Ga naar de inhoud
Club verliest kansloos van Manchester City.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
12
6
4
2
0
18
10
2
Paris Saint-Germain
11
6
3
1
2
13
8
3
RB Leipzig
7
6
2
3
1
15
14
4
Club Brugge
4
6
1
4
1
6
20
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
Club BruggeManchester City
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
István Kovács
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
24915

Club ondergaat wet van de sterkste tegen City, Vanaken scoort 5e keer op rij

 di 19 oktober 2021 20:25
  1. 24' - Geel - Clinton Mata
  2. 30' - Doelpunt - João Cancelo (0 - 1)
  3. 45' - Geel - Stanley N'Soki
  1. 57' - Verv. Bernardo Silva door Ilkay Gündogan
  2. 65' - Geel - Éder Balanta
  3. 67' - Doelpunt - Cole Palmer (0 - 4)
  4. 71' - Verv. Rodri door Fernandinho
UEFA Champions League - speeldag 3 - 19/10/21 - 18:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
30'
João Cancelo
0 - 1
João Cancelo
30'
67'
Cole Palmer
0 - 4
Cole Palmer
67'

In de 3e groepsmatch is Club Brugge er niet in geslaagd om te fonkelen in de Champions League. Manchester City joeg 5 ballen tegen de touwen. Hans Vanaken zorgde voor de eerredder en zo scoorde hij nu al in 5 Champions League-matchen op een rij.

Club - Man City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Er was in deze wedstrijd geen sleutelmoment. Man City was gewoonweg te sterk voor Club Brugge en koos zijn momenten uit om het gaspedaal in te duwen. De 0-3 van Walker net na rust sneed de adem van de thuisploeg definitief af.

  • Man van de match: Riyad Mahrez was ongrijpbaar voor de Club-defensie. De Algerijn versierde een strafschop, zette die zelf om en maakte in het slot er ook nog 1-5 van. De Club-verdedigers kregen geen grip op de flankaanvaller.

  • Opvallend: Hans Vanaken zet zich Europees steeds meer op de kaart. De 2-voudige Gouden Schoen wisselt sterke prestaties bij de Rode Duivels af met doelpunten in de Champions League. Tegen Man City maakte hij zijn 5e doelpunt op rij in het kampioenenbal. 

Het journaal laat met o.a. de 1-5-nederlaag van Club Brugge tegen Manchester City

City zet al voor rust orde op zaken

"Een resultaat halen tegen City zou straffer zijn dan tegen PSG of Leipzig", Club-coach Philippe Clement voelde ook al voor de aftrap aan dat nieuw puntengewin bijzonder moeilijk zou zijn. City voerde vanaf de aftrap ook het hoogste woord met veel balbezit, hoge pressing en enkele kans(jes).

 

Club, met aanvoerder Vormer zoals verwacht op de bank, beperkte zich tot verdedigen, maar kon het openingsdoelpunt niet tegenhouden. Foden stuurde Cancelo de diepte in en de Portugees tikte de bal door de benen van Mignolet in doel. Eerder werden al goals van Grealish (overtreding op Mata) en Laporte (buitenspel) afgekeurd.

 

Ook na het openingsdoelpunt bleef City het gaspedaal fors induwen. Nsoki haalde Mahrez onderuit in het strafschopgebied, ref Kovacs legde de bal onverbiddelijk op de stip. De Algerijn ging zelf achter de bal staan, stuurde Mignolet de verkeerde kant uit en maakte er kurkdroog 0-2 van.

 

In de toegevoegde van de eerste helft kreeg Mahrez op aangeven van De Bruyne de kans om er nog een bij te doen, maar zijn schot was te slap om Mignolet nogmaals te verschalken. City had zijn zaakjes aan de pauze al op orde.

Eerredder Vanaken, City masterclass

Ook na rust lag het tempo te hoog voor Club. Na enkele minuten kreeg regisseur De Bruyne de doorgelopen Walker in het vizier, de Engelse international legde de bal netjes weg in de verste hoek: 0-3. Nog voor het uur konden de boeken definitief dicht.

 

City-coach Guardiola voelde dat de wedstrijd gespeeld was en toptalent Cole Palmer kreeg nog een half uurtje om zich te laten zien. De 19-jarige aanvallende middenvelder had maar een paar minuten nodig om de 0-4 na een assist van Sterling voorbij Mignolet te plaatsen.

 

Bij Club liet invaller Van der Brempt zich met veel grinta zien. Eerst bood hij De Ketelaere nog een kopkans aan, maar Ederson pakte uit met een katachtige reflex. Enkele minuten later zorgde Vanaken wel voor de eerredder, een 5e doelpunt op rij voor de Rode Duivel in de Champions League.

 

Jan Breydel herleefde na de aansluitingstreffer, maar dat was van erg korte duur. Meteen na de aftrap dook Mahrez op voor Mignolet, zijn schot ging los de winkelhaak in. 

 

Nadien was de honger bij City gestild en Club wilde grotere schade kost wat kost vermijden. City springt in het klassement zo over blauw-zwart en komt voorlopig aan de leiding. PSG en Leipzig komen later vanavond nog in actie.

Lees ook:

Fase per fase

20:38

Over en sluiten

Het zit erop. Man City wipt over Club in de stand en klimt (voorlopig) naar de leiding na een totaalprestatie. The Citizens waren meer dan een maatje te groot en maakten 5 doelpunten (Cancelo, 2x Mahrez, Walker en Palmer). Vanaken zorgde voor een eerredder. 

90+5' tweede helft
90+4'

Mata is ook nog uitgevallen, Club moet de toegevoegde tijd met 10 uitspelen. Cancelo is volgens UEFA 'Man van de Match'.

90+2'

extra time

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

Niet de avond van Sterling

Invaller Sterling blijft steeds zelf trappen, maar opnieuw gaat het mis. Mata is de pijlsnelle vleugelspeler kwijt, Mignolet staat gelukkig voor de Angolees opnieuw paraat. 

89'

Vormer op Ederson

Club krijgt kansen in het slot. Lang vindt met veel gevoel Vormer, maar Ederson is goed uitgekomen en haalt de bal uit de voeten van Vormer. Valt er nog een doelpunt?

86'

En dit keer is Sterling aan zet! Hij kan alleen voor Mignolet de voorzet van Cancelo niet in doel duwen.

86'

Het gaat razendsnel op en neer in de laatste minuten van deze wedstrijd. Dost gaat de diepte in, zijn schot verdwijnt een zucht naast de paal. 

85'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
84'

Nummer 5 is voor Mahrez

De eerredder van Vanaken is alweer oud nieuws want Mahrez trapt de 1-5 in de winkelhaak. De VAR controleerde nog eventjes, maar het feestje van Man City gaat gewoon door.

83'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
82'
81'

Eerredder Vanaken

Toch nog een doelpunt voor Club! Het is opnieuw Van der Brempt met het voorbereidende werk en Vanaken plaatst de bal voorbij Ederson: knappe eerredder! 

81'
79'

Het was meteen het laatste wapenfeit voor De Ketelaere, Bas Dost vervangt hem. 

78'

Kopbal De Ketelaere

Er ligt meer ruimte en daar profiteert ook Club van. Van der Brempt dolt even met Cancelo en legt de bal op het hoofd van De Ketelaere, Ederson heeft een uitstekende parade in huis. 

78'

De organisatie is er wat uit bij beide teams en Club moet oppassen. Sterling gaat alleen op Mignolet af, maar trapt in twee tijden uiteindelijk in het zijnet. Tot grote onvrede van zijn ploeggenoten die stonden te wachten om er 0-5 van te maken.