Ga naar de inhoud
Liverpool verliest van Inter, maar stoot toch door.

Liverpool bibbert nog even tegen tienkoppig Inter, maar plaatst zich

 di 8 maart 2022 22:58
Liverpool
einde
0-1
Internazionale
INT
einde
0-2
LIV
  1. 45+6' - Geel - Arturo Vidal
  1. 47' - Geel - Andrew Robertson
  2. 61' - Doelpunt - Lautaro Martínez (0 - 1)
  3. 63' - Geel 2 - Alexis Sánchez
  4. 85' - Geel - Alessandro Bastoni
UEFA Champions League - speeldag 2 - 08/03/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
61'
Lautaro Martínez
0 - 1
Lautaro Martínez
61'

Liverpool heeft zich als tweede team geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen deden driemaal het doelhout bibberen en bibberden zelf nog even na de knappe 0-1 van Lautaro Martinez, maar Alexis Sanchez deed Inter meteen daarna de das om met een domme rode kaart.

Liverpool - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur geeft Lautaro Martinez Inter weer hoop met een parel van een doelpunt. Amper een minuut later haalt Sanchez de wind opnieuw uit de zeilen met een domme tweede gele kaart. Liverpool komt met een man meer niet meer in de problemen. 

  • Man van de match: Trent Alexander-Arnold was alomtegenwoordig bij Liverpool. Met een hoekschop, een vrije trap of een prima voorzet. Het maakte de Engelse rechtsback niet uit, steevast zorgde hij voor gevaar. Alleen liet de afwerking van zijn ploegmaats het afweten. 

  • Opvallend: Inter is het eerste team dat Liverpool dit seizoen kan verslaan op Anfield Road. De Engelse topclub was al ruim 28 wedstrijden ongeslagen op eigen veld, sinds de competitienederlaag tegen Fulham, op een dag na een jaar geleden. 

  •  Statistiek: Geen 8e overwinning op een rij in deze Champions League-campagne voor Liverpool. Het selecte kransje clubs dat daar wél in slaagde, blijft zo beperkt tot Barcelona (in 2002-2003) en Bayern München (in 2019-2020).

  • Prijzenkast: Liverpool blijft op koers voor een clean sweep. Het heeft de League Cup al op zak, zit in de kwartfinales van de FA Cup en de Champions League en is ook nog steeds in de running voor een nieuwe landstitel.

Matip botst op de lat, Calhanoglu op Alisson

Na de 0-2-nederlaag in Milaan had Inter een klein mirakel nodig om alsnog door te stoten naar de kwartfinales. Toch begonnen de bezoekers niet met lood in hun schoenen aan de wedstrijd. Een gretig Inter nam het initiatief, maar beet zijn tanden stuk op de solide Liverpool-defensie. 

De thuisploeg maakte met de bonus op zak niet veel haast, maar kwam op het halfuur plots toch dicht bij de 1-0. Alexander-Arnold schilderde een vrije trap op het hoofd van Matip en die besloot op de lat. Meteen daarna was het Van Dijk die vrij kon koppen op een corner, Skriniar kon zijn poging nog net afblokken. 

In een weinig verheffende eerste helft kon Inter pas in de slotminuten echt voor gevaar zorgen. Calhanoglu verraste bijna iedereen met een rechtstreekse vrije trap, maar niet Alisson. De Liverpool-doelman hield met een knappe reflex de nul op het scorebord. 

Sanchez verpest remonte na prachtgoal Martinez

Kort na de rust stond het doelkader een tweede keer in de weg voor Liverpool. Handanovic dook voor de neus van Jota naar de bal, maar in de herneming kreeg Salah een open doelkans. Van dichtbij besloot die verrassend op de paal, een zeldzame misser van de Egyptenaar. 

Liverpool was een pak gretiger in de tweede helft, terwijl bij Inter de hoop op een stunt leek weg te smelten. Tot Martinez op het uur uitpakte met een fenomenaal schot. Vanaf de rand van de zestien knalde hij de 0-1 fraai in de kruising. 

Even leek het zo toch nog spannend te worden, maar een minuut later verknoeide Sanchez het voor Inter. Met een onnodige overtreding pakte hij zijn tweede gele kaart. Liverpool hield zo makkelijk stand en kwam zelfs nog dicht bij de 1-1, maar de bal wou er niet in. Salah trof nog maar eens de paal en ook Diaz kon in de extra tijd net niet scoren. 

Fase per fase

90+6'

Einde

Liverpool is zijn ongeslagen status op Anfield Road en in de Champions League kwijt, maar het stoot wel door naar de kwartfinales. Martinez gaf de bezoekers op het uur hoop met een parel van een doelpunt, maar de uitsluiting van Sanchez meteen daarna haalde Inter de wind meteen weer uit de zeilen.

90+6' tweede helft
90+3'

Diaz net niet!

Niet te geloven, de bal wil er echt niet in bij Liverpool. Diaz kan van dichtbij uithalen na een prima actie van Alexander-Arnold, maar Vidal gooit zich nog net in de baan van het schot en tikt de bal zo over doel.

90+1'

extra time

Het is toch nog even nagelbijten voor de Liverpool-supporters. Inter krijgt nog 5 minuten om verlengingen uit de brand te slepen.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Snelle omschakeling bij Liverpool. Robertson kan Mané bijna in stelling brengen, maar Skriniar werkt zijn voorzet nog net in hoekschop. Die levert niks op.

87'

Alisson bijna de mist in

Alisson jaagt Klopp nog even de stuipen op het lijf met een technisch fantasietje. Met Correa in de buurt komt de doelman goed weg.

86'

Bastoni haalt met hoog geheven been Salah onderuit. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan.

85'
Internazionale
83'

De tijd begint te dringen voor Inter. Liverpool heeft alles onder controle, maar de bal moet maar één keer goed vallen voor de bezoekers.

77'

Salah nog maar eens op de paal!

Het zit Liverpool echt niet mee vanavond. Opnieuw is het doelkader spelbreker voor de thuisploeg. Salah doet het uitstekend in één tijd op een prima voorzet van Mané, maar voor de tweede keer vanavond ziet hij zijn schot op de paal stranden.

75'

Drie wissels

Inzaghi gooit nog drie frisse krachten in de strijd. Brozovic, Dumfries en Martinez gaan naar de kant voor Gagliardini, Correa en Darmian.

75'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
71'

Geel voor Mané

Ref Lahoz weet wat gedaan in de tweede helft. Nu is het Mané die met geel bestraft wordt voor een tik in het gelaat van Bastoni.

67'

Inter heeft nog één doelpunt nodig om verlengingen af te dwingen. Het momentum leek even te keren door de treffer van Martinez, maar de uitsluiting van Sanchez smoorde de opgelaaide hoop weer in de kiem.

65'

Dubbele wissel bij Liverpool. Keita en Henderson komen in de ploeg voor Jones en Thiago.

63'

Rood voor Sanchez

Meteen na de goal van Martinez een stevige domper voor Inter. Sanchez loopt tegen zijn tweede gele kaart aan na een stevige overtreding op Fabinho. Inter moet het laatste halfuur met z'n tienen volmaken.

63'
Internazionale