Ga naar de inhoud
Mbappé verschalkt Courtois in de slotseconden.

IJzersterke Courtois pakt penalty van Messi, maar ziet Mbappé in slotminuut nog scoren

 di 15 februari 2022 22:55
RMA
einde
3-1
PSG
    1. 51' - Geel - Éder Militão
    2. 82' - Verv. Vinícius Júnior door Eden Hazard
    3. 87' - Verv. Karim Benzema door Gareth Bale
    4. 90+1' - Geel - Leandro Paredes
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/02/22 - 21:01

    In de Champions League-kraker tegen PSG heeft Real Madrid zich in de heenmatch van de 1/8e finales pas in de allerlaatste minuut gewonnen gegeven. Thibaut Courtois pakte alles - zelfs een penalty van Messi - totdat Mbappé in de extra tijd met een klasseflits het verschil maakte.

    PSG - Real Madrid in een notendop:

    • Sleutelmoment: Net wanneer zowat iedereen in het Parc des Princes zich heeft neergelegd bij een 0-0-eindstand, tovert Mbappé nog iets wonderlijks tevoorschijn. Hij zet Militao en Vazquez met een heerlijke versnelling te kijk en geeft ook Courtois het nakijken. 

    • Man van de match: Bij het ingaan van de laatste minuut extra tijd was Thibaut Courtois nog zonder twijfel de matchwinnaar, maar Kylian Mbappé besliste er anders over met een ultieme klasseflits. Voor de Fransman de kers op de taart, want hij was zonder meer de uitblinker bij PSG en de drijvende kracht achter het merendeel van de Franse kansen. 

    • Pechvogel van de match: Thibaut Courtois zette vanavond een absolute topprestatie neer. Hij hield Mbappé in de eerste helft van de 1-0 en herhaalde dat kunstje vlak na de rust. Ook op een penalty van Messi was hij niet te kloppen. Extra zuur dus om dan vlak voor affluiten alsnog een goal te incasseren. 

    • Opvallend: Terwijl Courtois een wereldmatch keepte, moest zijn collega Donnarumma nauwelijks in actie komen. Real stelde vanavond aanvallend niks voor. De Spaanse topclub verzamelde amper 3 doelpogingen, waarvan geen enkele binnen het doelkader.  

    • Statistiek: Lionel Messi stond op clubniveau al in 18 matchen tegenover Courtois en scoorde daarin 9 keer. 6 keer verschalkte hij Courtois als Atletico-doelman, 3 keer als Chelsea-doelman. Maar sinds Courtois bij Real in doel staat, kon Messi hem in 6 confrontaties nog geen enkele keer passeren. 

    Eénrichtingsverkeer in flauwe eerste helft

    Donnarumma kreeg bij PSG de voorkeur op Navas, maar er had in de eerste helft net zo goed niemand in het PSG-doel kunnen staan. Real kon voor de rust niet één keer voor gevaar zorgen. 

    Niet dat PSG de ene kans na de andere afdwong, maar de thuisploeg domineerde wel. Na amper 5 minuten zette Mbappé Carvajal al in de wind. Het PSG-goudhaantje schotelde Di Maria een uitstekende kans voor, maar de Argentijn mikte over. 

    Na bijna 20 minuten mocht Mbappé het zelf proberen. Hij troefde Carvajal nog eens af en kwam oog in oog met Courtois, maar de Rode Duivel voorkwam de 1-0 met een knappe beenveeg. Twee grote kansen in een flauwe eerste helft, daar moest PSG het mee doen.  

    Courtois genekt door ultieme klasseflits Mbappé

    Kort na de rust eisten Mbappé en Courtois opnieuw de aandacht op. Mbappé vond uit het niks het gaatje, maar de redding van Courtois was van een wonderlijke schoonheid. De doelman hield Real in zijn ééntje overeind. 

    Dat kunstje herhaalde hij op het uur nóg eens. Na een onnodige fout van Carvajal op Mbappé mocht Messi PSG vanaf de penaltystip op voorsprong brengen, maar Courtois koos de goede hoek en ranselde de bal uit zijn doel. 

     

    Onze nationale doelman was op weg om de matchwinnaar te worden, maar dat was buiten Mbappé gerekend. Met een klasseflits diep in de extra tijd maakte die alsnog het verschil. Hij dribbelde zich met een knappe versnelling voorbij Militao en Vazquez en tikte de bal door de benen van Courtois: 1-0 . PSG trekt zo met een mooie bonus naar Madrid. 

    Courtois pakt de penalty van Messi...

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    ...maar wordt op de valreep geklopt door Mbappé

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+7'
    90+6' tweede helft
    90+6'

    Einde

    Thibaut Courtois leek op weg om dé matchwinnaar te worden dankzij onder meer een redding op een penalty van Messi, maar dat was buiten een ultieme klasseflits van Mbappé gerekend. Het Franse goudhaantje bezorgde PSG vlak voor affluiten alsnog een verdiende overwinning. Real staat voor een lastige klus in de terugwedstrijd.

    90+6'
    90+5'
    90+4'

    Wat een goal van Mbappé

    Olala, Mbappé maakt alsnog het verschil met een schitterende actie. Hij dribbelt zich voorbij Militao en Vazquez en mikt de bal vervolgens door de benen van Courtois. Wat een domper voor Real, wat een vreugde voor de PSG-supporters!

    90+1'

    4 minuten extra

    De tijd begint te dringen voor PSG. Komt er nog een slotoffensief van de thuisploeg?

    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    90+1'
    Paris Saint-Germain
    90'

    Alarmfase rood

    Kan het dan toch nog voor PSG? Mbappé kan zich doorzetten in de zestien, maar legt de bal dan achter Neymar. Toch nog even alle hens aan dek bij Real.

    87'
    wissel
    87'

    Neymar niet binnen het kader

    Courtois is niet meer van plan om het nu nog weg te geven. De doelman komt goed uit wanneer Neymar zich kan doorzetten in de zestien. Vanuit een bijzonder scherpe hoek tikt de Braziliaan de bal, onder druk, voorlangs.

    82'

    Hazard mag nog even meedoen

    Hazard mag nog 10 minuutjes meedoen van Ancelotti. Hij neemt de plaats in van Vinicius. Ook Modric mag gaan rusten, hij wordt vervangen door Valverde.

    82'
    80'
    78'

    Mbappé nipt voorlangs

    PSG blijft op zoek gaan naar die openingstreffer. Mbappé waagt nog eens zijn kans met een schot vanuit een bijzonder scherpe hoek en ziet zijn schot nipt voorlangs gaan.

    75'

    Slechte vrije trap Messi

    Neymar mist zijn entree niet en dwingt met een knappe actie meteen een vrije trap af, centraal voor doel. Een klusje voor Messi, maar die draait de bal toch nog een eind naast.

    72'

    Rentree Neymar

    Ancelotti grijpt in bij Real met een dubbele wissel. Carvajal en Asensio ruimen plaats voor Vazquez en Rodrygo. Bij PSG wordt Di Maria naar de kant gehaald voor de rentree van Neymar. De Braziliaan wordt luid toegejuicht.