Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
18
6
6
0
0
18
2
2
Internazionale
10
6
3
2
1
10
7
3
FC Barcelona
7
6
2
3
1
12
12
4
Viktoria Plzen
0
6
0
6
0
5
24
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
0
0
0
0
0
0
0
2
Internazionale
0
0
0
0
0
0
0
3
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
4
Viktoria Plzen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
0
0
0
0
0
0
0
2
Internazionale
0
0
0
0
0
0
0
3
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
4
Viktoria Plzen
0
0
0
0
0
0
0
FC Bayern MünchenFC Barcelona
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Danny Makkelie
stadion
Allianz Arena
toeschouwers
75000

Bayern fusilleert Barcelona na rust, kanon van Lewandowski zwijgt

 di 13 september 2022 22:51
FC Bayern München
einde
2-0
FC Barcelona
  1. 19' - Geel - Marcel Sabitzer
  2. 21' - Verv. Benjamin Pavard door Noussair Mazraoui
  1. 48' - Geel - Sergio Busquets
  2. 50' - Doelpunt - Lucas Hernandez (1 - 0)
  3. 61' - Verv. Gavi door Frenkie de Jong
  4. 70' - Verv. Sadio Mané door Serge Gnabry
  5. 74' - Geel - Joshua Kimmich
  6. 80' - Verv. Leroy Sané door Mathys Tel
  7. 80' - Verv. Jamal Musiala door Ryan Gravenberch
UEFA Champions League - speeldag 2 - 13/09/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
50'
Lucas Hernandez
50'
Lucas Hernandez
1 - 0

Bayern München heeft de aantrekkelijke topper tegen Barcelona in zijn voordeel beslist. Het sprong na de pauze efficiënt om met zijn kansen, terwijl de bezoekers verschillende mogelijkheden lieten liggen. Ook het kanon van Robert Lewandowski zweeg. Zo pakt Bayern resoluut de koppositie in groep C.

Bayern - Barcelona in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na rust legt een kortstondige stormloop van Bayern Barça definitief het zwijgen op. Eerst kopt Hernandez krachtig binnen en nauwelijks 4 minuten later beslist Sané de match al met een knappe slalom.

  • Man van de match: Pedri en Gavi heersten voor de pauze, maar Bayern had het te makkelijk na rust om een Catalaan te verkiezen. De piepjonge Musiala haalde bij momenten zijn toverstafje boven, maar ook de beresterke Upamecano en Hernandez verdienen een vermelding.

  • Opvallend: 16 tegengoals in de laatste 4 onderlinge wedstrijden. Bayern is Barça's enige echte angstgegner. Daar stonden slechts 2 Catalaanse doelpunten tegenover.

Barça laat voorsprong liggen voor rust

2-8 in Lissabon, 3-0 in München en 0-3 in Barcelona. Barça kreeg de voorbije jaren de ene na de andere uppercut van zijn grote angstgegner Bayern op het Europese toneel.

 

Na een hyperactieve transferzomer wilde Barcelona dan ook een ander gelaat laten zien. Lewandowski keerde voor het eerst terug op Allianz Arena na een vrij pijnlijke breuk, maar werd geen enkele keer op de korrel genomen door de voorbeeldige Bayern-supporters.

 

Barça opende in elk geval gretig, met veel beweging en ook de nodige kansen. Lewandowski leek, zowat voor het eerst in zijn carrière, toch ook de druk te voelen en liet al snel twee prima kansen onbenut. 

 

Bayern had moeite met het bij momenten heerlijke Catalaanse combinatievoetbal dat deed mijmeren naar het Guardiola-tijdperk.

 

In het slot verdienden de bezoekers ook nog een strafschop na een overtreding van Davies op Dembélé. Zowel scheidsrechter Makkelie als de VAR wilden er niet van weten.

Geen goal voor Lewandowski.

Bayern slaat Barça KO in 5 minuten

Na rust kregen we een minder verschroeiend tempo en dat had alles te maken met de periode tussen minuut 50 en minuut 54.

 

Bayern ging nog feller pressen en dat leverde al snel wat op. Na een snelle tegenprik leverde Müller in bij Musiala die de vuisten van Ter Stegen uittestte. In de corner die daarop volgde was het wel raak: Hernandez liet de Duitse doelman kansloos achter.

 

En nog was het niet gedaan. Opnieuw lag een recuperatie van de kwieke Musiala aan de basis van een dodelijke tegenprik. Hij speelde Sané aan die de Barça-defensie openreet en de 2-0 voorbij Ter Stegen in doel deponeerde.

 

Nadien zakte het tempo van de wedstrijd. De Beierse machine had op een handvol minuten het verschil gemaakt en kon prima leven met de voorsprong, de adem van Barcelona was definitief afgesneden.

 

Bayern springt zo naar de kop in groep C en neemt het nu twee keer op tegen het op papier zwakke broertje Viktoria Pilzen. Barça moet dan weer vol aan de bak in de dubbele confrontatie met Inter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

22:51

Het zit erop!

Bayern houdt de punten thuis tegen Barcelona na een interessant duel. De Catalanen waren zeker voor rust de betere en kregen een handvol kansen, maar onder meer Lewandowski was niet koelbloedig genoeg voor doel.

Na rust had Bayern aan 5 dolle minuten genoeg om de wedstrijd naar zijn hand te zetten: Hernandez en Sané scoorden. Nadien had Barça geen antwoord meer klaar.

90+5' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

De sfeer is optimaal in de Allianz Arena! Bayern rules, zeker in eigen huis en spoelt alle twijfels weg. Is de trein van Nagelsmann na vanavond eindelijk vertrokken?

88'

Torres voorlangs

Laat in de wedstrijd komt Barça nog even opzetten. Torres probeert het binnenkant voet, maar Kimmich staat in de weg. De wedstrijd loopt toch vrij geruisloos op z'n eind.

85'

Fati wil zijn stempel nog drukken, maar zijn voorzet is, na een heerlijke aanname, onbruikbaar. 

84'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
81'

Nagelsmann ziet nog een opportuniteit om de 17-jarige Tel wat CL-minuten te gunnen. Bij Barça herkennen we Ansu Fati. 

80'
wissel
80'
wissel
80'

De vrije trap van Lewandowski lijkt nergens naar en ook met de afvallende bal doet Barça te weinig. Het ziet er stilaan somber uit.

79'

Bedrijvige Torres

Ferran Torres brengt veel beweging en snelheid, maar opnieuw hebben de Bayern-verdedigers vrij snel vat op hem. Barça krijgt nu een vrije trap op een zeer interessante plek, kunnen ze wat leven in dit slotkwartier pompen?

78'
74'

Dembélé heeft genoeg van de onnavolgbare sprintjes van Davies en werkt hem tegen de grasmat. Dit is een frustrerende avond voor Barça dat zich eigenlijk niet veel te verwijten heeft.

74'
FC Bayern München
72'

Het tempo is wat gaan liggen en dat vinden ze bij Bayern prima. Barcelona probeert wel, maar lijkt de bakens niet meer te kunnen verzetten.

70'
wissel
70'

Nog eens een doelpoging voor de Rekordmeister. Müller schiet uit de draai en dat is zelfs voor een klasbak als hem wat te hoog gegrepen. Intussen gaat Mané na een wisselvallige match naar de kant.