Ga naar de inhoud

Club Brugge stunt met een punt tegen de sterren van PSG!

 1. 76' - Geel - Éder Balanta
 2. 51' - Verv. Kylian Mbappé door Mauro Icardi

Club Brugge heeft niet met zich laten sollen in de Champions League tegen PSG. Integendeel, de Belgische landskampioen hield de vetbetaalde sterspelers op een gelijkspel in eigen stadion. Na een vroeg tegendoelpunt schoot Vanaken de verdiende gelijkmaker binnen voor Club.

Club Brugge - Paris-Saint-Germain in een notendop:

 • Sleutelmoment: Club herpakt zich uitstekend na de domper van de vroege tegengoal. Nog voor het halfuur zet de landskampioen orde op zaken. Vanaken loodst Club, met wat meeval, naar een verdiend punt.

 • Man van de match: Charles De Ketelaere en PSG, het is een goede combinatie. 2 jaar geleden maakte hij zijn CL-debuut tegen de Franse topclub en vanavond was hij dé uitblinker bij Club. Niet onder de indruk van de Parijse sterren bracht hij schwung en venijn in het Brugse spel.

 • Opvallend: De eerste CL-match van Lionel Messi in PSG-shirt was nog geen voltreffer, maar de Argentijn zette wel een nieuwe mijlpaal neer. Hij speelde zijn 150e wedstrijd op het kampioenenbal. Enkel Cristiano Ronaldo (177), Iker Casillas (177) en Xavi Hernandez (151) doen beter.

Het journaal 19u met o.a. de stunt van Club tegen de sterren van PSG

Vanaken doet Jan Breydel ontploffen

De supporters in het uitverkochte Jan Breydelstadion kregen waar voor hun geld. Voor het eerst pakte PSG uit met de Heilige Drievuldigheid: Messi, Neymar én Mbappé stonden aan de aftrap. Bij Club was het dan weer balen voor aanvoerder Vormer, hij moest in de basis plaats ruimen voor Rits.

 

PSG drukte Club in het defensief met een felle start, maar ontsnapte toen Paredes achteraan knullig balverlies leed. De Ketelaere kon alleen op doel afgaan en Paredes moest aan de noodrem trekken. Het thuispubliek wou rood, ref Schärer hield het bij geel, omdat Paredes niet de laatste man was.

 

Net wanneer Club steeds beter in de wedstrijd kwam, sloeg PSG op het kwartier genadeloos toe. Mbappé zette Mata in de wind op links en bracht de bal goed tot bij Herrera. Die liet Mignolet met een knappe volley kansloos achter: 0-1.

 

Twee jaar geleden leidde de vroege openingsgoal van Icardi een stevige pandoering in en ook nu was het opletten geblazen voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft kon Mbappé vrij uithalen na een knap passje van Messi, maar met een prima redding voorkwam Mignolet een tweede tegengoal.

 

Geen 0-2 dus, wél 1-1 amper 3 minuten later. Na knap voorbereidend werk van Sobol haalde Vanaken in één tijd uit en via het scheenbeen van de ongelukkige Kimpembe verdween de gelijkmaker voorbij de kansloze Navas in doel.

 

Het gejuich van de thuissupporters verstomde even toen Messi kort daarna zijn duivels ontbond met een heerlijke trap. Mignolet was geklopt, maar de lat bracht redding voor de Belgische landskampioen.

 

Club was niet onder de indruk en bleef complexloos spelen. Navas moest iets voorbij het halfuur aan de bak op een gevaarlijke vrije trap van Vanaken en had weer een uitstekende redding nodig op een schot van De Ketelaere. Die zorgde kort voor de rust opnieuw voor gevaar met een soort voorzet-schot in de draai, Vanaken kwam net te laat om de bal in doel te tikken.

Slap PSG krijgt sterk Club niet uit evenwicht

PSG dropte met Danilo en Draxler 2 frisse krachten in de ploeg voor de tweede helft, maar Club bleef verrassend genoeg de gevaarlijkste ploeg. Lang dwong Navas meteen tot een redding en bood Hendry na nog geen 5 minuten een uitgelezen kans op de 2-1 aan, maar de Schot mikte pal op Diallo.

 

PSG kwam bijzonder goed weg en zag dan ook nog eens Mbappé geblesseerd uitvallen. Het gaf Club alleen maar meer vertrouwen, de thuisploeg speelde vrank en vrij en liet de sterren van PSG achter de bal aanhollen.

 

Pas 20 minuten voor het einde konden de bezoekers nog eens dreigen. Messi ging op wandel in de zestien en haalde stevig uit, pal op de vuisten van Mignolet. Tien minuten later kreeg de Argentijn een nieuwe kans op aangeven van Nuno Mendes, maar hij liet een zeldzame misser noteren.

 

Het was wel het startsein van een PSG-slotoffensief, al bleven de concrete kansen beperkt. Kort voor het einde ontsnapte Club wel nog toen zowel Icardi als Neymar net niet konden besluiten op een gevaarlijke voorzet. 

"In voetbal kan alles, dat is nog maar eens bewezen"

 • Charles De Ketelaere (Club Brugge): “Het was een fantastische avond, zoals dat alleen in Jan Breydel kan. We hebben met lef gevoetbald, want tegen elke ploeg zijn er mogelijkheden. PSG heeft kwaliteiten die geen enkele andere ploeg heeft, maar wij moeten van onze eigen sterkte uitgaan. Met wat meeval slagen we daar dan in en halen we een resultaat zoals vandaag. We hadden zelfs nog kansen om te winnen, maar we kunnen niemand iets verwijten. Iedereen heeft hard gewerkt en het beste in zichzelf naar boven gehaald."

  "Op zich doet het mij niet veel om tegenover Messi, Neymar en Mbappé te staan. Je ziet gewoon hoe goed ze aan de bal zijn. Je moet heel gefocust verdedigen om ze af te stoppen en dat hebben we vandaag goed gedaan. We kunnen alleen maar trots zijn en misschien kunnen we nog opmerkelijke prestaties neerzetten zoals vandaag. Dit geeft vertrouwen, maar het wordt nu ook niet opeens makkelijker. We zullen elke wedstrijd ons best moeten doen om iets te halen.”

 

 • Hans Vanaken (Club Brugge): “We hebben het gewoon fantastisch gedaan. We hadden ook nog kansen om meer te scoren, tegen PSG moet je die benutten. Maar het was een geweldige avond, met de sfeer en het niveau van de wedstrijd. Er lagen veel ruimtes op de counter tegen een ploeg die graag aanvalt, dat speelde vandaag in onze kaart."

  "We hebben het bij mijn goal perfect uitgespeeld. Het was een typische Vanaken-goal, dat zijn de plaatsen waar ik kan opduiken en scoren. Ik denk dat de bal nog aangeraakt werd, maar hij ging er goed in. We speelden tegen de beste spelers in de wereld, maar in voetbal kan alles. Dat is vandaag nog maar eens bewezen. Dit smaakt naar meer, we moeten deze focus en mentaliteit blijven opbrengen. Dan zien we wel waar we eindigen.”

Philippe Clement na de 1-1 op de persconferentie:

Mignolet en Vanaken op de persbabbel na de 1-1:

Ook PSG-coach Pochettino komt het uitleggen:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94. Einde. Dolle vreugde in het Jan Breydelstadion, Club Brugge pakt na een ijzersterke prestatie een verdiend punt tegen de sterren van PSG. Herrera opende al vroeg de score voor de Franse topclub, maar Vanaken bracht Club nog voor het halfuur langszij. .
 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
 4. tweede helft, minuut 90. 2 minuten extra. Club moet nog 2 minuten overleven. Het is op weg naar een stunt, een punt tegen de grootmacht uit Parijs. .
 5. tweede helft, minuut 88. Icardi net niet! Club komt met de schrik vrij. Icardi én Neymar kunnen net niet besluiten op een gevaarlijke voorzet. De zenuwen gieren nu door het Jan Breydelstadion. .
 6. tweede helft, minuut 84. De tijd begint stilaan te dringen voor PSG. Een punt in Brugge, dat was niet het plan voor Messi en co. Club sluipt steeds dichter bij een stunt op de openingsspeeldag van de nieuwe CL-campagne. .
 7. tweede helft, minuut 81. Icardi mikt naast. Is PSG aan een slotoffensief begonnen. Icardi probeert het aan de eerste paal met een hakje in twee tijden, maar zijn poging gaat naast. Het wordt toch nog opletten voor Club. .
 8. tweede helft, minuut 81.
 9. tweede helft, minuut 79. Messi heeft genade met Club. De pas ingevallen Nuno Mendes zet zijn turbo aan. Met een ongelofelijke versnelling gaat de Portugees ervandoor op links. Hij legt de bal goed terug op Messi, maar die laat zich op een zeldzame misser betrappen en mikt in één tijd over. .
 10. tweede helft, minuut 76. Geel voor Balanta. Balanta is de volgende Club-speler die tegen een gele kaart aanloopt. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Neymar. .
 11. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 76
 12. tweede helft, minuut 74. Lang verzorgt het spektakel. Lang probeert een wereldgoal te maken op een hoge voorzet van De Ketelaere. Zijn omhaal ziet er spectaculair uit, maar de bal gaat naast. Het thuispubliek smult ervan. .
 13. tweede helft, minuut 73.
 14. tweede helft, minuut 72. Geel voor Messi. Messi in het PSG-shirt op het kampioenenbal, het is voorlopig nog geen sprankelend debuut. De Argentijn loopt zelfs tegen een gele kaart aan na een overtreding op Rits. .
 15. Messi op de vuisten van Mignolet! Mignolet moet dan toch nog eens aan de bak. De nagenoeg onzichtbare Messi veinst een paar keer een schot en haalt dan stevig uit, maar op de vuisten van de Club-doelman. . tweede helft, minuut 70.
 16. tweede helft, minuut 69. Lang wordt nog eens in stelling gebracht in de zestien, maar zijn schot komt er niet uit. Navas heeft geen enkele moeite met de slappe poging. .
 17. tweede helft, minuut 67. Kimpembe voorkomt nieuwe Brugse kans. Club blijft op zoek gaan naar de voorsprong. De Ketelaere kan Lang lanceren op links. Die krijgt de bal op zijn beurt goed voor doel, maar Kimpembe kan de voorzet wegwerken. .
 18. tweede helft, minuut 66. PSG had zich deze avond wellicht anders voorgesteld. De Franse topclub moet achter de bal aanhollen, Club is baas. Messi staat er maar beteuterd bij te kijken. Club is op weg naar een stunt. .
 19. tweede helft, minuut 64.
 20. tweede helft, minuut 62. Geel voor Lang. Lang werkt Herrera tegen de grond en loopt zo tegen een gele kaart aan. De eerste nog maar voor Club. .