Young Boys Bern straft angsthaas Manchester United in slotseconden af

  1. 45+1' - Geel - Christian Fassnacht
  2. 37' - Verv. Jadon Sancho door Diogo Dalot
  3. 35' - Rood - Aaron Wan-Bissaka
  4. 13' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 1)
  1. 90+5' - Doelpunt - Theoson Siebatcheu (2 - 1)
  2. 90+2' - Verv. Sandro Lauper door Cédric Zesiger
  3. 90+2' - Verv. Meschack Elia door Wilfried Kanga
  4. 89' - Verv. Fred door Anthony Martial
  5. 83' - Verv. Silvan Hefti door Miralem Sulejmani
  6. 82' - Verv. Christopher Martins Pereira door Fabian Rieder
  7. 72' - Verv. Bruno Fernandes door Nemanja Matic
  8. 72' - Verv. Cristiano Ronaldo door Jesse Lingard
  9. 66' - Doelpunt - Moumi Ngamaleu (1 - 1)
  10. 64' - Geel - Raphaël Varane
  11. 50' - Geel - Christopher Martins Pereira

  De eerste wedstrijd in deze campagne van de Champions League heeft meteen een verrassing opgeleverd. Manchester United kwam dankzij Cristiano Ronaldo op voorsprong, maar schoot zichzelf in de voet door een rode kaart. Het dacht daarna niet meer aan voetballen en kreeg in de 95e minuut het deksel op de neus. 

  13 minuten, meer had Cristiano Ronaldo niet nodig om de kassa ook in Europa te laten rinkelen. 

   

  In zijn 177e match in de Champions League, een evenaring van recordhouder Iker Casillas, eiste de Portugees de aandacht op met het eerste doelpunt in deze jaargang.

   

  Maar de felicitaties mochten vooral richting Bruno Fernandes gestuurd worden. Zijn assist met buitenkantje rechts was namelijk weergaloos. 

   

  United zat dus snel op rozen, al overtuigde het amper. Young Boys Bern was even van slag na de koude douche, maar veerde recht toen Aaron Wan-Bissaka na 35 minuten donkerrood kreeg voor een wilde tackle. 

   

  Die eerste opflakkering had de 1-1 kunnen opleveren, maar pas na 20 minuten in de tweede helft volgde de verdiende beloning dankzij Ngamaleu.

   

  United koos met z’n tienen eieren voor zijn geld en betonneerde de match dicht. Een hoofdschuddende Ronaldo zag na een ondankbare avond vanaf de bank hoe de wisselpolitiek van zijn coach in het gezicht ontplofte.

   

  Bij invaller Lingard was er even kortsluiting: zijn terugspeelbal in de 95e minuut lanceerde Siebatcheu, die het stadion in vuur en vlam zette.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Er wordt meteen afgefloten! Wat een ontknoping, maar Young Boys heeft deze zege niet gestolen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Theoson Siebatcheu van BSC Young Boys. 2, 1.
  4. tweede helft, minuut 95. Zwitsers in extase! Niet te geloven: in de 95e minuut is daar de explosie. Siebatcheu glipt door de buitenspelval na "een assist" van de terugspelende Lingard en scoort de 2-1 in de absolute slotseconden. Wat een flater van de invaller van United. .
  5. tweede helft, minuut 92. Cristiano Ronaldo kijkt hoofdschuddend rond. Hij had zich zijn terugkeer bij United in de Champions League anders voorgesteld.  .
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij BSC Young Boys, Cédric Zesiger erin, Sandro Lauper eruit
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij BSC Young Boys, Wilfried Kanga erin, Meschack Elia eruit
  8. Toegevoegde tijd. We tellen 5 minuten bij. . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester United, Anthony Martial erin, Fred eruit
  10. De Gea tilt de bal over de lat. Young Boys dringt aan. Centrale verdediger Lauper wapent zijn rechter: De Gea neemt het zekere voor het onzekere.  . tweede helft, minuut 88.
  11. tweede helft, minuut 86. Als er één ploeg dan toch de zege verdient, dan is het wel Young Boys. Ook voor de uitsluiting van Wan-Bissaka lag het lang niet onder. United ontgoochelt.  .
  12. tweede helft, minuut 85.
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij BSC Young Boys, Miralem Sulejmani erin, Silvan Hefti eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij BSC Young Boys, Fabian Rieder erin, Christopher Martins Pereira eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Nog 8 minuten en het begint een beetje te kabbelen. Martins flirt met een tweede gele kaart: bij de thuisploeg kiezen ze nu ook eieren voor hun geld. .
  16. tweede helft, minuut 78. Er komt versterking op het veld: de stewards hebben hun handen vol om een veldbestormer gevangen te nemen.  .
  17. tweede helft, minuut 76. De belegering volgt misschien nog, maar De Gea moet ook nu bij de pinken zijn. Aebischer knalt vol in zijn buikholte.  .
  18. tweede helft, minuut 74. Een punt tegen Manchester United, daar teken je in principe voor, maar Young Boys Bern blijft voorlopig onverzadigd achter. De situatie zit mee met een man meer en United is gewoon slappe koffie vanavond.  .
  19. tweede helft, minuut 73. Ronaldo naar de kant. Hij kijkt toch een beetje bedenkelijk, maar Ronaldo moet samen met Fernandes naar de kant. De jongens die eventueel nog iets konden forceren, verlaten het veld. Met enkel Lingard voorin wil United het punt vasthouden.  .
  20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester United, Nemanja Matic erin, Bruno Fernandes eruit