Ga naar de inhoud

Liverpool door gokje van Klopp met wat angstzweet richting halve finales

Liverpool heeft zijn ticket voor de halve finales in de Champions League op zak. Na de heenmatch mocht het eigenlijk nooit meer mislopen tegen het Benfica van Jan Vertonghen en dat gebeurde ook niet. Klopp begon de match met een B-elftal en Liverpool kreeg het door een slotoffensief van de bezoekers nog eventjes benauwd, maar het 3-3-gelijkspel volstond.

Liverpool-Benfica in een notendop

Sleutelmoment: Na een matige openingsfase werd na 20 minuten de match opengebroken door een goal van Liverpool. Konaté zette de 1-0 op het scorebord met een kopbal. Amper een minuut later haalde Nunez de wind uit de zeilen met de gelijkmaker. Maar de goal van de Uruguayaanse aanvaller werd terecht afgekeurd. 

 

Man van de match: Konstantinos Tsimikas was onnavolgbaar vandaag op de linkerflank. Hij tekende voor 2 assists. Hij zorgde voor de 1-0 van Konaté en de 3-0 van Firmino. 

 

Statistiek: Liverpool heeft voor de 12e keer de halve finales van de Champions League bereikt. Geen enkele Engelse club heeft vaker dan The Reds de laatste vier bereikt. 

B-elftal begint moeizaam aan wedstrijd

Jurgen Klopp waagde een gokje met een B-basiselftal. In vergelijking met de heenmatch liet hij sterkhouders als Salah, Mané, Van Dijk, Thiago en Fabinho op de bank beginnen.

 

In de openingsfase lag het tempo niet al te hoog. Liverpool zette wel druk en ook het balbezit was voor de Engelsen. Maar dat leverde in de eerste speelminuten geen kansen op. 

 

In de 21e minuut bracht Tsimikas een hoekschop in de zestien en Konaté kopte de 1-0 op het scorebord. Net als vorige week in Lissabon opende Liverpool vroeg de score met een kopbal van Konaté.

 

Een minuut later kwam Benfica op gelijke hoogte, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Ramos kon er voor de rust toch nog 1-1 van maken met een schot van in de rechterhoek. 

Liverpool klaart de klus

Na de rust zette Liverpool na een mindere baltoets van Jan Vertonghen orde op zaken met een dubbelslag van Firmino. Salah, Fabinho en Thiago vielen nadien in. 

 

De buit leek binnen te zijn voor The Reds. Maar Benfica was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Een kwartier voor het einde omspeelde Jaremtsjoek doelman Alisson en even later maakte Nunez er 3-3 van. 

 

Beide doelpunten werden in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR greep 2 keer in. Plots stond het gelijk. 

 

Maar Liverpool begon niet te panikeren. Een stunt zat er niet meer in voor Benfica. In de halve finale neemt Liverpool het op tegen revelatie Villarreal. 

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 55. EINDE: 3-3. Dolle vreugde bij de supporters van Liverpool! De Engelsen plaatsen zich voor de halve finales van de Champions League.  .
 2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 95. Weer een afgekeurde goal! Nunez kan er nog 3-4 van maken, maar hij stond ver buitenspel. Het doelpunt wordt terecht afgekeurd! .
 4. tweede helft, minuut 92. 4-3 wordt afgekeurd. Liverpool is de dominante ploeg in het slotkwartier. Ze spelen de bal rustig rond. Salah kan voorzetten naar Mané in de zestien. De Senegalees scoort, maar stond buitenspel.  .
 5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
 6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Benfica, Gil Dias erin, Gilberto eruit
 7. We krijgen nog 5 minuten voetbal te zien! . tweede helft, minuut 91.
 8. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. tweede helft, minuut 88. We zijn in de slotminuten van de tweede helft beland. Einde verhaal voor de Portugezen? .
 10. tweede helft, minuut 86. Bijna 3-4! Wat een wedstrijd! Nunez loopt de verdedigers van Liverpool aan flarden. Hij komt alleen voor doel te staan en waagt opnieuw zijn kans. Maar Alisson brengt redding!  .
 11. tweede helft, minuut 84. Opvallend. Benfica heeft vanavond al meer gescoord dan Liverpool, maar hun eerste doelpunt werd afgekeurd. .
 12. tweede helft, minuut 83. GOAL! Wat een ommekeer! Nunez scoort voor Benfica. De vlag gaat de hoogte in wegens buitenspel, maar na het bekijken van de beelden wordt het doelpunt toch goedgekeurd. Benfica scoort 2 keer in 10 minuten! Maken ze het nog spannend? .
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Darwin Núñez van Benfica. 3, 3.
 14. tweede helft, minuut 81. Thiago krijgt de bal in zijn voeten na een weggewerkte hoekschop. Hij grijpt zijn kans, maar de bal gaat meters naast!  .
 15. tweede helft, minuut 79. Liverpool blijft gevaarlijk. Salah versnelt en brengt de bal voor doel. Mané kan er net niet aan! Benfica ontsnapt aan de 4-2.  .
 16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Benfica, Paulo Bernardo erin, Gonçalo Ramos eruit
 17. tweede helft, minuut 74. GOAL! Jaremtsjoek met de 3-2! Jaremtsjoek omspeelt Alisson en trapt het leer keurig binnen. Er wordt even getwijfeld voor buitenspel, maar het doelpunt wordt goedgekeurd: 3-2! Al zal Liverpool niet beginnen panikeren na deze aansluitingstreffer.  .
 18. Everton. Thiago raakt Everton in het gezicht. De wedstrijd wordt even stilgelegd, maar het lijkt erop dat hij kan verderspelen. . tweede helft, minuut 70.