Ga naar de inhoud
Parejo scoort de 1-1.

Ondanks goal na 32 seconden blijft Juventus op gelijkspel steken bij Villarreal

 di 22 februari 2022 22:54
JUV
einde
0-3
VIL
  1. 73' - Geel - Gerónimo Rulli
  2. 79' - Verv. Alfonso Pedraza door Pervis Estupiñán
  3. 87' - Verv. Mattia De Sciglio door Luca Pellegrini
  4. 90' - Verv. Arnaut Danjuma door Boulaye Dia
  UEFA Champions League - speeldag 1 - 22/02/22 - 21:01

  Juventus heeft zich niet voorbij Villarreal kunnen worstelen in de heenmatch van de 1/8e finales. Na 32 seconden schonk Champions League-debutant Dusan Vlahovic de Oude Dame een droomstart. Maar Villarreal kwam na de rust langszij dankzij Parejo.

  Villarreal - Juventus in een notendop:
  • Sleutelmoment: Villarreal heeft het knap lastig om een gaatje te vinden in het pantser van Juventus. In de 66e minuut lukt het dan toch. Parejo staat moederziel alleen in de zestien van Juventus en maakt het ook af. 
   
  • Man van de match: Dusan Vlahovic stond er vaak alleen voor, maar deed telkens wel iets goeds met de weinige ballen die hij kreeg. Scoorde al na 32 seconden. Doelman Rulli verhinderde met een prima save dat de 22-jarige spits ook na de rust kon scoren.
   
  • Opvallend: Met nog iets meer dan een kwartier op de klok zet Rabiot zijn studs op het been van Chukwueze. Scheidsrechter Siebert geeft de Fransman een geel karton. Hij moet even naar de beelden gaan kijken, denk je dan. Vreemd genoeg komt de VAR niet tussenbeide. Rabiot ontsnapt dus aan een uitsluiting.
  Vlahovic scoort razendsnel bij debuut

  Met negen punten achterstand op leider AC Milan botert het niet bij Juventus in de Serie A. De troepen van Allegri moeten het dan maar doen in de Champions League om het seizoen wat kleur te geven. Beter konden ze niet uit de startblokken schieten. Dusan Vlahovic plukte een lange bal uit de lucht en legde het leer piekfijn binnen. 32 seconden had Vlahovic nodig om bij zijn debuut in de Champions League te scoren.


  Juventus kon zo de kat wat uit de boom kijken en gaf het balbezit aan Villarreal. De thuisploeg probeerde de Italiaanse organisatie te ontregelen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. 

   

  Lo Celso trapte een keer op de paal, Danjuma probeerde het op zijn beurt met een knap hakje. Al bij al bleef de Oude Dame makkelijk overeind.


  Maar de aanhouder wint. Capoue zag dat Parejo plots moederziel alleen in de zestien van de tegenstrever stond. De Franse middenvelder legde het leer op de stropdas van Parejo. Die kon oog in oog met Szczesny niet meer missen: 1-1. 

   

  Rabiot ontsnapte nog aan rood en Vlahovic scoorde nog bijna zijn tweede van de avond. Mede door een goeie reflex van Rulli bleef het bij 1-1. Het blijft dus nog spannend voor de terugwedstrijd. Die wordt op 16 maart in Turijn gespeeld. 

  Vlahovic scoorde al na 32 seconden:
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Fase per fase
  90+5' tweede helft
  90+5'
  Einde

  Zo zit de wedstrijd erop. In de tweede helft kon Parejo met een rake treffer de nederlaag nog vermijden voor Villarreal. 1-1: zo blijft alles nog mogelijk in de terugwedstrijd. 

  90+2'
  extra time
  90+1'
  4 - extra time
  Er komen 4 minuten extra tijd bij.
  90'
  wissel
  Villarreal CF
  86'
  Save Rulli

  Dusan Vlahovic had bijna zijn tweede treffer van de avond beet. Hij draait snel om zijn as en haalt dan snoeihard uit. Rulli moet nog op de proppen komen met een prima redding of het stond hier 1-2. 

  84'

  Na een correcte tackle van invaller Estupiñan bezeert McKennie zijn enkel. Het is meteen ook einde verhaal voor de Amerikaanse middenvelder. Zakaria komt hem vervangen. 

  84'
  79'
  76'

  Beetje vreemd, maar de VAR komt niet tussenbeide. Rabiot mag tussen de lijnen blijven staan. De beelden brachten nochtans duidelijkheid, maar een rode kaart komt er niet. 

  74'
  Ontsnapt Rabiot aan rood?

  Na een vreselijke fout op Chukwueze van Rabiot moet scheidsrechter Siebert een brandje blussen. Ook doelman Rulli komt zijn beklag doen en hij krijgt daar geel voor. 

  73'
  Villarreal CF
  73'
  70'

  Ook na die treffer krijgen we hetzelfde spelbeeld te zien. Villarreal dat het balbezit krijgt en Juventus dat de kat uit de boom kijkt. 

  67'
  GOAL! 1-1 Parejo

  Daar is dan toch de gelijkmaker. Capoue legt het leer fraai klaar voor Parejo. Oog in oog met Szczesny faalt die niet: 1-1. Het Estadio de la Cerámica gaat uit zijn dak. 

  61'

  Parejo krijgt dan toch eens wat tijd en ruimte. Meer heeft hij niet nodig om uit te halen. Opnieuw vliegt de poging niet tussen de palen. Zo ziet Juventus de ballen graag komen. 

  58'

  Nu toch een goeie actie en het is weer Lo Celso die het allemaal op poten zet. Moreno is het eindstation, maar de bal belandt gewoon opnieuw in de handen van Szczesny.