Ga naar de inhoud

Bayern en hattrickheld Lewandowski dollen met speelbal Salzburg op weg naar kwartfinales

 1. 31' - Doelpunt - Serge Gnabry (4 - 0)
 1. 83' - Doelpunt - Thomas Müller (6 - 1)
 2. 66' - Verv. Jamal Musiala door Marc Roca
 3. 54' - Doelpunt - Thomas Müller (5 - 0)
31'goalSerge Gnabry4 - 0
54'goalThomas Müller5 - 0
83'goalThomas Müller6 - 1

Bayern München heeft zich na het gelijkspel in de heenwedstrijd van de achtste finales tegen Salzburg met glans herpakt in de Champions League. Hattrickheld Robert Lewandowski loodste zijn team al voor de rust richting de kwartfinales, met opnieuw een recordprestatie. Uiteindelijk kregen de Oostenrijkers er 7 om de oren.

Bayern - Salzburg in een notendop:

 • Sleutelmoment: Salzburg start aardig in de Allianz Arena, maar op 8 minuten tijd laat Wöber zich 2x op identieke wijze vangen door Lewandowski. De Pool zet beide strafschoppen netjes om, match gespeeld.

 • Man van de match: Robert Lewandowski besliste al voor het half uur de match. Met een loepzuivere hattrick hing RB Salzburg helemaal in de touwen. Ook na de pauze gaf hij nog een knappe assist voor Leroy Sané. 

 • Opvallend:  Lewandowski heeft nog een record te pakken. Hij scoorde vanavond de snelste hattrick ooit in de CL vanaf het begin van een match. Hij maakte nu ook meer dan 5 hattricks in het Kampioenenbal, net als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo (die er wel al elk 8 hebben).

Lewandowski draait Salzburg door de gehaktmolen

Wat een avond voor Robert Lewandowski. Na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch in Salzburg had Bayern München in de eigen Allianz Arena wel nog wat werk voor de boeg.

 

De Beierse machine kon zoals zo vaak op Lewandowski rekenen. De Pool zette na telkens kinderlijk verdedigen van Wöber zelf 2 strafschoppen om. Even later was hij doelman Köhn net te snel af om er nog voor het half uur 3-0 van te maken.

 

Ook Serge Gnabry pikte zijn graantje nog mee voor de pauze. De bezoekers waren uitgeteld, Lewandowski zette zijn naam nog maar eens in de geschiedenisboeken met de snelste CL-hattrick ooit van bij het matchbegin. 45 minuten om van te smullen voor de Bayern-fans. 

(Lees verder onder de Tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Köhn moet zich liefst 7x omdraaien

Met een reeks wissels aan beide kanten was het tempo helemaal uit de partij verdwenen, maar er vielen wel opnieuw 4 doelpunten te noteren. Müller maakte nog 2 erg fraaie goals, aan de overkant prikte de 18-jarige Kjaergaard tegen.

 

In het slot van de partij liet Lewandowski nogmaals zijn onversneden klasse zien. Met een fabuleuze hak zette hij Sané alleen voor Köhn die er 7-1 van maakte.

 

Monstercijfers dus in de Allianz Arena. Bayern gaat na een wat moeilijkere periode op cruisecontrol naar de kwartfinales van de Champions League. PSG, Manchester City en ander topclubs houden ongetwijfeld hun hart al vast.  

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 48. Einde match. Kimmich trapt rechtstreeks op doel, maar ongevaarlijk en zo kan scheidsrechter Turpin meteen affluiten. Bayern stoot zonder problemen door naar de kwartfinales na een galamatch. Lewandowski was de man van de avond met een loepzuivere hattrick. .
 2. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 91. Kristensen trapt Sané onderuit en dus krijgt Bayern nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Köhn. Ref Turpin zal ongetwijfeld niet te veel extra tijd bijtellen.  .
 4. tweede helft, minuut 89. Aaronson is toch wel een prima voetballer, zijn pass is tot op de centimeter perfect voor Sesko. Het schot van de Sloveen is van mindere makelij.  .
 5. tweede helft, minuut 87. Pak slaag voor Salzburg. In het slot kraken de bezoekers opnieuw. Sesko geeft zomaar mee met Kimmich en Lewandowski speelt met een hakje de doorgelopen Sané aan: 7-1. Een evenaring van het pak slaag dat Bayern aan Sporting Lissabon uitdeelde in 2009 in de 1/8e finales van de CL. .
 6. tweede helft, minuut 84. Müller met z'n tweede. Müller zet een heerlijke actie op poten. Hij zoekt de combinatie met Lewandowski en over stationnetje Sané is het Müller die afwerkt: 6-1. Toch echt wel pijnlijke cijfers voor de bezoekers. .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Thomas Müller van FC Bayern München. 6, 1.
 8. tweede helft, minuut 83. Nianzou kopt slecht terug en dan ligt Kjaergaard op de loer, Upamecano lost het uiteindelijk op.  .
 9. tweede helft, minuut 82. Bayern neemt duidelijk vrede met 5 doelpunten en toont niet de gretigheid om Köhn nog eens te verschalken. Aan de overkant flitsen Kjaergaard en Aaronson af en toe nog wel een keertje. .
 10. tweede helft, minuut 78. Zoeken naar de 5-2. Aaronson heeft plots veel vrijheid en ziet Kjaergaard, maar de Amerikaan verliest zijn evenwicht en zijn pass is niet op maat. Salzburg heeft al momentjes gehad om nog een keer tegen te prikken. .
 11. tweede helft, minuut 75. Bayern moet toch even opletten. Sané moet snel terugkeren om de weggelopen Sucic terug te halen. Niet dat het er met 5-2 plots benard zou uitzien, maar het is toch even schrikken voor de thuisploeg. .
 12. tweede helft, minuut 72. Knappe eerredder! Doelpunt nummer 6 en dit keer moet Köhn niet gaan vissen. Aaronson rukt knap op met de bal aan de voet, hij speelt invaller Kjaergaard aan die er met veel vertrouwen 5-1 van maakt. Knappe goal van de 18-jarige Deen, zijn eerste in de Champions League.  .
 13. tweede helft, minuut 70. Het lijkt op een trainingspartijtje in de Allianz Arena. Invaller Nianzou speelt postbode en levert in bij Müller, bijster inspirerend is het allemaal niet meer. Met deze tussenstand kan dat ook niet meer verwacht worden. .
 14. tweede helft, minuut 67. Wissels. En nog een paar wissels. Roca, Nianzou en Choupo-Moting maken hun opwachting, Süle, Musiala en Coman gaan naar de kant. Nagelsmann is zo meteen uitgewisseld.  .
 15. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij FC Bayern München, Marc Roca erin, Jamal Musiala eruit
 16. tweede helft, minuut 63. Karim Adeyemi druipt af. De jonge spits zien we de komende jaren ongetwijfeld terug bij een internationale topclub, maar het was niet zijn avond tegen zijn ex-club. .
 17. tweede helft, minuut 62. Lewandowski over. De man van de snelste CL-hattrick ooit van bij de aftrap neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar echt gevaarlijk is dat niet. Intussen zien we een dubbele wissel bij Salzburg, het tempo is uit de match verdwenen.  .
 18. tweede helft, minuut 61. Camara begaat een foutje op Coman. Er is zo wat tijd om te wisselen, Upamecano komt Hernandez aflossen.  .