mee met James en die fusilleert Tatarusanu in de korte hoek. Het is over & out voor Milan.

62'
61'

Chelsea wil de score nog wat opdrijven. James kan zich doorzetten en zoekt de mee opgerukte Sterling. Die besluit in één tijd over, maar liep ook buitenspel.