Gemiste kans(en): Racing Genk doet Sjachtar Donetsk wankelen, maar verliest opnieuw

  heenwedstrijd 2 - 1
  1. 45+3' - Geel - Jhon Lucumi
  2. 43' - Geel - Georgiy Sudakov
  3. 38' - Verv. Pedrinho door Georgiy Sudakov
  4. 28' - Doelpunt - Lassina Traoré (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Daniel Muñoz
  2. 90+3' - Geel - Vitão
  3. 90+1' - Doelpunt - Cyriel Dessers (2 - 1)
  4. 86' - Verv. Lassina Traoré door Danylo Sikan
  5. 85' - Verv. Maycon door Taras Stepanenko
  6. 83' - Verv. Junya Ito door Mujaid Sadick
  7. 83' - Verv. Paul Onuachu door Joseph Paintsil
  8. 77' - Doelpunt - Marcos Antonio (2 - 0)
  9. 72' - Geel - Anatoliy Trubin
  10. 69' - Verv. Jhon Lucumi door Cyriel Dessers
  11. 68' - Verv. Alan Patrick door Marlos
  12. 68' - Verv. Georgiy Sudakov door Jevgen Konopljanka
  13. 63' - Verv. Patrik Hrošovský door Carel Eiting
  14. 63' - Verv. Kristian Thorstvedt door Mike Trésor

  De vetpotten van de Champions League vallen dit seizoen niet in de handen van Racing Genk. Na de 1-2-nederlaag vorige week verloor Genk ook de terugmatch, al verdiende het na een zeer degelijke tweede helft meer dan een nieuwe 2-1 in Oekraïne. De groepsfase van de Europa League is de troostprijs voor de bekerwinnaar.

  Sjachtar Donetsk - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur ziet Paul Onuachu zijn gelijkmaker op de onderkant van de lat uiteenspatten. Zonde, want met nog een halfuur te spelen, had de wedstrijd er bij een 1-1-stand helemaal anders kunnen uitzien.

   

  • Man van de Match: Naast zijn assist bij de 1-0 was de Braziliaan Tete de hele wedstrijd een gesel voor de Genk-defensie. Het zou ons niet verbazen mocht Arteaga nog steeds sterretjes zien wanneer hij morgen wakker wordt.

   

  • Opvallend: Sjachtar begon vandaag met maar liefst 8 Brazilianen aan de wedstrijd. Dat is er nog eentje meer dan in de heenwedstrijd. Samba-voetbal gegarandeerd dus bij de Oekraïners.

  Het journaal 13u met o.a. de uitschakeling van Genk in de Champions League

  Sjachtar weigert Genk voor de rust al uit te tellen

  Na de 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd stond Genk voor een lastige opdracht in Oekraïne. De bezoekers begonnen aarzelend aan de partij en na 4 minuten ontsnapten ze al meteen aan een vroege achterstand. 

   

  Na een defensieve blunder van – opnieuw – Muñoz kon Tete alleen op Vandevoordt af. De jonge doelman bleef goed naar de bal kijken en duwde in hoekschop.

   

  Genk kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden, maar na 10 minuten staken de bezoekers hun neus dan toch een 1e keer aan het venster. Na goed werk vond Cuesta Bongonda in de zestien. De aanvaller zocht de verste hoek, maar zag de bal uiteindelijk een metertje naast gaan.

   

  Hoewel Sjachtar de gevaarlijkste ploeg bleef, kreeg Heynen na 25 minuten een uitgelezen kans op de openingstreffer. De aanvoerder liep goed in op een scherpe voorzet van Arteaga, maar kopte onbesuisd over. 

   

  Een pijnlijke misser, want aan de overkant was het wel meteen prijs. Na een flukse individuele actie van Dodo belandde de bal via Tete bij Traoré. De Burkinees twijfelde niet en schoof de bal voorbij Vandevoort. Genk in de problemen.

  Genk doet Sjachtar wankelen, maar niet vallen

  De bezoekers kwamen scherper uit de kleedkamer en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur kwam die er ook bijna, maar Onuachu zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten.

   

  Genk rook bloed. Na een goed aangesneden vrije trap van invaller Trésor verscheen Onuachu moederziel alleen aan de 2e paal. De Nigeriaan had de 1-1 maar binnen te duwen, maar schoot wild over. 

   

  Een misser die opnieuw cash betaald werd. Na een Oekraïense aanval over rechts viel de bal in de kluts pardoes voor de voet van Marcos Antonio. 2-0 en boeken toe voor de Limburgers.

   

  Genk weigerde het hoofd te buigen, maar verder dan een knappe eerredder van invaller Dessers kwamen ze niet meer. Exit Champions League en enter poulefase Europa League.

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 24. EINDE. Het Champions League-avontuur van Racing Genk eindigt in Oekraïne. In een betere 2e helft lieten de Limburgers de kansen liggen om het Sjachtar echt moeilijk te maken. Genk komt nu in de poulefase van de Europa League terecht. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Daniel Muñoz van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 93. Bongonda op Trubin. Bongonda zorgt met een uitstekend schot nog voor een heet standje voor het doel van Sjachtar, maar doelman Trubin verwerkt zijn knal in hoekschop. Bijna stond het nog 2-2. .
  5. Gele kaart voor Vitão van Shakhtar Donetsk tijdens tweede helft, minuut 93
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Cyriel Dessers van KRC Genk. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. 2-1 Dessers! In de 89e minuut heeft Genk dan toch zijn eerredder te pakken. Trésor pakt uit met een snedige versnelling en vindt dan Dessers in de zestien. De Belg houdt de bal goed onder de controle en knalt de aansluitingstreffer tegen de netten. .
  8. tweede helft, minuut 86. Sikan te zwak. Rechtsachter Dodo dweilt nog eens de rechterflank af en zoekt dan invaller Sikan in de zestien. De Oekraïner kan zijn schot net niet voldoende kracht meegeven, waardoor het 2-0 blijft. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Danylo Sikan erin, Lassina Traoré eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Shakhtar Donetsk, Taras Stepanenko erin, Maycon eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KRC Genk, Mujaid Sadick erin, Junya Ito eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Paul Onuachu eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Dessers voorlangs. De bezoekers proberen met de moed der wanhoop nog tot een eerredder te komen. Dessers gaat zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar schiet de bal uiteindelijk voorlangs. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Marcos Antonio van Shakhtar Donetsk. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 76. 2-0 Marcos Antonio, boeken toe. Ondanks een betere 2e helft mogen de boeken van Genk zo goed als toe in de Champions League. De bezoekers krijgen de bal niet weg in de eigen zestien, waarna Marcos Antonio de score in de kluts kan verdubbelen. .
  16. Gele kaart voor Anatoliy Trubin van Shakhtar Donetsk tijdens tweede helft, minuut 72
  17. tweede helft, minuut 71. Onuachu hoog over! Opnieuw een grote kans voor Onuachu! Na een goed aangesneden vrije trap van invaller Trésor heeft de aanvaller de bal maar binnen te duwen aan de 2e paal. De Nigeriaan geeft de bal echter te veel kracht mee, waardoor Trubin niet in actie moet te komen. .
  18. tweede helft, minuut 70. Van den Brom gooit Dessers in de strijd. John van den Brom gooit alle aanvallende kracht in de strijd. Cyriel Dessers komt verdediger Jhon Lucumi vervangen. Genk heeft nog iets meer dan 20 minuten. .
  19. tweede helft, minuut 69. Ook De Zerbi voert een dubbele wissel door. Konoplyanka en Marlos komen in de plaats van Sudakov en Alan Patrick. Konoplyanka kunt nu misschien nog kennen van de wedstrijden tussen Club Brugge en Dnipro in de Europa League. .
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Jhon Lucumi eruit