Porto profiteert van puntenverlies Club en is groepswinnaar, Atletico is Europees uitgeschakeld

UEFA Champions League - speeldag 6 - 01/11/22 - 18:46
5'
Mehdi Taremi
5'
1 - 0

In de groep van Club Brugge won FC Porto wel haar laatste groepsmatch tegen Atletico. Dat betekent dat de Madrilenen laatste eindigen en Europese overwintering op hun buik mogen schrijven. Porto is groepswinnaar.

Beter doen dan Club Brugge, dat was de opdracht voor Porto-coach Sergio Conceiçao en zijn manschappen.

Al na 5 minuten was het bingo. Taremi tikte de voorzet van Evanilson van dichtbij binnen. Al de 5e treffer van de Iraniër in deze Champions League.

Porto mocht een tweede keer juichen, toen Witsel Eustaquio wat uit het oog verloren was en de Canadees de bal in de kortste hoek binnenknalde. Atletico-doelman Oblak voorkwam erger met 2 geweldige voetreflexen.

Na de koffie behield Porto de controle over de match. Carrasco zag kort na zijn invalbeurt hoe Griezmann de aansluitingstreffer in het net trapte. Maar er was gefloten voor een stevige overtreding van De Paul.

Toen het kalf verdronken was, kwam Carrasco in de extra tijd nog dicht bij de aansluitingstreffer. De 2-1 kwam er uiteindelijk toch nog nadat Marcano een hoekschop van Carrasco in eigen doel verlengd had.

Porto springt dankzij deze zege over Club Brugge naar de groepswinst. Atletico eindigt laatste en grijpt zo nog naast de Europa League.

90+4'
Bij Atlético Madrid wordt de hoekschop genomen door Yannick Carrasco. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+4'
Rodrigo Conceição (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Redding van Diogo Costa (FC Porto), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
Yannick Carrasco (Atlético Madrid) haalt uit...
90+1'

90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Yannick Carrasco (Atlético Madrid) stond buitenspel.
88'
Antoine Griezmann (Atlético Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'
De poging wordt gered door Diogo Costa (FC Porto). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
86'
Antoine Griezmann (Atlético Madrid) haalt uit...
86'
Iván Marcano (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
Matheus Cunha (Atlético Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
Redding van Jan Oblak (Atlético Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
82'
Wendell (FC Porto) haalt uit...
82'
Jan Oblak (Atlético Madrid) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
82'
Mehdi Taremi (FC Porto) haalt uit...
81'
FC Porto krijgt een vrije trap. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) haalde Evanilson onderuit.
78'
Ángel Correa (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.