UEFA Champions League - speeldag 3 - 19/10/21 - 21:01
2 - 2
74'
74'
3 - 2

In de groep van Club Brugge heeft PSG een gevleide zege geboekt tegen een sterk RB Leipzig. De thuisploeg kwam na de rust eerst nog op achterstand, maar met 2 doelpunten - waaronder een heerlijke panenka - bezorgde Lionel Messi zijn ploeg uiteindelijk toch nog de 3 punten.

PSG - RB Leipzig in een notendop:

• Man van de Match: Met een doelpunt, een assist en een uitgelokte strafschop had Kylian Mbappé een groot aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Toch verdient ook Lionel Messi een vernoeming dankzij zijn 2 doelpunten na de rust.

• Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd krijgt PSG plots een strafschop na een lichte overtreding op Mbappé. Lionel Messi neemt het cadeautje in dank aan en schenkt PSG een gevleide 3 punten.

• Opvallend: Geen enkele PSG-speler wist in zijn eerste 3 Champions League-wedstrijden meer te scoren dan Lionel Messi (3 doelpunten).

Leipzig spaart PSG voor de rust

Met eregast Ronaldinho in de tribune was het PSG dat het beste aan de partij begon. Toch waren het de bezoekers die als eerste kwamen opzetten. Laimer kon net niet vol uithalen en gaf Navas zo de kans om de nul met een schitterende redding op het bord te houden.

De thuisploeg was meteen gewaarschuwd en na een snelle omschakeling was het aan de overkant niet veel later wel raak. Mbappé stormde op een wijkende Orban af en viseerde vervolgens de korte hoek. Leipzig meteen op achtervolgen aangewezen.

De bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan en brachten PSG keer op keer in de problemen met hun hoge druk. André Silva handelde snel in de zestien, maar zag zijn schot uiteindelijk op de paal uiteen spatten.

Het was alleen maar uitstel van executie voor Messi en co, want een minuut later trilde het net van Navas dan toch. Angeliño kreeg een zee van ruimte aan de linkerkant en bediende vervolgens Silva op heerlijke wijze aan de 2e paal. 1-1 aan de rust in het Parc des Princes.

Messi stuurt sterk Leipzig met kater terug naar Duitsland

Ook na de rust namen de bezoekers de wedstrijd meteen in handen en op het uur stonden de Parijse sterren dan ook plots op achterstand. Angeliño verstuurde vanop zijn linkerflank opnieuw een prinsheerlijke voorzet richting de zestien, waar Mukiele de 1-2 van dichtbij binnenduwde.

PSG wist van geen hout meer pijlen maken, maar hees zich 20 minuten tijd toch opnieuw naast de bezoekers. Na dom Duits balverlies vond Mbappé maatje Messi in de zestien. De Argentijn twijfelde niet en mikte de gelijkmaker via de paal binnen.

Leipzig was van slag en niet veel later kreeg de thuisploeg uit het niets ook nog eens een strafschop na een lichte overtreding op Mbappé. Messi nam plaats achter de bal en schoot de 3-2 met een heerlijke panenka voorbij de grabbelende Gulacsi.

Leipzig kreeg niet wat het verdiende, maar mocht in de ultieme slotfase toch nog dankbaar zijn dat Mbappé de 2e penalty van de thuisploeg hoog overzette. PSG komt zo opnieuw aan de leiding in groep A. Club Brugge kampeert met 4 punten op een 3e plaats.

22:56

EINDE

Na een aangename pot voetbal wint PSG met 3-2 van Leipzig. De Duitsers waren voor grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar een licht toegekende strafschop zorgde ervoor dat de bezoekers uiteindelijk met 0 punten achterblijven in groep A.

90+4'

Mbappé faalt vanop de stip!

Hoewel PSG de strafschop dan toch toegekend krijgt, blijft de 3-2 op het bord. Mbappé neemt plaats achter de bal, maar schiet wild over.

90+4'
penalty gemist
Kylian Mbappé
Paris Saint-Germain
90+2'

Penalty PSG?

Hakimi gaat neer in de zestien, maar scheidsrechter Guida geeft geen kik. Toch roept de VAR de scheidsrechter nog eens naar het scherm. Krijgen we een 2e penalty voor PSG?

90+1'

90'

87'

Met nog 5 minuten te gaan blijft Leipzig hopen op een puntje. De Duitsers zetten PSG onder druk, maar daardoor liggen er ook wel kansen op de omschakeling. Doet een van de twee ploegen de netten nog eens trillen?

79'

Nog 10 minuten

Leipzig geeft zich niet gewonnen en drukt PSG opnieuw tegen de eigen zestien. Valt er nog een appel uit de kast voor de Duitsers?

79'
75'

3-2, Messi met de panenka!

Lionel Messi neemt plaats achter de bal en maakt het dan heerlijk af met een panenka. Zonder goed te spelen heeft PSG zijn voorsprong te pakken.

74'
penalty
73'

Strafschop PSG!

Mbappé dringt de zestien binnen en gaat dan wel heel makkelijk neer na een duel met Simakan. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Een cadeautje voor de thuisploeg.

71'

Gvardiol kopt naast

Een goed aangesneden vrije trap van Nkunku belandt op het hoofd van invaller Gvardiol. De Kroaat torent boven alles en iedereen uit, maar mikt de bal naast de verkeerde kant van de paal.

71'

Krijgen we nog een winnaar in Parijs? Met nog 20 minuten te spelen, kan het alvast nog alle kanten uit in het Parc des Princes.

67'

2-2, Messi!

Tegen de gang van het spel in staat het dan toch opnieuw gelijk. Na dom balverlies bij Leipzig bedient Mbappé Messi in de zestien. De Argentijn duwt de gelijkmaker uiteindelijk via de paal binnen. Een hard verdict voor de bezoekers.

67'
62'

Pochettino beseft dat er iets moet veranderen en gooit 2 nieuwe strijders in de strijd. Wijnaldum en Pereira komen in de plaats van Gueye en Herrera. Bij Leipzig komt Moriba de geblesseerde Haidara vervangen.