Ga naar de inhoud
De Bruyne komt meevieren met Mahrez.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
12
6
4
2
0
18
10
2
Paris Saint-Germain
11
6
3
1
2
13
8
3
RB Leipzig
7
6
2
3
1
15
14
4
Club Brugge
4
6
1
4
1
6
20
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
Manchester CityRB Leipzig
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Serdar Gözübüyük
stadion
Etihad Stadium
toeschouwers
38062

City alleen op kop in Groep des Doods na doelpuntenfestival tegen Leipzig

 wo 15 september 2021 23:00
  1. 28' - Own goal - Nordi Mukiele (2 - 0)
  2. 45+1' - Geel - Lukas Klostermann
  1. 59' - Verv. Bernardo Silva door Ilkay Gündogan
  2. 60' - Verv. Konrad Laimer door Amadou Haidara
  3. 71' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  4. 72' - Verv. Dani Olmo door Brian Brobbey
  5. 75' - Doelpunt - João Cancelo (5 - 3)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/09/21 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Nordi Mukiele
28'
Nordi Mukiele
2 - 0
75'
João Cancelo
75'
João Cancelo
5 - 3

Manchester City heeft gedaan wat het moest doen in de Groep des Doods. Leipzig was vandaag een maatje te klein voor de Citizens. Na een waar doelpuntenfestival met maar liefst 9 treffers én de puntendeling van Club en PSG komt City zo alleen op kop in de Groep des Doods.

Manchester City - RB Leipzig in een notendop:

Het sleutelmoment: De 5-3 van Joao Cancelo was de definitieve doodsteek voor de bezoekers. Na een kat-en-muisspelletje werden de knokkende Duitsers in de 75e minuut (eindelijk) volledig monddood gemaakt door zijn Portugese pegel.

 

Man van de match: Voor de MVP konden we gerust voor een van de City-aanvallers gaan, maar onze man van de match liep bij Leipzig rond. Met een hattrick bracht Christopher Nkunku zijn ploeg tot driemaal toe weer in de wedstrijd. Helaas voor hem, zonder gevolg.

 

Opvallend: Het was even de wenkbrauwen fronsen wanneer het wedstrijdblad uit de printer gleed. Neen, geen vreemde "Pep-roulette"-actie. De "C" van captain stond naast de naam van Ruben Diaz. Onze landgenoot Kevin De Bruyne kwam nochtans aan de aftrap ...

Het journaal 19u met o.a. doelpuntenkermis in Manchester in de CL

King Kev is back!

Even een open deur intrappen: Manchester City wil de Champions League dit jaar absoluut winnen. Vandaag met puntenverlies beginnen tegen Red Bull Leipzig, de vice-kampioen van Duitsland, was dus uit den boze.

 

De Duitse Red Bull-ploeg nam dan ook niet meteen een vliegende start.  Kevin De Bruyne - voor het eerst weer in de basis na zijn enkelblessure - zette als vanouds de lijnen uit en dirigeerde de Citizens meteen naar succes.

 

De Nederlandse verdediger Nathan Aké ontpopte zich al na een kwartier tot ware Flying Dutchman en kopte de bal staalhard tegen de netten. City kreeg op het half uur nog een cadeautje van Leipzig-verdediger Mukiele. De Fransman knikte een voorzet van De Bruyne in eigen doel.

 

City probeerde Leipzig dan in slaap te wiegen om met een gerust hart de kleedkamer in te trekken. Maar het slaapgewandel was geen lang leven beschoren, Christopher Nkunku schudde iedereen op vlak van rust weer wakker met de aansluitingstreffer. 


De wekker van Citizens was ook meteen afgegaan: drie minuten later knalde Mahrez de 3-1 vanaf de stip binnen. 

Dat Kevin De Bruyne al even geen wedstrijden gespeeld had, was er vandaag niet aan te zien.

Aanvallend grote Jan, verdedigend kleine man

In de tweede helft maakten de Citizens een onnodig kat-en-muisspel van de wedstrijd. Na te slap verdedigen incasseerden ze nog twee doelpunten van Nkunku. De Franse aanvaller was de beste man bij Leipzig en sloot zijn wedstrijd dan ook met een hattrick af.

 

Dat City Leipzig tot tweemaal toe tot op een doelpunt liet komen (3-2 en 4-3), zag Guardiola niet graag gebeuren. Gelukkig kon de Spaanse coach rekenen op een venijnige aanval, die vandaag de weg naar het net gemakkelijk vond.

 

City loodste zich via doelpunten van Champions League-debutant Jack Grealish, Joao Cancelo en invaller Gabriel Jesus dan toch nog relatief gemakkelijk naar de overwinning. Al blijft de defensie vandaag toch met een lichte kater achter.

 

Hoe dan ook: City heeft gedaan wat het moest doen. Na de puntendeling van Club Brugge en PSG komt het alleen aan de leiding in de Groep des Doods. RB Leipzig is met 0 punten meteen op achtervolgen aangewezen.

Het sprookje voor Grealish gaat verder: ook in zijn CL-debuut scoort het kersverse nummer 10 van City.
Lees ook:

Fase per fase

22:55

Einde: 6-3!

Manchester City heeft gedaan wat het moest doen in de Groep des Doods. Leipzig leek een maatje te klein voor Manchester City na een knotsgek doelpuntenfestival. City komt zo alleen op voorsprong in de Groep des Doods.


Ter info: Club Brugge en PSG delen de punten na een onverhoopte 1-1-score.


90+5' tweede helft
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90+1'

Tien om te zien?

Tien om te zien? Beide ploegen blijven open kaart spelen. Zowel City als Leipzig blijven op zoek gaan naar een extra doelpuntje.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
86'

Doelpunt Manchester City: 6-3!

Daar gaan we weer. De Citizens laten geen kans onbenut om een doelpuntje mee te pikken. Deze keer is Gabriel Jesus de killer met dienst. Na wat gefrommel voor de goal, strijkt hij de plooien feilloos glad met een binnentikkertje.

84'

City probeert de wedstrijd nu definitief lam te leggen. Met een elftal is het al moeilijk om het radarwerk van Guardiola te ontmantelen. Met 10 lijkt het onbegonnen werk ...

79'

Leipzig moet met 10 verder

aj. aj. aj. Tot overmaat van ramp loopt Leipzig ook nog etegen een rode kaart aan. Het is ex-Citizen Angelino die te enthousiast in een duel met Sterling vliegt. Het verdict: zijn 2e geel.

76'

Doelpunt Manchester City: 5-3!

Alsof City telkens wakker geschud moet worden door een tegendoelpunt. Na de derde treffer van Unkunku zet Cancelo de Citizens weer op rozen. Met een furieuze knal zorgt hij opnieuw voor een kloofje.

74'

Doelpunt RB Leipzig: 4-3!

Daar is die dekselse Unkunku weer. Helemaal tevreden kan Guardiola niet zijn. Zijn verdediging wordt via wat balletjes tussendoor verschalkt. Unkunku heeft de smaak te pakken en legt de bal netjes in het doel om zijn hattrick te vervolledigen.

72'
wissel
72'

De Bruyne zwaait uit

King Kev mag gaan rusten. Onze landgenoot ging meteen weer op zijn troon zitten en dirigeerde grote delen van zijn wedstrijd. In zijn plaats komt ook Phil Foden terug uit blessure.

71'
wissel
70'

Waarschuwingsschot(je) Szoboszlai

Szoboszlai wil zijn stempel nog drukken. De invaller van Leipzig kwam gretis tussen de lijnen en probeert het nu met een schot uit de tweede lijn. Het blijkt wel een losse flodder te zijn: de bal zoeft ver over het doel.

66'
63'

Bijna 5-2!

Cancelo pakt uit met een knappe diepe bal. Hij zoekt en vindt Fernando Torres in de rug van Klostermann. De Spaanse spits omspeelt netjes de doelman Gulacsi en legt de bal koelbloedig binnen. Toch sterft het gejuich meteen weg. De Spanjaard vertrok uit buitenspelpositie ...

61'

Wissel van de wacht

De wedstrijd ligt even op zijn poep. Gundogan en Fernandinho komen Rodri en Silva aflossen op het middenveld. Ook Leipzig gooit het over een andere boeg. Forsberg, Silva en Laimer worden naar de bank verwezen. Hun vervangers: Szoboszlai, Poulsen en Haidara.