1. 36' - Doelpunt - Gerard Piqué (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 3 - 20/10/21 - 18:45
36'
Gerard Piqué
36'
1 - 0

Barcelona heeft de 0 weggeveegd in deze Champions League-campagne. Tegen Dinamo Kiev domineerde de ploeg van Ronald Koeman van begin tot einde. Gerard Piqué trok zijn team over de streep met een goal in de 1e helft.

Barcelona - Dinamo Kiev in een notendop:

Man van de match: Gerard Piqué was vandaag veel meer dan dé doelpuntenmaker. Naast zijn rake buffelstoot, bewees hij zich ook 90 minuten lang als slot-op-de-deur en leider van dit "nieuwe" Barcelona.

Moment van de match: Barcelona was vandaag beduidend de betere ploeg, maar een doelpuntenmachine is het nog steeds niet. De openingsgoal - en tevens het enige doelpunt - van Piqué was vandaag allesbepalend.

Opvallend: Tien minuten voor het einde probeerde Barcelona de wedstrijd slim over de streep te trekken door het tempo te drukken. Maar de gematigde combinaties vielen niet in de smaak bij het thuispubliek. Integendeel: de spelers werden getrakteerd op een fluitconcert.

Piqué zet Barcelona op weg naar eerste CL-driepunter

Barcelona bengelde voor de aftrap van de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev roemloos onderaan in Groep E. Depay en co moesten vandaag winnen om nog steeds kans te maken op de Champions League-knockoutfase.

De mannen van Koeman kwamen dus met het mes op de keel aan de aftrap. Toch oogden ze vanaf het eerste fluitsignaal uitermate scherp. Zowel aan de bal als bij balverlies waren ze een maatje te groot voor een inspiratieloos Dinamo Kiev.

De jonge verdediging van de Oekraïense leider kampte duidelijk ook met nog wat kinderziekten. Het slaagde er in de eerste helft niet in om onderuit de constante druk van de Blaugrana te voetballen. Zo konden onder anderen Dest en Luuk De Jong verschillende keren vrij naar het doel van Boestsjan koppen.

Na een slordige 35 minuten spelen, kwam Gerard Piqué zich dan maar moeien in het luchtgevecht in de grote rechthoek van Dinamo. De ervaren verdediger toonde het voorbeeld aan zijn aanvallend compartiment. Hij bracht "zijn" Barcelona met een heuse buffelstoot nog voor de rust op voorsprong.

Gerard Piqué was vandaag de verlosser van een dominant Barcelona.

Barcelona controleert kleurloze 2e helft

De calvarietocht van Dinamo Kiev ging na de rust gewoon verder. Ronald Koeman gooide meteen ook twee verse krachten in de strijd om de wankele Oekraïense muur te slopen. Met Ansu Fati en Coutinho kreeg de Blaugrana een serieuze creativiteitsinjectie voorin.

Aan frivoliteit geen gebrek, maar pure efficiëntie leverde het niet meteen op. Zo jongleerde Ansu Fati doodleuk in de grote rechthoek van Dinamo Kiev. Terwijl hij ook gewoon droog  kon afleggen naar enkele ploegmaats die voor een leeg doel stonden te wachten.

Door het gemors met kansen, bleef de definitieve doodsteek in de tweede helft dus uit. Barcelona bibberde in de slotfase nog bij enkele vrije trappen, maar controleerde de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal.

Het doet zo haasje-over met Dinamo en komt voorlopig tot op een puntje van Benfica, de 2e in Groep E. Benfica neemt het vanavond op tegen veelvraat Bayern München.

EINDE: 1-0!

Barcelona bibberde nog bij enkele vrije trappen, maar controleerde de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal. Het doet zo haasje-over met Dinamo en komt voorlopig tot op een puntje van Benfica, de 2e in Groep E.

90+3' tweede helft
90+1'

90'
84'

Een nieuwe vrije trap doet Barcelona toch weer even bibberen. De bal valt voorlopig niet goed voor Dinamo, maar Barcelona zou toch beter nog een buffer inbouwen.

78'
78'

Barcelona lijkt de match weer onder controle te hebben. Het tikt goed rond en schuift zo op naar voor. Het publiek is het niet eens met die gematigde strategie en trakteert op wat gefluit. Kan Barcelona toch nog eens gevaarlijk zijn?

76'

Agüero to the rescue

Sergio Agüero mag de ban breken bij Barcelona. De laatste minuten komt Dinamo Kiev meer en meer aan voetballen toe. Kan de Argentijnse spits de definitieve doodsteek geven aan Kiev?

73'

Kale Koeman?

Barcelona heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Door het gemors met kansen, moet er nu hyperalert verdedigd worden. Dit zorgt voor enkele foutjes op gevaarlijke plaatsen rond de 16-meter. Ronald Koeman trekt bij elke stilstaande fase alvast wat haren uit zijn hoofd van de zenuwen.

70'

Ook Barcelona wisselt. Pablo Gavi wordt onder luid applaus naar de kant verwezen. De publiekslieveling van het Barcelona geeft zijn vervanger Sergi Roberto een handje.

69'
63'

Wissel van de wacht

Het spel van Dinamo Kiev schreeuwt om verandering. Ook trainer  Mircea Lucescu denkt er zo over. Hij laat De Pena en Soeprjacha naast zich op de bank zitten. Vincho en Garmasj mogen de boel nog eens proberen opschudden.

60'

Het tempo van de wedstrijd gaat zienderogen naar omlaag. Barcelona probeert Dinamo Kiev zo gestaag in slaap te wiegen. Voorlopig slaagt het in die opzet: de ploeg uit Oekraïne voetbalde nog geen kans bij elkaar in de 2e helft.

58'
55'

Fati wil het te mooi doen

Daar komt Boestsjan, de doelman van Dinamo Kiev, goed weg. Onder druk van een aanstormende Ansu Fati levert hij de bal in bij Depay. De Nederlander speelt de bal meteen terug naar Fati, maar die waant zich even in het circus. In plaats van de bal simpel af te leggen of te trappen, begint hij te jongleren. Hij brengt zichzelf zo in de problemen en besluit dan maar -met een halve omhaal - naast het doel.

50'

Masterclass Frenkie De Jong

Frenkie De Jong knutselt eigenhandig een fraaie aanval in elkaar. Hij houdt drie Kiev-spelers aan de praat en slaagt er toch in om een één-tweetje op te zetten met zijn landgenoot Depay. Eenmaal in de grote rechthoek is hij te onbaatzuchtig. Zijn balletje naar Ansu Fati wordt op een meter van de doellijn onderschept.