Villarreal flirt even met nieuwe stunt, maar Liverpool speelt finale van de Champions League

  heenwedstrijd 0 - 2
  1. 41' - Doelpunt - Francis Coquelin (2 - 0)
  2. 3' - Doelpunt - Boulaye Dia (1 - 0)
  1. 86' - Geel 2 - Étienne Capoue
  2. 85' - Geel - Pau Torres
  3. 84' - Verv. Fabinho door James Milner
  4. 81' - Geel - Giovani Lo Celso
  5. 80' - Verv. Andrew Robertson door Kostas Tsimikas
  6. 80' - Verv. Thiago door Curtis Jones
  7. 79' - Verv. Raúl Albiol door Serge Aurier
  8. 79' - Verv. Boulaye Dia door Paco Alcácer
  9. 79' - Verv. Naby Keïta door Jordan Henderson
  10. 79' - Verv. Pervis Estupiñán door Manu Trigueros
  11. 77' - Geel - Trent Alexander-Arnold
  12. 74' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 3)
  13. 69' - Verv. Francis Coquelin door Alfonso Pedraza
  14. 69' - Verv. Gerard Moreno door Samuel Chukwueze
  15. 67' - Doelpunt - Luis Díaz (2 - 2)
  16. 63' - Geel - Étienne Capoue
  17. 62' - Doelpunt - Fabinho (2 - 1)
  3'goalBoulaye Dia1 - 0
  41'goalFrancis Coquelin2 - 0
  62'goal Fabinho2 - 1
  67'goalLuis Díaz2 - 2
  74'goalSadio Mané2 - 3

  Liverpool speelt voor de 10e keer in zijn geschiedenis de finale van de Champions League/Europacup I. Dat leek al in kannen en kruiken na de 2-0-zege in de heenmatch, maar een wervelende eerste helft van Villarreal deed de Spaanse stuntploeg toch weer even dromen.

  Villarreal - Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: Liverpool trekt het laken naar zich toe bij de start van de 2e helft en zet na het uur orde op zaken met 2 goals in 5 minuten. Rulli laat een schot van Fabinho door zijn benen glippen en wordt kort daarna ook te grazen genomen door Diaz. De veer is gebroken bij Villarreal, Liverpool stoomt door naar winst.

  • Man van de match: Luis Diaz moest vanavond op de bank beginnen ten voordele van Diogo Jota, maar kreeg en greep zijn kans in de 2e helft. De Colombiaan zorgde met een knalprestatie voor de ommekeer bij Liverpool. Diaz was ongrijpbaar, zorgde voortdurend voor dreiging en gaf Villarreal de doodsteek met de gelijkmaker.

  • Opvallend: Voor de 3e keer in de laatste 5 seizoenen loodst Jürgen Klopp Liverpool naar de Champions League-finale. De Duitser staat straks in zijn 4e finale op het kampioenenbal als trainer. Enkel Marcello Lippi, Miguel Muñoz, Carlo Ancelotti en Sir Alex Ferguson deden even goed. Real-trainer Ancelotti is nog in de running voor een 5e finale.

  • Statistiek: Liverpool is pas de 4e club die erin slaagt om 10 keer de finale van de Europa Cup I/Champions League te bereiken. Real Madrid is de grote slokop met 16 finales, gevolgd door Milan (11) en Bayern München (11). 

  Sensatie in La Ceramica

  Nóg eens stunten in de Champions League? Weinigen die daar nog in geloofden voor Villarreal na de kansloze 2-0-nederlaag in Liverpool. Toch was dat exact wat de Spaanse revelatie deed in een zinderende eerste helft. 

  Na nog geen drie minuten klom Villarreal al op voorsprong. Op een voorzet van Estupinan, vorige week nog de pineut met een owngoal, legde Capoue de bal prima klaar voor Dia en die trof van dichtbij simpel raak. La Ceramica daverde op zijn grondvesten. 

  Villarreal bouwde gretig voort op die droomstart, een slordig Liverpool had geen antwoord op het enthousiaste spel van de ontketende thuisploeg. De doorgebroken Lo Celso leek kort voor de rust op weg naar de 2-0, maar dat was buiten Alisson gerekend. De doelman gooide zich voor de bal, Villarreal claimde tevergeefs een penalty. 

  Enkele minuten later kwam de extase er dan toch voor de thuissupporters. Capoue zorgde opnieuw voor de assist met een gemeten voorzet en Coquelin kopte de bal onhoudbaar in doel. Sensatie in La Ceramica, de achterstand op Liverpool was plots helemaal weggeveegd. 

  Coquelin brengt de Villarreal-fans in extase:

  Liverpool zet orde op zaken na de rust

  Een nieuwe stunt leek in de maak, maar de rust brak het elan van Villarreal. Liverpool nam meteen het commando bij de start van de tweede helft. Een afgeweken afstandsschot van Alexander-Arnold strandde op de lat, terwijl Diaz op aangeven van Mané een grote kans onbenut liet. 

  De aansluitingstreffer hing in de lucht en iets voorbij het uur kreeg Liverpool hulp uit onverwachte hoek. Rulli liet de bal pijnlijk door zijn benen glippen toen Fabinho zijn kans waagde vanuit een scherpe hoek. Het begin van het einde voor Villarreal, want amper vijf minuten later zorgde Diaz op aangeven van Alexander-Arnold al voor de gelijkmaker. 

  De veer was definitief gebroken bij Villarreal. Het werd zelfs nog een nederlaag voor de thuisploeg toen Rulli nog maar eens flaterde. De doelman kwam bijzonder ver uit toen Mané gelanceerd werd, maar ging naast de bal. Mané profiteerde optimaal en legde de 2-3 in het lege doel. Einde van het sprookje voor Villarreal, Liverpool mag blijven dromen van de quadruple. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Liverpool wint na de heen- ook de terugwedstrijd en stoot door naar de finale van de Champions League. Voor Villarreal is het sprookje op het kampioenenbal voorbij. De Spaanse revelatie leek nochtans op weg naar een nieuwe stunt na een zinderende eerste helft, maar Liverpool zette na de rust de puntje op de i. Met dank aan Rulli, die tot twee keer toe de mist inging. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 86. Rood voor Capoue. De wedstrijd eindigt in mineur voor Capoue. De Fransman was vanavond goed voor twee assist, maar moet nu vroegtijdig het veld verlaten. Hij krijgt zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Jones. .
  4. Tweede gele kaart voor Étienne Capoue van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 86
  5. tweede helft, minuut 85.
  6. Gele kaart voor Pau Torres van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Fabinho eruit
  8. tweede helft, minuut 82.
  9. Gele kaart voor Giovani Lo Celso van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 81. Rulli voorkomt erger voor Villarreal met dan toch eens een goede interventie. Hij kan een schot van Jones nog net keren. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Liverpool, Kostas Tsimikas erin, Andrew Robertson eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Liverpool, Curtis Jones erin, Thiago eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Villarreal CF, Serge Aurier erin, Raúl Albiol eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Villarreal CF, Paco Alcácer erin, Boulaye Dia eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Liverpool, Jordan Henderson erin, Naby Keïta eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Villarreal CF, Manu Trigueros erin, Pervis Estupiñán eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Prikje van Villarreal. Dan toch nog eens dreiging van Villarreal. Invaller Pedraza streelt de bal op een vrije trap van Parejo en ziet zijn poging nipt voorlangs gaan. .
  18. Gele kaart voor Trent Alexander-Arnold van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 77