1-0
Chelsea
    1. 90+6' - Geel - Martin Baturina
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/09/22 - 18:46

Van een valse noot gesproken: Chelsea is met een nederlaag aan de groepsfase van de Champions League begonnen. Het deed dat nota bene op het veld van Dinamo Zagreb, een traditionele billenkoekclub op dit toneel.

Chelsea probeerde aanvankelijk wel zijn wil op te leggen in Zagreb, maar was voorin - met nieuwkomer Aubameyang in de basis - onmondig.

Op het kwartier was Orsic - altijd een gesel voor Engelse clubs - aan de overkant de beul met dienst bij de eerste Kroatische aanval.

De Chelsea-verdediging werd in zijn hemd gezet, Orsic maakte de counter fraai af.

De bezoekers probeerden het tij nog te keren, maar ontsnapten ook aan de 2-0 na een bal tegen de lat.

Zelf troffen ze nog de paal, maar de 1-0 werd niet meer uitgewist tegen de gedisciplineerde thuisploeg.

90+9' tweede helft
    90+7'
    Mason Mount (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+7'
    Hakim Ziyech (Chelsea) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+6'
    Chelsea krijgt een vrije trap. Martin Baturina (Dinamo Zagreb) haalde Reece James onderuit.
    90+6'
    90+5'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kalidou Koulibaly (Chelsea) stond buitenspel.
    90+5'
    90+5'
    90+4'
    Robert Ljubicic (Dinamo Zagreb) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Chelsea).
    90+2'
    De ref fluit voor een fout, Hakim Ziyech (Chelsea) heeft hands gemaakt.
    90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
    90'
    Dinamo Zagreb krijgt een vrije trap. Wesley Fofana (Chelsea) haalde Bruno Petkovic onderuit.
    88'
    Arijan Ademi (Dinamo Zagreb) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    87'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Hakim Ziyech (Chelsea) stond buitenspel.