Jorginho
4 - 0

Een kat-en-muisspel. Dat kregen we op Stamford Bridge te zien tussen Chelsea en Malmö. "The Blues" namen makkelijk de maat van de Zweden, maar Tuchel zag met Romelu Lukaku en Timo Werner wel zijn voorhoede geblesseerd uitvallen.

Bedrijvige Lukaku hinkt geblesseerd van het veld

Kon hij na zijn laatste treffer op 14 september nog een keer scoren? Dat was de hamvraag voor Romelu Lukaku voor aanvang van deze partij. De Rode Duivel begon alvast bedrijvig. Eerst zocht hij nog Werner waarna hij zelf de trekker overhaalde. Doelman Dahlin bracht echter redding.

De Malmö-verdediging had de handen vol met "Big Rom". Vraag dat maar aan Lasse Nielsen. De ex-speler van Gent haalde Lukaku in de eigen 16-meter met een stevige tackle onderuit. Chelsea kreeg dan wel een strafschop, de zorgen om Lukaku waren er niet minder op. De spits moest dan ook het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure.

Op dat moment had Christensen Chelsea al met een knappe volley op voorsprong gebracht. Jorginho verdubbelde de voorsprong dan vanop de stip.

Het was het spel van kat en muis dat Chelsea en Malmö met elkaar speelden. Toch moest Tuchel nog een opdoffer verwerken, want ook zijn andere spits Timo Werner hinkte geblesseerd van het veld.

Malmö trapt geen bal tussen de palen

Ook na de pauze had Malmö niets in de pap te brokken. Vrijwel meteen in de 2e helft werd Kai Havertz prima diep gestuurd. De vervanger van Lukaku maakte het fraai af met een stiftballetje.

Niet veel later stak Larsson het mes nog wat dieper in de Zweedse wonde. De verdediger beukte stevig in op Rüdiger: weer een strafschop dus voor Chelsea. Opnieuw faalde Jorginho niet vanop de stip.

Klus makkelijk geklaard dus voor de troepen van Tuchel. Voor Malmö wordt het kampioenenbal stilaan een nachtmerrie. Het trapte vanavond geen enkele keer tussen de palen van Mendy en slikte in 3 wedstrijden al 11 doelpunten. Zonder ook zelf 1 keer te scoren.

Chelsea blijft met 6 punten in het zog van Juventus dat met 0-1 won van Zenit.

De wedstrijd, die er nooit één was, zit erop. In de 2e helft diepten Havertz en Jorginho (opnieuw via een strafschop) de score nog uit. Het werd een makkelijke avond voor Chelsea.

90+1'

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'

De thuisploeg krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. Rüdiger vuurt een pegel af, maar zijn schot mist richting.

86'

Het is nu de wedstrijd uitspelen wat Chelsea doet. Kansen hebben we al een tijdje niet meer gezien.

82'
80'

Marcos Alonso mag zich nog een keer opmaken voor een hoekschop. Hij krult het leer richting 2e paal. Daar staat Mason Mount, maar die kan niet op doel besluiten.

76'

Zenit - Juventus

Als we even kijken naar die andere wedstrijd in groep H, dan kan Chelsea een goede zaak doen. In Zenit - Juventus staat het namelijk nog altijd 0-0.

71'

De voet gaat nu wel een tijdje van het gaspedaal bij Chelsea. Ze blijven de bal wel in eigen rangen behouden.

70'
66'

Opdracht geslaagd, weet ook Tuchel. Hij gunt Kanté, Chilwell en Azpilicueta wat rust. Alonso, James en Saul krijgen nog speelminuten.

65'
64'

Dan toch is een poging van de bezoekers. Larsson trapt een afvallende bal wel heel ver over. Doelman Mendy heeft nog geen bal moeten pakken.

62'

Chelsea blijft drukken

Ondanks dat de wedstrijd al lang gespeeld is, drukt Chelsea toch nog steeds door. Hongerig om die 5e treffer te maken. Malmö zet daar weinig tot niets tegenover.

57'

GOAL! 4-0 Jorginho

Net als in de 1e helft zet Jorginho zijn elfmeter om. Diawara is eraan voor de moeite.

57'
penalty
Chelsea
4-0
Malmö FF
Jorginho
Chelsea
55'

Strafschop voor Chelsea

De thuisploeg krijgt een nieuwe elfmeter. Rüdiger krijgt namelijk een fikse duw in de rug van Larsson. De bal gaat terecht op de stip.