UEFA Champions League - speeldag 3 - 19/10/21 - 21:02
Naby Keïta
0 - 2
Naby Keïta
13'

De clash tussen Atlético Madrid en Liverpool was om duimen en vingers bij af te likken. Liverpool voetbalde al snel een 0-2-voorsprong bij elkaar, maar dankzij een tweeklapper van Griezmann kwam Atlético weer langszij. Diezelfde Griezmann kreeg dan rood waarna Salah een strafschop mocht omzetten. Liverpool pakt zo 9 op 9 op het kampioenenbal.

Blitzkrieg van Liverpool, Griezmann brengt redding

In een kolkend Wanda Metropolitano begon de topper van deze speeldag in 6e versnelling. Mo Salah, de man in vorm, sneed al snel naar binnen om dan de verste hoek te zoeken. Via het been van Kondogbia vloog het leer ook in doel. Het is de 1e keer dat een speler van Liverpool in 9 opeenvolgende matchen kan scoren.

Alsof dat nog niet genoeg was poeierde Keita het leer met een fraaie volley kurkdroog binnen. 0-2 achter na 13 minuten, dat is Diego Simeone nog niet overkomen bij Atlético Madrid.

Wie dacht dat "Los Colchoneros" zich zomaar naar de slachtbank lieten leiden, kwam bedrogen uit. Griezmann devieerde een schot van Koke na een hoekschop in doel: 1-2. De VAR keek er nog even naar, maar was van oordeel dat het geen buitenspel was van Lemar.

Onder impuls van de 12e man hingen de bordjes iets na het halfuur al weer gelijk. João Felix zette Griezmann op pad en die trapte prima overhoeks binnen. Alles te herdoen na een 1e helft om te likkebaarden.

Rood Griezmann, later penalty Liverpool

Na de koffie was het iets minder wat kansen betrof, maar strijd was er wel. Zo plantte Griezmann, al kijkend naar de bal, zijn voet gevaarlijk hoog in het gezicht van Firmino. Ref Siebert twijfelde geen seconde en stuurde de Fransman met rood naar de kleedkamer.

Het balbezit bleef voor de bezoekers, maar kansen in elkaar knutselen bleek moeilijk. Tot Liverpool een kwartier voor tijd een helpende hand van Hermoso kreeg. Hij kegelde Diogo Jota  onderuit waarna Salah de strafschop omzette: 2-3.

Zo'n 5 minuten later ging ook aan de overkant de bal op de stip. Maar nadat de VAR de scheidsrechter aanmaande om toch eens naar de beelden te kijken, kreeg Atlético dan toch geen elfmeter.

Liverpool blijft foutloos in de Champions League. Yannick Carrasco en Atlético Madrid tellen 4 punten na 3 wedstrijden.

22:57

Zo zit de spektakelrijke wedstrijd erop. In de 2e helft keek Griezmann tegen een rode kaart aan. Mo Salah mocht dan zijn team naar de zege trappen met een strafschopdoelpunt.

90+5'
90+4'

De thuisploeg komt nog even opzetten. Correa gaat eens vol zijn kans en trapt over de kooi van Alisson Becker.

90+1'

90'

85'
84'

Toch geen elfmeter

De videoref geeft aan dat ref Siebert eens naar de beelden moet gaan kijken. Na wat getreuzel beslist de scheidsrechter dat de bal dan toch niet op de stip gaat.

81'

Strafschop Atlético!

Ook aan de overzijde gaat de bal op de stip. Op een vrije trap raakt Diogo Jota Gimenez aan. Siebert is zeker: strafschop.

80'
80'
78'

Liefst 4 wissels

Diego Simeone ziet dat zijn ploeg wel wat vers bloed kan gebruiken. Hij gooit 4 nieuwe namen tussen de lijnen. Correa, Lodi, Llorente en Luis Suarez moeten het gaan doen voor Atlético.

78'

GOAL! 2-3 Salah

De elfmeter is een kolfje naar de hand van Mo Salah. Hij stuurt Oblak de verkeerde kant uit en maakt zijn 2e van de avond.

76'

Strafschop Liverpool!

Siebert wijst nadrukkelijk naar de stip. Na een hoge bal heeft Hermoso alleen maar oog voor de man. Hij kegelt Diogo Jota omver. Strafschop dus.

73'

Bij Atlético Madrid komen ze vaak niet verder dan de eigen burcht te verdedigen. Het balbezit is dan ook voor Liverpool, dat er in de 2e helft te weinig kansen mee creëert.

73'

Carrasco in de weer

Carrasco doet wat hij kan, al staat hij er vooraan soms alleen voor. Nu kan hij geen medemaat bereiken na een prima solo.

70'
67'

Oxlade-Chamberlain wil als invaller meteen zijn stempel drukken. Hij probeert ook Oblak onder vuur te nemen, maar om de doelman zo te verschalken, moet je toch iets vroeger opstaan.