City alleen op kop in Groep des Doods na doelpuntenfestival tegen Leipzig

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Riyad Mahrez (3 - 1)
  2. 45+1' - Geel - Lukas Klostermann
  3. 42' - Doelpunt - Christopher Nkunku (2 - 1)
  4. 28' - Own goal - Nordi Mukiele (2 - 0)
  5. 16' - Doelpunt - Nathan Aké (1 - 0)
  6. 12' - Geel - Oleksandr Zinchenko
  1. 85' - Doelpunt - Gabriel Jesus (6 - 3)
  2. 81' - Verv. Christopher Nkunku door Joško Gvardiol
  3. 81' - Verv. Jack Grealish door Gabriel Jesus
  4. 79' - Geel 2 - Angeliño
  5. 75' - Doelpunt - João Cancelo (5 - 3)
  6. 73' - Doelpunt - Christopher Nkunku (4 - 3)
  7. 72' - Verv. Dani Olmo door Brian Brobbey
  8. 72' - Verv. Ferran Torres door Raheem Sterling
  9. 71' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  10. 61' - Verv. Emil Forsberg door Dominik Szoboszlai
  11. 60' - Verv. André Silva door Yussuf Poulsen
  12. 60' - Verv. Konrad Laimer door Amadou Haidara
  13. 59' - Verv. Bernardo Silva door Ilkay Gündogan
  14. 59' - Verv. Rodri door Fernandinho
  15. 58' - Geel - Angeliño
  16. 56' - Doelpunt - Jack Grealish (4 - 2)
  17. 51' - Doelpunt - Christopher Nkunku (3 - 2)
  18. 49' - Geel - Tyler Adams
  16'goalNathan Aké1 - 0
  28'own goalNordi Mukiele2 - 0
  42'goalChristopher Nkunku2 - 1
  45+2'penalty goalRiyad Mahrez3 - 1
  51'goalChristopher Nkunku3 - 2
  56'goalJack Grealish4 - 2
  73'goalChristopher Nkunku4 - 3
  75'goalJoão Cancelo5 - 3
  85'goalGabriel Jesus6 - 3

  Manchester City heeft gedaan wat het moest doen in de Groep des Doods. Leipzig was vandaag een maatje te klein voor de Citizens. Na een waar doelpuntenfestival met maar liefst 9 treffers én de puntendeling van Club en PSG komt City zo alleen op kop in de Groep des Doods.

  Manchester City - RB Leipzig in een notendop:

  Het sleutelmoment: De 5-3 van Joao Cancelo was de definitieve doodsteek voor de bezoekers. Na een kat-en-muisspelletje werden de knokkende Duitsers in de 75e minuut (eindelijk) volledig monddood gemaakt door zijn Portugese pegel.

   

  Man van de match: Voor de MVP konden we gerust voor een van de City-aanvallers gaan, maar onze man van de match liep bij Leipzig rond. Met een hattrick bracht Christopher Nkunku zijn ploeg tot driemaal toe weer in de wedstrijd. Helaas voor hem, zonder gevolg.

   

  Opvallend: Het was even de wenkbrauwen fronsen wanneer het wedstrijdblad uit de printer gleed. Neen, geen vreemde "Pep-roulette"-actie. De "C" van captain stond naast de naam van Ruben Diaz. Onze landgenoot Kevin De Bruyne kwam nochtans aan de aftrap ...

  Het journaal 19u met o.a. doelpuntenkermis in Manchester in de CL

  King Kev is back!

  Even een open deur intrappen: Manchester City wil de Champions League dit jaar absoluut winnen. Vandaag met puntenverlies beginnen tegen Red Bull Leipzig, de vice-kampioen van Duitsland, was dus uit den boze.

   

  De Duitse Red Bull-ploeg nam dan ook niet meteen een vliegende start.  Kevin De Bruyne - voor het eerst weer in de basis na zijn enkelblessure - zette als vanouds de lijnen uit en dirigeerde de Citizens meteen naar succes.

   

  De Nederlandse verdediger Nathan Aké ontpopte zich al na een kwartier tot ware Flying Dutchman en kopte de bal staalhard tegen de netten. City kreeg op het half uur nog een cadeautje van Leipzig-verdediger Mukiele. De Fransman knikte een voorzet van De Bruyne in eigen doel.

   

  City probeerde Leipzig dan in slaap te wiegen om met een gerust hart de kleedkamer in te trekken. Maar het slaapgewandel was geen lang leven beschoren, Christopher Nkunku schudde iedereen op vlak van rust weer wakker met de aansluitingstreffer. 


  De wekker van Citizens was ook meteen afgegaan: drie minuten later knalde Mahrez de 3-1 vanaf de stip binnen. 

  Dat Kevin De Bruyne al even geen wedstrijden gespeeld had, was er vandaag niet aan te zien.

  Aanvallend grote Jan, verdedigend kleine man

  In de tweede helft maakten de Citizens een onnodig kat-en-muisspel van de wedstrijd. Na te slap verdedigen incasseerden ze nog twee doelpunten van Nkunku. De Franse aanvaller was de beste man bij Leipzig en sloot zijn wedstrijd dan ook met een hattrick af.

   

  Dat City Leipzig tot tweemaal toe tot op een doelpunt liet komen (3-2 en 4-3), zag Guardiola niet graag gebeuren. Gelukkig kon de Spaanse coach rekenen op een venijnige aanval, die vandaag de weg naar het net gemakkelijk vond.

   

  City loodste zich via doelpunten van Champions League-debutant Jack Grealish, Joao Cancelo en invaller Gabriel Jesus dan toch nog relatief gemakkelijk naar de overwinning. Al blijft de defensie vandaag toch met een lichte kater achter.

   

  Hoe dan ook: City heeft gedaan wat het moest doen. Na de puntendeling van Club Brugge en PSG komt het alleen aan de leiding in de Groep des Doods. RB Leipzig is met 0 punten meteen op achtervolgen aangewezen.

  Het sprookje voor Grealish gaat verder: ook in zijn CL-debuut scoort het kersverse nummer 10 van City.

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 55. Einde: 6-3! Manchester City heeft gedaan wat het moest doen in de Groep des Doods. Leipzig leek een maatje te klein voor Manchester City na een knotsgek doelpuntenfestival. City komt zo alleen op voorsprong in de Groep des Doods. Ter info: Club Brugge en PSG delen de punten na een onverhoopte 1-1-score. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 91. Tien om te zien? Tien om te zien? Beide ploegen blijven open kaart spelen. Zowel City als Leipzig blijven op zoek gaan naar een extra doelpuntje. .
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 86. Doelpunt Manchester City: 6-3! Daar gaan we weer. De Citizens laten geen kans onbenut om een doelpuntje mee te pikken. Deze keer is Gabriel Jesus de killer met dienst. Na wat gefrommel voor de goal, strijkt hij de plooien feilloos glad met een binnentikkertje. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Gabriel Jesus van Manchester City. 6, 3.
  8. tweede helft, minuut 84. City probeert de wedstrijd nu definitief lam te leggen. Met een elftal is het al moeilijk om het radarwerk van Guardiola te ontmantelen. Met 10 lijkt het onbegonnen werk ... .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij RB Leipzig, Joško Gvardiol erin, Christopher Nkunku eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Jack Grealish eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Leipzig moet met 10 verder. aj. aj. aj. Tot overmaat van ramp loopt Leipzig ook nog etegen een rode kaart aan. Het is ex-Citizen Angelino die te enthousiast in een duel met Sterling vliegt. Het verdict: zijn 2e geel. .
  12. Tweede gele kaart voor Angeliño van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 79
  13. tweede helft, minuut 76. Doelpunt Manchester City: 5-3! Alsof City telkens wakker geschud moet worden door een tegendoelpunt. Na de derde treffer van Unkunku zet Cancelo de Citizens weer op rozen. Met een furieuze knal zorgt hij opnieuw voor een kloofje. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door João Cancelo van Manchester City. 5, 3.
  15. tweede helft, minuut 74. Doelpunt RB Leipzig: 4-3! Daar is die dekselse Unkunku weer. Helemaal tevreden kan Guardiola niet zijn. Zijn verdediging wordt via wat balletjes tussendoor verschalkt. Unkunku heeft de smaak te pakken en legt de bal netjes in het doel om zijn hattrick te vervolledigen. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Christopher Nkunku van RB Leipzig. 4, 3.
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RB Leipzig, Brian Brobbey erin, Dani Olmo eruit
  18. tweede helft, minuut 72. De Bruyne zwaait uit. King Kev mag gaan rusten. Onze landgenoot ging meteen weer op zijn troon zitten en dirigeerde grote delen van zijn wedstrijd. In zijn plaats komt ook Phil Foden terug uit blessure. .
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Ferran Torres eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Kevin De Bruyne eruit