UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/10/22 - 21:01
Hakan Çalhanoglu
45+2'
1 - 0

Inter heeft zijn wisselvallige vorm in de Serie A afgebroken met een deugddoende zege tegen Barcelona in de loodzware groep C. Inter was zeker niet baas, maar met de juiste ingesteldheid en vechtersmentaliteit sloeg het genadeloos toe.

Op punten won Barcelona dan wel de eerste helft, het scorebord gaf een andere vertaling.

Barcelona domineerde, maar versierde in het eerste bedrijf te weinig hapklare kansen tegen een stug Inter.

Dat sloeg op z’n Italiaans toe: net voor de pauze nam Hakan Çalhanoglu met een kurkdroog schot de koude douche voor zijn rekening.

Barcelona bleef duwen en werd bij het aansnijden van het laatste kwart beloond.

Heel kort slechts, want het doelpunt van Pedri werd afgekeurd na handspel van Ansu Fati.

Het slot bleef rond de Milanese deur hangen, Inter legt voorlopig zijn hand op de 2e plaats, al mag het daar ook de VAR voor bedanken. Want in het slot zag die ook nog een handsbal van Dumfries door de vingers, tot woede van Barça.

90+9' tweede helft
90+7'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Denzel Dumfries (Internazionale) stond buitenspel.
90+3'
Ousmane Dembélé neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
89'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lautaro Martínez (Internazionale) stond buitenspel.
88'
Sergio Busquets (FC Barcelona) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
88'
Vrije trap voor FC Barcelona. Alessandro Bastoni (Internazionale) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
Hoekschop voor FC Barcelona. Ousmane Dembélé trapt die naar de tweede paal.
86'
84'
Nicolò Barella (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alejandro Balde (FC Barcelona).
83'
81'
Pedri (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolò Barella (Internazionale).
78'
Bij FC Barcelona wordt de hoekschop genomen door Ousmane Dembélé. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.