Origi matchwinnaar bij onfeilbaar Liverpool, Milan is Europees uitgeteld

  1. 36' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 1)
  2. 29' - Doelpunt - Fikayo Tomori (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Neco Williams door Conor Bradley
  2. 90+3' - Verv. Takumi Minamino door Max Woltman
  3. 83' - Verv. Rade Krunic door Tiemoué Bakayoko
  4. 80' - Verv. Divock Origi door Fabinho
  5. 65' - Verv. Pierre Kalulu door Alessandro Florenzi
  6. 64' - Verv. Sadio Mané door Joe Gomez
  7. 64' - Verv. Mohamed Salah door Naby Keïta
  8. 59' - Verv. Sandro Tonali door Alexis Saelemaekers
  9. 59' - Verv. Brahim Díaz door Ismaël Bennacer
  10. 55' - Doelpunt - Divock Origi (1 - 2)

  Liverpool heeft een vlekkeloos parcours afgelegd in de groepsfase van de Champions League. Op het veld van AC Milan mocht Jürgen Klopp Divock Origi bedanken. De Belgische spits scoorde de beslissende treffer. Door de nederlaag zit het Europees avontuur van Milan erop.

  Tomori doet San Siro even dromen

  Liverpool had de schaapjes in de Champions League al op het droge. Na een 15 op 15 was de eerste plaats in groep B al binnen. Toch aasde de Engelse landskampioen op een nieuwe zege. Liverpool kon namelijk de eerste Engelse ploeg worden die al zijn groepswedstrijden in de Champions League kon winnen. 

   

  Jürgen Klopp had daarvoor een basisplaats over voor Divock Origi. De Belgische spits mocht zo voor de 4e keer dit seizoen starten. Bij Milan, dat nog rekende op de volgende ronde, moest Alexis Saelemaekers vrede nemen met een plek op de bank. 


  Toch was het Liverpool dat naarstig op zoek ging naar een doelpunt. Williams vuurde eens een schot af, in de handen van doelman Maignan. Het doelpunt viel letterlijk uit de lucht aan de overzijde. Alisson Becker, in zijn 150 match voor Liverpool, kon eerst een schot nog keren. Tomori was goed gevolgd en joeg de 1-0 tegen de touwen. 


  Liverpool was echter niet van slag. Origi kon de reflexen van Maignan nog testen. Enkele minuten later was de doelman van Milan wel geklopt. Oxlade-Chamberlain zette een slalom in gevolgd door een schot, Salah trapte in de herneming de 1-1 binnen. Alles weer te herdoen voor Milan.

  Het moment van Origi

  Na de pauze wilde Milan wel uit een ander vaatje tappen. Na enkele minuten ging Kessié in de Engelse 16-meter tegen de grond na een duw van Tsimikas, maar scheidsrechter Makkelie zag er geen graten in. Dan was het moment van Divock Origi aangebroken. Het licht ging even uit bij Milan-verdediger Kalulu en na een schot van Mané kon Origi toch scoren. Zijn 6e doelpunt in de Champions League en verrassend genoeg zijn 1e in de groepsfase. 


  Saelemaekers mocht op het uur nog invallen. Hij zag hoe zijn landgenoot met nog een kopbal en een schot voor gevaar zorgde. Zo'n 10 minuten voor tijd zat de geslaagde wedstrijd van Origi er ook op.

   

  Milan probeerde nog wel, maar Kessié liet dé kans op de 2-2 liggen. Omdat Atlético Madrid ging winnen in Porto eindigt Milan met 4 punten als laatste in groep B. Liverpool en Atlético Madrid stoten wel door op het Kampioenenbal. Porto moet dan weer vrede nemen met de Europa League. 

  Bekijk de 1-2 van Divock Origi:

  Bekijk de doelpunten van Tomori en Salah:

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. Einde. Liverpool wint ook in Milan en pakt 18 op 18. Milan is dan weer Europees uitgeteld. In diezelfde groep won Atlético Madrid met 1-3 bij Porto. Het stoot zo door naar de volgende ronde in de Champions League.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Liverpool, Conor Bradley erin, Neco Williams eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Liverpool, Max Woltman erin, Takumi Minamino eruit
  5. 3' extra. Milan krijgt nog 3 minuten om toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. De uitschakeling is bijna een feit voor de thuisploeg.  . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Atlético pakt de 3 punten. Atlético Madrid heeft de zege zo goed als binnen. Correa trapt in de 90e minuut de 0-2 tegen de touwen. Atlético stoot dus meer dan waarschijnlijk door in de Champions League.  .
  7. tweede helft, minuut 87. Milan krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. Kessié kan ook zijn hoofd tegen de bal zetten, maar hij kopt over.  .
  8. tweede helft, minuut 85. Kessié laat de 2-2 liggen. Plots staat Kessié oog in oog met doelman Becker. De Braziliaan komt echter als winnaar uit dat duel. Hier zat meer in voor Milan.  .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AC Milan, Tiemoué Bakayoko erin, Rade Krunic eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Wissel Origi. De wedstrijd van Divock Origi is gespeeld. Hij wordt naar de kant gehaald voor Fabinho.  .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Liverpool, Fabinho erin, Divock Origi eruit
  12. tweede helft, minuut 80. De tijd begint zo stilaan te dringen voor AC Milan. Op dit moment kan de thuisploeg fluiten naar de Europese overwintering.  .
  13. tweede helft, minuut 70. Ook rood voor Wendell. Carrasco is niet de enige die in Porto tegen een rode kaart aankijkt. Ook Wendell wordt nu uitgesloten. Het is nu 10 tegen 10 in het Estadio do Dragão. .
  14. tweede helft, minuut 69. Ondertussen blijven we ook in Milaan kansen noteren. Origi zet zijn hoofd tegen een voorzet. Hij kopt naast. .
  15. tweede helft, minuut 68. Rood Carrasco. Atlético Madrid heeft de schaapjes nog niet op het droge. Uitgerekend Yannick Carrasco werd net met een rode kaart van het veld gestuurd. "Los Colchoneros" staan wel nog steeds 0-1 voor in Porto.  .
  16. tweede helft, minuut 65. Origi waagt nog maar eens zijn kans. Maignan ziet zijn schot komen en kan het leer nog in hoekschop duwen.  .
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij AC Milan, Alessandro Florenzi erin, Pierre Kalulu eruit
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, Sadio Mané eruit
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Liverpool, Naby Keïta erin, Mohamed Salah eruit