• home
 • video
 • pas verschenen

  Gewogen en te licht bevonden: Dinamo Kiev stuurt zwak AA Gent naar Europa League

  heenwedstrijd 2 - 1
  1. 43' - Geel - Igor Plastoen
  2. 37' - Doelpunt strafschop - Carlos De Pena (2 - 0)
  3. 30' - Geel - Alessio Castro-Montes
  4. 10' - Doelpunt - Vitaliy Buyalskyy (1 - 0)
  1. 78' - Verv. Nicholas Shaparenko door Oleksandr Andriyevskiy
  2. 75' - Verv. Laurent Depoitre door Matisse Samoise
  3. 66' - Verv. Alessio Castro-Montes door Jordan Botaka
  4. 61' - Verv. Gerson Rodrigues door Viktor Tsyhankov
  5. 60' - Verv. Carlos De Pena door Benjamin Verbic
  6. 55' - Verv. Elisha Owusu door Sulayman Marreh
  7. 50' - Geel - Núrio
  8. 50' - Doelpunt strafschop - Gerson Rodrigues (3 - 0)

  AA Gent speelt dit seizoen Europees in de Europa League. Het verloor ook de terugwedstrijd van de play-offs van de Champions League bij Dinamo Kiev. Na een flauwe defensieve prestatie werd het 3-0 in de Oekraïense hoofdstad.

  Gentse verdedigers geven cadeautjes

  AA Gent begon gretig aan de wedstrijd, maar na tien minuten schoot het zichzelf in de voet. Boejalski zette zelf de actie op, waarna hij achter zijn steunbeen de 1-0 voorbij Roef devieerde. Het moet gezegd: Ngadeu liet de spits wel heel gemakkelijk lopen.

   

  Na de openginsgoal was AA Gent aangeslagen. Sjaparenko verdubbelde ei zo na meteen, zijn pegel spatte uiteen op de paal.

   

  Het antwoord van de bezoekers kwam van Bukari. Hij werd door Depoitre goed vrijgespeeld in de zestien, maar twijfelde veel te lang en mikte op zijn verdediger. Ook Niangbo kreeg een goede schietkans, opnieuw week de bal af.

   

  AA Gent probeerde wel, maar het was Kiev dat een tweede keer kon scoren voor de rust. Plastoen hielp zijn landgenoten letterlijk een handje in de grote rechthoek. De Pena pakte het cadeautje met plezier uit vanaf de stip.

   

  Ngadeu volgde niet veel later het voorbeeld van zijn maatje achterin. De scheidsrechter wees opnieuw naar het penaltypunt, gelukkig voor AA Gent had de VAR wel opgemerkt dat Boejalski vertrok vanuit positie buitenspel.

  Non-match na de rust

  Na de rust ging AA Gent gewoon door met klungelen achterin. Nurio liet zich vrijwel meteen na het startsignaal verrassen in de zestien en ging aan Soeprjacha hangen. Rodrigues stuurde Roef de verkeerde kant uit.


  De Oekraïners drongen na de 3-0 nog amper aan. Dorsch, het enige lichtpunt bij AA Gent, en Kleindienst kregen nog goede kansen, maar Boesjtsjan was niet van plan er eentje binnen te laten. Zelfs vanaf één meter was het sluitstuk van Dinamo Kiev niet te kloppen.


  AA Gent verdiende wel een doelpunt, maar dat kwam er niet. Het verdwijnt daardoor uit de Champions League en moet vrede nemen met het vangnet van de Europa League. Misschien is dat voor deze ploeg in crisis nog geen slechte zaak.

  "We kunnen de knop niet omdraaien op dit moment"

  • Wim De Decker (trainer AA Gent): "Het grote verschil is dat Dinamo zijn momenten wel benutte, wij niet. Als wij iets weggaven dan was het meteen een doelpunt, omgekeerd niet. Dat heeft te maken met een gebrek aan vertrouwen. De laatste weken zijn toch vrij pittig geweest. Maar als we blijven groeien, dan zal de bal op het juiste moment toch eens goed vallen. De wedstrijden volgen mekaar nu snel op en er is weinig tijd om te trainen, maar ik heb toch al stappen gezien. Het komt wel in orde. We moeten nu zondag punten pakken."
   
  • Davy Roef (AA Gent): "Dinamo was vanavond veel efficiënter. We moeten kwalitatief niet onderdoen, maar het draait om efficiëntie. De teleurstelling is groot, maar de volgende wedstrijd komt er snel aan. We moeten nu focussen op zondag."
   
  • Alessio Castro-Montes (AA Gent): "Dinamo Kiev is geen super team en ze waren te pakken. Maar daarvoor waren wij gewoon veel te slecht. Het draait gewoon niet op dit moment en we kunnen de knop niet omdraaien. Het komt hard aan. Iedereen wilde graag Champions League spelen. We hebben nu iets recht te zetten in de Europa League. Het was gewoon niet goed genoeg over de hele lijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde. Einde wedstrijd. AA Gent verliest kansloos met 3-0 en heeft niets te zoeken in de Champions League. .
  2. tweede helft, minuut 89. Bukari probeert Boesjtsjan in de korte hoek te vloeren. Het schotje mist kracht. .
  3. tweede helft, minuut 88. Boesjtsjan plukt een vrije trap van Dorsch. De Duistser was toch de gevaarlijkste man bij AA Gent. .
  4. tweede helft, minuut 86. Dinamo Kiev laat de bal aan AA Gent. De wedstrijd is al even gespeeld. .
  5. tweede helft, minuut 80. De wedstrijd sleept zich nu echt naar het einde. Niemand lijkt er nog zin in te hebben. .
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Dinamo Kiev, Oleksandr Andriyevskiy erin, Nicholas Shaparenko eruit
  7. Afgekeurde goal. Het net trilt dan toch een keer voor AA Gent. Plastoen scoort in de rebound na een goede vrije trap van Dorsch, maar de Oekraïner stond buitenspel.  . tweede helft, minuut 75.
  8. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Laurent Depoitre eruit
  9. tweede helft, minuut 74. Het is Depoitre die zichtbaar ontgoocheld het veld verlaat. .
  10. tweede helft, minuut 72. We krijgen zo meteen het officiële debuut van Samoise bij AA Gent. De jonge Belg maakt zich klaar om in te vallen. .