Ga naar de inhoud
Sheriff Tiraspol pakt zowaar de scalp van Real Madrid.

Wat een blamage voor Real Madrid: FC Sheriff stunt dankzij late raket

 di 28 september 2021 22:53
  1. 39' - Geel - Casemiro
  2. 45' - Geel - Edmund Addo
  1. 65' - Doelpunt strafschop - Karim Benzema (1 - 1)
  2. 81' - Geel - Luka Jovic
  3. 89' - Doelpunt - Sebastien Thill (1 - 2)
  4. 90+1' - Geel - Sebastien Thill
  5. 90+2' - Verv. Dimitris Kolovos door Boban Nikolov
UEFA Champions League - speeldag 2 - 28/09/21 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
65'
Karim Benzema
65'
Karim Benzema
1 - 1
89'
Sebastien Thill
1 - 2
Sebastien Thill
89'

FC Sheriff Tiraspol is stilaan geschiedenis aan het schrijven bij zijn debuut in de groepsfase van de Champions League. De Moldaviërs hebben Bernabeu en Real Madrid het zwijgen opgelegd. Scheidsrechter Lawrence Visser was de bevoorrechte getuige van een dolle avond: 1-2 en 6 op 6 voor de bezoekers.

Real Madrid - Sheriff Tiraspol in een notendop:

  • Sleutelmoment: Exact een kwartier voor tijd duikt invaller Luka Modric alleen op voor Georgios Athanasiadis. De Griekse doelman gooit al zijn ledematen in de strijd en houdt de gelijke stand op het bord. Real komt nadien niet meer dichter bij de voorsprong en in het slot trekt de Luxemburger Sebastien Thill de volle buit over de streep met een prachtige knal.

  • Man van de match: Cristiano Silva maakte op de eerste speeldag al indruk met twee assists tegen Sjachtar Donjetsk, maar tegen Real onderstreepte hij die prestatie nogmaals. In de eerste helft schotelt hij Jachsibojev de 0-1 voor met de perfecte voorzet, diep in de tweede helft ontneemt hij Luka Jovic met een knappe tackle een enorme scoringskans.

  • Opvallend (1): Sheriff Tiraspol is een debutant in de Champions League, maar staat wel bovenaan in de loodzware groep D. Slagen ze erin om met Real Madrid of Inter Milaan een Europese grootmacht uit de knock-outfase van de CL te houden?

  • Opvallend (2): Na bijna 10 jaar heeft België opnieuw een scheidsrechter in de Champions League. Lawrence Visser floot in Santiago Bernabeu een degelijke wedstrijd, maar had in de tweede helft wel tweemaal de VAR nodig om een mogelijke strafschop beter te beoordelen. Bij een van de twee betwistbare fases ging de bal uiteindelijk op de stip. 

Real beukt, maar Sheriff scoort

Een thuiswedstrijd tegen het op papier zwakke broertje van groep D, de kampioen uit Moldavië nota bene, zou voor Real Madrid slechts een formaliteit moeten zijn. De Koninklijke begon ook dominant aan de partij, maar duwde het gaspedaal niet meteen fors in.

 

Pas na een kwartier kon Karim Benzema een eerste keer dreigen, hij zag hoe de Griekse doelman Athanasiadis zijn vrije trap vanonder de lat wegduwde. Even later mikte Valverde na een knap uitgespeelde tegenaanval een metertje over.

 

Sheriff speelde tot op dat moment offensief weinig klaar, maar de Moldaviërs kwamen tegen de gang van het spel in wel op voorsprong. Linksback Cristiano Silva ging zijn flank uitstekend af en legde de bal panklaar op het hoofd van de Oezbeek Jachsibojev die Courtois kansloos achterliet met een overhoekse kopbal: 0-1.

 

Real reageerde furieus en wilde voor het rustsignaal weer langszij komen. Benzema, een bedrijvige Hazard en Casemiro probeerden het, maar kwamen telkens doelman Athanasiadis op hun weg tegen. Sheriff mocht met het kleinste verschil in hun voordeel gaan rusten.

Raket van Thill beslist de match

Na de pauze vond Real die hoogste versnelling veel moeilijker. Vinicius voelde dat de combinaties met Benzema en Hazard moeilijk verliepen en wilde het dan zelf forceren. Telkens ging hij er na een licht duel met een Sheriff-verdediger in het strafschopgebied bij gaan liggen.

 

Eerst wees Visser alle protest nog af, maar na een tweede betwistbare fase ging hij wel naar het scherm kijken. Hij legde de bal uiteindelijk op de stip na een lichte overtreding van Addo op het Braziliaanse woelwater. Benzema zette zich achter de bal en poeierde het leer droog de kruising in.

 

"En nu erop en erover", dachten ongetwijfeld de Real-fans in Santiago Bernabeu, maar Benzema en co leken hun beste krachten al verspeeld te hebben. Het tempo zakte en ook Sheriff kon wat bekomen, daarnaast brachten invallers Luka Modric en Toni Kroos weinig extra creativiteit.

 

Pas in het slotkwartier kwam Real nog tot twee kansen. Eerst gooide Athanasiadis alles in de strijd om een schot van Modric te pareren en enkele minuten later lette linksback Cristiano nog goed op om een bal uit de voeten van de inlopende Luka Jovic te tackelen. 

 

In het ultieme slot gebeurde dan nog het totaal onverwachte. Na een snelle inworp kwam de Luxemburger Sebastien Thill bij de bal. De st(h)ille kracht op het middenveld van Sheriff twijfelde niet en knalde de bal geweldig voorbij een perplexe Thibaut Courtois: 1-2. 

 

Bij Real was de fut er nadien helemaal uit waardoor Sheriff Tiraspol er met de volle buit vandoor kon gaan. De Moldaviërs staan momenteel aan kop in groep D en hebben al een voorsprong van 5 punten op de nummers drie en vier Inter en Sjachtar. 

Fase per fase

22:55
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:51

Einde! Sheriff wint in Bernabeu!

Athanasiadis staat nog maar eens paraat op een schot(je) van Benzema. Sheriff Tiraspol, de Moldavische landskampioen, staat alleen aan de leiding in een groep met Real Madrid en Inter Milaan. Een waanzinnige stunt.

Lawrence Visser kende een goed debuut in de Champions League en legde de bal net na het uur op de stip na een overtreding op Vinicius.

90+7' tweede helft
90+6'

Valverde raakt de kruising

Een collectieve "oef!" vanop de Moldavische bank. Een knal gaat via een Sheriff-schouder tegen de kruising. De hoekschop die volgt is niet gevaarlijk.

90+5'

Modric wil nog eens een Madrileense aanval op gang trekken, maar de fut is er volledig uit. Bij Sheriff stijgen ze nu helemaal boven zichzelf uit.

90+3'

extra time

90+3'

Kolovos mag na een prima wedstrijd naar de kant. Hij heeft bergen werk verzet en was het rustpunt. Hij gaat eruit voor Nikolov. 

90+2'
90+1'
FC Sheriff
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

We hadden nog even de herhaling nodig, maar wat een geweldig zondagsschot van Thill. Hij nagelt de bal vanop de rand van het strafschopgebied in de kruising. Courtois kan enkel de bal uit zijn netten vissen.

90'

Waanzin in Bernabeu!!

Dit is niet te geloven! Thill, de Luxemburger, zet Sheriff in de slotminuut uit het niets weer op voorsprong. Wat een mirakel! De Moldaviërs gaan de volle buit meenemen uit Madrid. 

89'

Thill houdt Sheriff overeind

Bij Sheriff zijn er wat schokbrekers verdwenen en Rodrygo heeft heel wat vrijheid op rechts. Hij zoekt Jovic, maar Cristiano keert in extremis terug om hem de bal nog te ontfutselen met een spectaculaire tackle. 

87'

Belegering Real

Bij Real laten ze de bal nu vlot van links naar rechts gaan, kraakt Sheriff in het absolute slot? 

86'

De aanwezige scouts hebben ongetwijfeld de naam van Cristiano Silva in hun boekje opgeschreven. De Braziliaanse back maakt zowel offensief (met een assist en eerder al 2 tegen Sjachtor) en defensief indruk. Dit keer haalt hij Camavinga nog net terug voor hij een voorzet kan trappen.

84'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
83'

Rodrygo over

Nog eens een dikke kans voor de thuisploeg. Benzema zoekt Vinicius die zijn landgenoot Rodrygo een doelpunt wil aanbieden, maar hij kan zijn schot niet kadreren. Hier zat veel meer in.