Ga naar de inhoud

PSV bibbert, maar overleeft slotoffensief van het Monaco van Clement

 di 2 augustus 2022 22:55
AS Monaco
einde
1-1
PSV
PSV
einde (n.v.)
3-2
MON
  1. 39' - Doelpunt - Joey Veerman (0 - 1)
  1. 68' - Geel - Ismail Jakobs
  2. 79' - Verv. Ibrahim Sangaré door Marco van Ginkel
  3. 81' - Doelpunt - Axel Disasi (1 - 1)
  4. 88' - Geel - Érick Gutiérrez
UEFA Champions League - speeldag 1 - 02/08/22 - 20:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
39'
Joey Veerman
0 - 1
Joey Veerman
39'
81'
Axel Disasi
81'
Axel Disasi
1 - 1

AS Monaco en PSV hebben in hun heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League geen afstand kunnen nemen van elkaar. PSV kwam voor, maar kon na een hectisch slot maar nipt een nederlaag vermijden. De ploeg van Philippe Clement en Eliot Matazo moet de klus volgende week in Eindhoven gaan klaren.

Ondanks hun beresterke terugronde grepen Philippe Clement en Monaco op de laatste speeldag van vorig seizoen net naast een rechtstreeks ticket voor de Champions League. De Monegasken waren zo gedoemd tot voorrondes, en met PSV kreeg het op de koop toe ook nog eens pittige loting.


Maar met de Belgische belofte Eliot Matazo tussen de lijnen begonnen de Monegasken het beste. Nieuwkomer Takumi Minamino zorgde voor de eerste dreiging en wat later mocht PSV blij zijn dat Monaco geen penalty kreeg na hands van Jordan Teze.


PSV had het moeilijk, maar kon vlak voor rust nog een oplawaai uitdelen aan Monaco. Joey Veerman werd na een mooie aanval bediend op de rand van de zestien en de middenvelder trapte de bal fraai in het zijnetje.


Monaco moest komen en kreeg vlak na de pauze met Minamino een dot van een kans, maar de Japanner trapte wild naast. Ook bij PSV lag de theepauze nog zwaar op de maag, want Til herhaalde het kunstje van Minamino.


Monaco moest komen en voelde dat PSV, dat afgelopen weekend nog de Nederlandse Supercup speelde, door zijn beste krachten zat. Tien minuten voor tijd vond verdediger Axel Disasi het gaatje: hij tikte van dichtbij binnen.


De jongens van Clement roken bloed en bleven drukken. Na geharrewar kon Fofana inkoppen, maar zijn poging strandde op de paal. PSV bibberde en beefde nog in de slotminuten, maar de 1-1 bleef op het bord. Volgende week in de terugwedstrijd is zo alles te herdoen.

De 0-1 van PSV:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fofana raakt in het slot nog de paal:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+5' tweede helft
81'

Doelpunt voor

Axel Disasi kan scoren voor AS Monaco. De assist komt op naam van Youssouf Fofana.
goal
AS Monaco
1-1
PSV
Axel Disasi
AS Monaco
68'
AS Monaco
46' tweede helft
45+3' eerste helft
39'

Doelpunt voor

Joey Veerman kan scoren voor PSV. De assist komt op naam van Luuk de Jong.
goal
AS Monaco
0-1
PSV
1' eerste helft