Meunier helpt Dortmund met assist aan zege tegen het Besiktas van Batshuayi

  1. 45+3' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 2)
  2. 45' - Geel - Francisco Montero
  3. 43' - Geel - Welinton
  4. 20' - Doelpunt - Jude Bellingham (0 - 1)
  1. 90+4' - Doelpunt - Francisco Montero (1 - 2)
  2. 89' - Verv. Rachid Ghezzal door Gökhan Töre
  3. 86' - Verv. Erling Haaland door Ansgar Knauff
  4. 79' - Geel - Youssoufa Moukoko
  5. 78' - Verv. Atiba Hutchinson door Salih Ucan
  6. 76' - Geel - Atiba Hutchinson
  7. 70' - Verv. Donyell Malen door Youssoufa Moukoko
  8. 70' - Verv. Mats Hummels door Marin Pongracic
  9. 70' - Verv. Jude Bellingham door Marius Wolf
  10. 61' - Verv. Cyle Larin door Kenan Karaman
  11. 55' - Geel - Thomas Meunier

  Besiktas en Batshuayi hebben niet kunnen stunten tegen Borussia Dortmund. In hun openingswedstrijd op het Kampioenenbal zorgden Bellingham, op assist van Meunier, en Haaland voor de doelpunten bij de bezoekers. De late 1-2 was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor Besiktas. 

  Besiktas begon in een helse sfeer, telkens de bezoekers aan de bal kwamen weerklonk er een striemend fluitconcert, verschroeiend aande partij. Dat resulteerde vrijwel meteen in enkele kansen voor Batshuayi. De Rode Duivel vond echter doelman Kobel op zijn weg. 

  De Borussen hadden het niet onder de markt in het Vodafone Park. De 1-0 hing in de lucht, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Meunier, de enige Belg in de basis bij Dortmund, bediende Bellingham die overhoeks raak schoot. Het vingertje ging op de mond.


  Maar de Turkse fans zouden geen minuut zwijgen. Dortmund werd nu bij iedere uitbraak levensgevaarlijk. Haaland en Reus konden echter niet scoren. Net voor de rust was de onvermijdelijke Haaland daar dan toch. Na een flitsende actie van Bellingham moest de Noor maar binnen tikken. Het was al zijn 21e doelpunt in 17 CL-wedstrijden.

  Aansluitingstreffer in extra tijd

  Anders dan in de 1e helft lag het tempo een pak lager na de pauze. Besiktas had in het begin van de wedstrijd al heel wat energie verbruikt en dat was er soms wel wat aan te zien.

  Dortmund, met nu ook invaller Witsel tussen de lijnen, voetbalde heel wat kansen bij elkaar. Knauff was er nog het dichtst bij met een knal op de lat. Aan de overzijde wist ook Batshuayi niet te scoren. 

  In de extra tijd schilderde Pjanic nog een vrije trap op de kruin van Montero die de aansluitingstreffer binnen knikte. Verder dan 1-2 kwamen de Turken niet meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Zo zit de wedstrijd erop. Borussia Dortmund had nog kansen om de wedstrijd helemaal dood te maken, maar dat lukte niet. In het ultieme slot lukte Besiktas nog de aansluitingstreffer. Al kwam die wel te laat. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. GOAL! Montero kopt de 1-2 binnen! Besiktas kan dan toch scoren. Pjanic gooit een vrije trap voor doel en daar staat Montero om binnen te koppen. Kan er dan toch nog iets? .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Francisco Montero van Besiktas. 1, 2.
  5. tweede helft, minuut 93. Knauff treft de lat. Dortmund is nog bijzonder dicht bij een 3e treffer. Knauff ziet zijn poging uitsterven op de dwarsligger. .
  6. tweede helft, minuut 91. 7 minuten extra. We voetballen wel nog even door, want we krijgen maar liefst 7 minuten extra. Al is de wedstrijd al lang gespeeld. .
  7. tweede helft, minuut 90. Meunier creëert nog een kans voor de bezoekers. Hij schiet recht op doelman Destanoglu. Goeie poging wel van de Rode Duivel. .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Besiktas, Gökhan Töre erin, Rachid Ghezzal eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Zo naderen we stilaan het einde van de wedstrijd. Moukoko wil zich nog wel eens tonen en schiet in het zijnet. .
  10. tweede helft, minuut 86. Ook Witsel gaat even neer na contact met N'Sakala. Batshuayi en Witsel kunnen wel weer gewoon verder. .
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Borussia Dortmund, Ansgar Knauff erin, Erling Haaland eruit
  12. tweede helft, minuut 85.
  13. tweede helft, minuut 83. Batshuayi zit plots met een grimas op de grasmat. Heeft hij zich bezeerd? .
  14. tweede helft, minuut 83. Dan toch nog eens een wapenfeit van Besiktas. Het schot van Karaman wordt afgeblokt.  .
  15. Gele kaart voor Youssoufa Moukoko van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 79. Moukoko duikt de 16 in en gaat dan iets te graag neer. Hij wordt op een geel karton getrakteerd door Mateu Lahoz. .
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Besiktas, Salih Ucan erin, Atiba Hutchinson eruit
  18. Gele kaart voor Atiba Hutchinson van Besiktas tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 71. Ook Haaland is dicht bij zijn 2e treffer van de vooravond. Doelman Destanoglu roept hem een halt toe. .