Scorende Lukaku geeft met Chelsea groepswinst uit handen in 94e minuut

2. 62' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 2)
    UEFA Champions League - speeldag 6 - 08/12/21 - 18:45
    62'
    Romelu Lukaku
    2 - 2
    62'

Chelsea heeft op bezoek bij Zenit de groepswinst nog door zijn vingers laten glippen. Het leek 5 minuten voor tijd zijn schaapjes op het droge te hebben na de tweede treffer van Werner, maar diep in de toegevoegde tijd maakte Ozdoev nog gelijk. Lukaku begon aan de wedstrijd en scoorde eindelijk nog een keer.

Romelu Lukaku scoorde voor het laatst tegen... Zenit, op de openingsspeeldag van de Champions League op 14/9. Sindsdien zweeg het kanon van de Rode Duivel, mede door blessures en revalidatie.

Sinds zijn comeback van een enkelverstuiking hield Chelsea-coach Tuchel Lukaku vooral op de bank. Tegen Zenit mocht hij nog een keer in de basis starten.

Hij zag na amper één minuut al hoe zijn maatje voorin Timo Werner de score opende met een binnentikker van dichtbij. Chelsea leek alles goed onder controle te hebben, maar vlak voor de rust keerde Zenit de situatie helemaal om in drie minuten. Claudinho maakte gelijk met zijn hoofd, Azmoun omspeelde Kepa voor de 2-1.

In de tweede helft eiste Werner opnieuw de hoofdrol op. Eerst legde hij de bal panklaar voor Lukaku, die niet meer kon missen, waarna de Duitser vijf minuten voor tijd de wedstrijd leek te beslissen.

Dat was zonder Magomed Ozdoev  gerekend. In de 94e minuut snoepte hij de groepswinst nog af van Chelsea.