4. 69' - Doelpunt - Zaidu Sanusi (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/10/22 - 21:01
69'
Zaidu Sanusi
69'
1 - 0

NIet alleen in het Jan Breydel, maar ook in het Estadio do Dragao liep vanavond alles in het voordeel van Club Brugge. De thuisploeg, vorige keer nog duidelijk minder dan Club, rolde Leverkusen op in de tweede helft dankzij doelpunten van Zaidu en Galeno. De drie achtervolgers in groep B(rugge) hebben zo elk drie punten na drie speeldagen.

Een tamme eerste helft zorgde niet voor doelpunten, al was er wel vijf minuten lang drama.

Porto dacht via Taremi op voorsprong gekomen te zijn, maar een handsbal aan de overkant eerder in die fase zorgde voor de anticlimax.

De verrassende penalty die erop volgde werd dan weer gestopt door Porto-keeper Costa.

In de rust had Conceicao zijn mannen duidelijk serieus opgevuurd want Porto begon sterker. Uiteindelijk waren het de invallers die beslisten over de match. Taremi is voor ons wel de man van de match.

Club Brugge ziet dankzij de eigen winst en die van Porto het ideale scenario in vervulling gaan. Zelf 9 op 9 pakken en alle tegenstanders op zes punten afstand zien. Europees overwinteren lijkt op die manier zo goed als binnen. Daarna wordt het rekenen maar Champions League-knock outs lijkt binnen handbereik.

90+3'

Einde match

Taylor fluit van ophouden. Porto trok het laken in de tweede helft naar zich toe dankzij uitblinker Taremi en twee invallers. Eerst gaf de Iraniër een fantastische voorzet voor Zaidu, daarna stuurde hij Galeno diep. Alles valt zo in de plooi voor Club Brugge.

90+1'
FC Porto
90+1'

89'

Van kwaad naar erger voor Leverkusen. Frimpong, die al in het boekje van Taylor stond, komt te hard in op Galeno en krijgt zijn tweede gele kaart.

88'
86'

Match gespeeld

Porto kan uitbreken en verdubbelt de voorsprong, maar misschien net iets te makkelijk. Taremi loodst Galeno door de Duitse defensie en hij schiet via de voet van Hradecky het leer tegen de netten.

83'

Porto bevrijd

Porto is nu wel lekker aan het voetballen. Taremi wordt na een mooie combinatie diep gestuurd maar noch Galeno, noch Eustaquio kunnen bij zijn voorzet. Voor Leverkusen begint de tijd wel te dringen.

79'
76'

Pepe (niet de geweldenaar) slingert zich langs een verdediger of twee, maar vindt dan geen Portugese ploegmaat. Leverkusen weet even van geen hout pijlen maken.

76'
73'
72'
69'

Zaidu doet het!

Daarrr is de invaller! Tameri geeft een zweepslag van een voorzet die het hoofd van Zaidu vindt aan de tweede paal. Een goedgekeurd doelpunt voor de thuisploeg. In het Jan Breydelstadion wordt er voorzichtig gegniffeld en een fles opengetrokken.

69'
FC Porto
1-0
68'

Fluitconcert voor Taylor

Evanilson wilt aanleggen in de zestien maar komt eerst een Duits been tegen. Hij en zo'n 50.000 Portugezen willen een penalty, Taylor zwaait hun klachten weg en krijgt de steun van de VAR

63'

Wendell moest in de eerste helft al twee keer minutenlang verzorgd worden, onder andere voor een misgelopen kopduel. Als een echte krijger hield hij vol tot nu, maar zijn kaars is nu echt uit.