Ga naar de inhoud

Man. City overleeft haantjesgedrag van Atletico en stoot zonder veel glans door

Manchester City heeft zich net als vorig seizoen bij de laatste vier geschaard in de Champions League. De 1-0-overwinning in de heenwedstrijd volstond voor De Bruyne en co. Atletico zette in het eigen Wanda Metropolitano nog alles op alles, maar raakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel in een wedstrijd die in het slot nog helemaal ontspoorde. City neemt het in de halve finales op tegen Real Madrid.

Atletico - Manchester City in een notendop:

 • Sleutelmoment: In een tumultueus slot waarin we de lelijkste kant van het voetbal te zien krijgen dwingt Atletico ei zo na nog verlengingen af. Vlak voor affluiten kan Correa plots van dichtbij uithalen, maar Ederson pakt uit met een prima redding. 

 • Man van de match: Aanvallend stelde het vanavond niet veel voor bij Manchester City, maar op defensief vlak viel er weinig op te merken. John Stones was de rots in de branding, een cruciale schakel voor de clean sheet van City. 

 • Opvallend: 4 keer met Barcelona, 3 keer met Bayern München en nu voor de tweede keer met Manchester City. Pep Guardiola staat voor de negende keer als trainer in de halve finales van de Champions League, niemand doet even goed of beter. Tot dusver leidde het nog maar 2 keer ook tot eindwinst, telkens met Barça.

Atletico gaat strijdend ten onder, De Bruyne valt uit

Na de ultradefensieve vertoning en de 1-0-nederlaag in het Etihad Stadium moest Atletico vanavond uit zijn pijp komen en dat deed de ploeg van Diego Simeone ook. Aangevuurd door de uitbundige Madrileense supporters in het Wanda Metropolitano trok Atletico in het offensief. 

Het leverde een open wedstrijdbegin, maar tegelijkertijd ook amper kansen op. City hield alles netjes onder controle en kwam op het halfuur dicht bij de 0-1. Na een heerlijke aanval besloot Gündogan van dichtbij op de paal. 

Ook in de tweede helft was de start van Atletico veelbelovend. City liet het initiatief aan de thuisploeg, maar enkel bij een gevaarlijke volley van Griezmann kregen de bezoekers het even warm. 

Ook zonder De Bruyne, die na een uur geblesseerd naar de kant moest, bleef City al bij al makkelijk overeind. Bij Atletico werd Carrasco nog in de ploeg gedropt, hij bracht samen met Correa meer schwung in het Madrileense spel en testte de vuisten van Ederson met een goede vrije trap.

 

Atletico bleef het proberen. Een gevaarlijk schot van Cunha werd afgeblokt en op de daaropvolgende hoekschop kon Savic de bal net niet binnen duwen. De spanning bleef zo in de lucht hangen en deed de wedstrijd in het slot helemaal ontsporen. Felipe trapte na op Foden en kreeg zijn tweede gele kaart. De poppen gingen aan het dansen, de sfeer werd plots bijzonder grimmig.

 

In de ruim 12 minuten extra tijd kon Gündogan de wedstrijd beslissen, maar na de paal lag nu Oblak in de weg. Correa kreeg zo aan de overkant net voor affluiten nog een ultieme kans om verlengingen af te dwingen voor Atletico, maar Ederson pareerde. 

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 104. Einde. Manchester City heeft zich net als vorig seizoen bij de laatste vier geschaard in de Champions League. De 1-0-overwinning in de heenwedstrijd volstond voor De Bruyne en co. Atletico zette in het eigen Wanda Metropolitano nog alles op alles, maar City overleefde. .
 2. tweede helft, minuut 103 match afgelopen
 3. Correa niet voorbij Ederson! In de slotfase dwingt Atletico bijna nog verlengingen af. Correa kan van dichtbij uithalen, maar Ederson houdt City overeind. . tweede helft, minuut 102.
 4. tweede helft, minuut 101. Het blijft maar ontsporen in het Wanda Metropolitano. Nu krijgen Simeone en Guardiola het met elkaar aan de stok. De wedstrijd eindigt in een grimmig sfeertje. .
 5. tweede helft, minuut 99. Carrasco neemt de vrije trap voor zijn rekening en mikt meteen op doel, maar Ederson bokst de bal goed weg. .
 6. tweede helft, minuut 97. Nog een vrije trap voor Atletico! Cancelo haalt de bijzonder gretige Carrasco net voor het ingaan van de zestien onderuit. Het komt hem op geel te staan en Atletico krijgt nog een vrije trap. Is dit het moment voor de thuisploeg? .
 7. tweede helft, minuut 96. Gündogan niet voorbij Oblak. Gündogan kan de wedstrijd bijna beslissen op een snelle tegenaanval, maar Oblak houdt Atletico overeind met een goede tussenkomst. .
 8. Gele kaart voor Riyad Mahrez van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 94
 9. De sfeer is nu helemaal verziekt, van voetballen komt er niet veel meer in huis. Toch gaan de nog even door. We zitten aan de vierde van negen extra minuten. . tweede helft, minuut 94.
 10. Gele kaart voor Stefan Savic van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 91
 11. tweede helft, minuut 91. Rood voor Felipe. Siebert lost het op met een gele kaart voor Savic en ééntje voor Aké. Ook boosdoener Felipe krijgt geel. Zijn tweede en dus mag hij vroegtijdig gaan douchen. .
 12. Er komen 9 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 13. tweede helft, minuut 90. Tumult in de slotfase. De poppen gaan plots aan het dansen. Felipe snoept Foden de bal af met een correcte tackle, maar trapt dan hard na. Iedereen troept plots samen, het is één en al chaos. .
 14. tweede helft, minuut 89. Opnieuw een prangende fase voor City. Carrasco brengt de bal goed voor doel, maar Suarez kan er net niet bij. .
 15. tweede helft, minuut 88. Ook de hoekschop zorgt even voor een nerveus moment bij City. De bal wordt weggewerkt voor doel en Savic komt net te kort om de rebound aan de eerste paal in doel te werken. .
 16. tweede helft, minuut 87. Cunha doet City bibberen. Plots dan toch grote kans voor Atletico. Correa legt de bal met zijn borst prima af voor Cunha. Die haalt in één tijd uit, maar Stones gooit zich nog net in de baan van het schot. Meer dan hoekschop haalt Atletico er niet uit. .
 17. tweede helft, minuut 82. Kan Suarez het tij nog keren? Ook Suarez wordt net als Cunha nog in de strijd gedropt door Simeone. Lemar en Félix mogen de slotfase vanop de bank volgen. .
 18. tweede helft, minuut 80. Geel voor Llorente. Llorente pakt de pas ingevallen Fernandinho iets te stevig aan. Het levert hem een gele kaart op. Daardoor mist hij een eventuele halve finale, maar de kans neemt zienderogen af dat die er ook komt voor Atletico. .
 19. Gele kaart voor Marcos Llorente van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 80
 20. tweede helft, minuut 79. Fernandinho mag nog eens meedoen bij City. Hij neemt de plaats in van Silva. .