Manchester City komt, zonder De Bruyne, in overbodige wedstrijd niet meer in de problemen

  heenwedstrijd 5 - 0
  1. 40' - Geel - Islam Slimani
  2. 39' - Geel - Gabriel Jesus
  3. 15' - Geel - Paulinho
  1. 89' - Verv. Islam Slimani door Rodrigo Ribeiro
  2. 89' - Verv. Luís Neto door Zouhair Feddal
  3. 84' - Verv. Aymeric Laporte door Luke Mbete-Tabu
  4. 78' - Verv. Pedro Porro door Ricardo Esgaio
  5. 78' - Verv. Paulinho door Nuno Santos
  6. 73' - Verv. Ederson door Scott Carson
  7. 58' - Verv. Pablo Sarabia door Marcus Edwards

  Het werd een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed. Manchester City maakte in de heenwedstrijd al met 0-5 gehakt van Sporting. In eigen huis mochten jongens als Kevin De Bruyne dan ook rusten. Meer dan een 0-0-gelijkspel kregen we niet te zien in het Etihad. City plaatst zich zo moeiteloos voor de kwartfinales van de Champions League.

  • Sleutelmoment: Raheem Sterling bezorgde Manchester City in de slotminuut nog hoop op de overwinning. James McAtee legde met een lobje de bal voor de voeten van de Britse aanvaller. Sterling controleert, maar trapt de bal in het zijnet. Hij leek even het tij nog te keren, maar het mocht niet zijn. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

  • Man van de match: In de heenwedstrijd moest Antonio Adán 5 doelpunten slikken, maar vandaag hield de Spaanse keeper zijn netten schoon. Manchester City was een aantal keer gevaarlijk voor doel, maar Adán stak steeds een stokje voor de kansen van The Citizens. 

  • Opvallend: Onder anderen Kevin De Bruyne en Rodri kregen wat rust vandaag. Phil Foden en Bernardo Silva werden in de rust gewisseld, maar na 73 minuten koos Guardiola voor de verrassendste wissel van de match. Scott Carson kwam het veld op voor Ederson. Zo kreeg de 36-jarige keeper nog wat speelminuten.

  Scoreloos gelijkspel

  Manchester City kon met een gerust gemoed aan de wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd wonnen ze met 0-5, enkel een groot mirakel kon hen uit de kwartfinale houden.

   

  Kevin De Bruyne startte op de bank, Pep Guardiola gunde hem wat rust.

   

  Manchester City oefende meteen druk uit op Sporting CP, maar de Portugese club kraakte niet. Ze konden rekenen op een sterke Antonio Adán die zijn netten schoon hield. De 1e helft kende geen grote kansen.

   

  De 2e helft begon goed voor City. Gabriel Jesus scoorde na een fraaie aanvallende actie van Riyad Mahrez, maar de VAR keurde zijn doelpunt af wegens buitenspel.

   

  De invallers speelden zich in de kijker. Bij Sporting CP zorgde Marcus Edwards voor gevaar. Hij gaf een knappe pas aan Paulinho, maar die stootte op een alerte Scott Carson.

   

  Bij Manchester City was het James McAtee die voor gevaar zorgde. In de slotminuut van de wedstrijd bereikte hij via een lobbal Sterling, maar die kon niet afwerken.

   

  De wedstrijd eindigt op een scoreloos gelijkspel en zo zien we Manchester City terug in de kwartfinale van de Champions League. The Citizens waren in de heenwedstrijd eigenlijk al zeker van een plaats in de volgende ronde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Sterling trapt naast. McAtee geeft de bal goed mee met Sterling, maar hij laat de kans liggen. Hij trapt de bal in het zijnet. Deze kans is het laatste wapenfeit van de wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Kopbal Stones. Nog een grote kans voor Stones! Een hoekschop wordt op zijn hoofd geschilderd, maar de verdediger kopt net over. .
  4. tweede helft, minuut 92. Mahrez wou even de verdediging van Sporting CP verrassen met een dribbelactie, maar de bal kan weggewerkt worden in hoekschop. .
  5. tweede helft, minuut 91. Hoekschop Sporting CP. De hoekschop van Sporting CP zorgt voor geen doelgevaar. De bal gaat ver over.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Sporting CP weet ondertussen wel hoe laat het is. Manchester City is zeker van zijn plaats in de kwartfinale, maar kan de Portugese club hier misschien nog winnen? Er is wel niet veel tijd meer over. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Sporting CP, Rodrigo Ribeiro erin, Islam Slimani eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Sporting CP, Zouhair Feddal erin, Luís Neto eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Gabriel Jesus probeert het rechtstreeks, maar schiet de bal op Adán. Geen probleem voor de keeper van Sporting CP. .
  10. tweede helft, minuut 88. Vrije trap Manchester City. Mahrez gaat tegen de grond na een overtreding van Ugarte. Gabriel Jesus zet zich achter de bal. .
  11. tweede helft, minuut 86. Egan-Riley schudt enkele mooie acties uit zijn voeten. Daar is het publiek in Manchester tevreden mee en dat laten ze ook merken. .
  12. tweede helft, minuut 84. Mbete voor Laporte. Luke Mbete komt op het veld voor Aymeric Laporte. De Spaanse verdediger kan op de bank wat uitblazen na enkele goeie verdedigende acties. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Luke Mbete-Tabu erin, Aymeric Laporte eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Fernandinho brengt de bal in het strafschopgebied tot bij Sterling en die kan afleggen voor Mahrez. Maar daar komt geen groot gevaar uit. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sporting CP, Ricardo Esgaio erin, Pedro Porro eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sporting CP, Nuno Santos erin, Paulinho eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Grote kans Paulinho. Paulinho komt alleen voor Carson te staan na een mooie bal van Edwards, maar de keeper van City kan de bal wegwerken.  .
  18. tweede helft, minuut 75. Pedro Porro dacht te stunten door de bal in de verste hoek weg te werken. Een mooi plan, maar de bal gaat naast. .
  19. tweede helft, minuut 74. Ederson krijgt rust. Scott Carson komt op het veld in de plaats van Ederson. De Braziliaan krijgt wat rust en zo krijgt de 36-jarige Brit nog wat speelminuten. .
  20. tweede helft, minuut 73.