Ondanks goal na 32 seconden blijft Juventus op gelijkspel steken bij Villarreal

  terugwedstrijd 3 - 0
  1. 1' - Doelpunt - Dusan Vlahovic (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Boulaye Dia
  2. 90' - Verv. Samuel Chukwueze door Yéremi Pino
  3. 87' - Verv. Mattia De Sciglio door Luca Pellegrini
  4. 81' - Verv. Weston McKennie door Denis Zakaria
  5. 79' - Verv. Alfonso Pedraza door Pervis Estupiñán
  6. 79' - Verv. Alberto Moreno door Manu Trigueros
  7. 74' - Geel - Adrien Rabiot
  8. 73' - Geel - Gerónimo Rulli
  9. 71' - Verv. Manuel Locatelli door Arthur
  10. 66' - Doelpunt - Daniel Parejo (1 - 1)
  1'goalDusan Vlahovic0 - 1
  66'goalDaniel Parejo1 - 1

  Juventus heeft zich niet voorbij Villarreal kunnen worstelen in de heenmatch van de 1/8e finales. Na 32 seconden schonk Champions League-debutant Dusan Vlahovic de Oude Dame een droomstart. Maar Villarreal kwam na de rust langszij dankzij Parejo.

  Villarreal - Juventus in een notendop:

  • Sleutelmoment: Villarreal heeft het knap lastig om een gaatje te vinden in het pantser van Juventus. In de 66e minuut lukt het dan toch. Parejo staat moederziel alleen in de zestien van Juventus en maakt het ook af. 
   
  • Man van de match: Dusan Vlahovic stond er vaak alleen voor, maar deed telkens wel iets goeds met de weinige ballen die hij kreeg. Scoorde al na 32 seconden. Doelman Rulli verhinderde met een prima save dat de 22-jarige spits ook na de rust kon scoren.
   
  • Opvallend: Met nog iets meer dan een kwartier op de klok zet Rabiot zijn studs op het been van Chukwueze. Scheidsrechter Siebert geeft de Fransman een geel karton. Hij moet even naar de beelden gaan kijken, denk je dan. Vreemd genoeg komt de VAR niet tussenbeide. Rabiot ontsnapt dus aan een uitsluiting.

  Vlahovic scoort razendsnel bij debuut

  Met negen punten achterstand op leider AC Milan botert het niet bij Juventus in de Serie A. De troepen van Allegri moeten het dan maar doen in de Champions League om het seizoen wat kleur te geven. Beter konden ze niet uit de startblokken schieten. Dusan Vlahovic plukte een lange bal uit de lucht en legde het leer piekfijn binnen. 32 seconden had Vlahovic nodig om bij zijn debuut in de Champions League te scoren.


  Juventus kon zo de kat wat uit de boom kijken en gaf het balbezit aan Villarreal. De thuisploeg probeerde de Italiaanse organisatie te ontregelen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. 

   

  Lo Celso trapte een keer op de paal, Danjuma probeerde het op zijn beurt met een knap hakje. Al bij al bleef de Oude Dame makkelijk overeind.


  Maar de aanhouder wint. Capoue zag dat Parejo plots moederziel alleen in de zestien van de tegenstrever stond. De Franse middenvelder legde het leer op de stropdas van Parejo. Die kon oog in oog met Szczesny niet meer missen: 1-1. 

   

  Rabiot ontsnapte nog aan rood en Vlahovic scoorde nog bijna zijn tweede van de avond. Mede door een goeie reflex van Rulli bleef het bij 1-1. Het blijft dus nog spannend voor de terugwedstrijd. Die wordt op 16 maart in Turijn gespeeld. 

  Vlahovic scoorde al na 32 seconden:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Zo zit de wedstrijd erop. In de tweede helft kon Parejo met een rake treffer de nederlaag nog vermijden voor Villarreal. 1-1: zo blijft alles nog mogelijk in de terugwedstrijd.  .
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Villarreal CF, Boulaye Dia erin, Arnaut Danjuma Groeneveld eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Villarreal CF, Yéremi Pino erin, Samuel Chukwueze eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Juventus, Luca Pellegrini erin, Mattia De Sciglio eruit
  6. Save Rulli. Dusan Vlahovic had bijna zijn tweede treffer van de avond beet. Hij draait snel om zijn as en haalt dan snoeihard uit. Rulli moet nog op de proppen komen met een prima redding of het stond hier 1-2.  . tweede helft, minuut 86.
  7. tweede helft, minuut 84. Na een correcte tackle van invaller Estupiñan bezeert McKennie zijn enkel. Het is meteen ook einde verhaal voor de Amerikaanse middenvelder. Zakaria komt hem vervangen.  .
  8. tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Juventus, Denis Zakaria erin, Weston McKennie eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Villarreal CF, Pervis Estupiñán erin, Alfonso Pedraza eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Villarreal CF, Manu Trigueros erin, Alberto Moreno eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Beetje vreemd, maar de VAR komt niet tussenbeide. Rabiot mag tussen de lijnen blijven staan. De beelden brachten nochtans duidelijkheid, maar een rode kaart komt er niet.  .
  13. tweede helft, minuut 74. Ontsnapt Rabiot aan rood? Na een vreselijke fout op Chukwueze van Rabiot moet scheidsrechter Siebert een brandje blussen. Ook doelman Rulli komt zijn beklag doen en hij krijgt daar geel voor.  .
  14. Gele kaart voor Adrien Rabiot van Juventus tijdens tweede helft, minuut 74
  15. Gele kaart voor Gerónimo Rulli van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 73
  16. tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Juventus, Arthur erin, Manuel Locatelli eruit
  18. tweede helft, minuut 70. Ook na die treffer krijgen we hetzelfde spelbeeld te zien. Villarreal dat het balbezit krijgt en Juventus dat de kat uit de boom kijkt.  .
  19. tweede helft, minuut 67. GOAL! 1-1 Parejo. Daar is dan toch de gelijkmaker. Capoue legt het leer fraai klaar voor Parejo. Oog in oog met Szczesny faalt die niet: 1-1. Het Estadio de la Cerámica gaat uit zijn dak.  .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Daniel Parejo van Villarreal CF. 1, 1.