• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Champions League is veraf voor AA Gent

  terugwedstrijd 0 - 3
  1. 42' - Doelpunt - Tim Kleindienst (1 - 1)
  2. 32' - Geel - Gerson Rodrigues
  3. 26' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Tim Kleindienst
  4. 14' - Geel - Núrio
  5. 10' - Doelpunt - Vladyslav Supriaha (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Volodymir Shepelev
  2. 83' - Verv. Mykola Shaparenko door Volodymir Shepelev
  3. 80' - Doelpunt - Carlos De Pena (1 - 2)
  4. 73' - Verv. Laurent Depoitre door Milad Mohammadi
  5. 67' - Verv. Vladyslav Supriaha door Benjamin Verbic
  6. 63' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Jordan Botaka
  7. 60' - Verv. Gerson Rodrigues door Viktor Tsyhankov
  8. 57' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  9. 54' - Geel 2 - Roman Bezoes
  10. 51' - Geel - Roman Bezoes

  AA Gent zal een klein mirakel nodig hebben als het zich nog wil plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de laatste voorronde ging de Belgische vicekampioen thuis met 1-2 onderuit tegen Dinamo Kiev.  "We maken zeker nog een kans", pompt Vadis Odjidja zichzelf moed in voor de terugmatch.

  Het journaal laat met o.a. de 1-2-nederlaag van Gent tegen Kiev in de CL

  Snel op achterstand

  In het duel tussen de Belgische en Oekraïense vicekampioen liep de thuisploeg al na 9 minuten tegen het gevreesde uitdoelpunt aan. Karavajev en Boejalsky rolden de Gentse rechterflank eenvoudig op en schotelden Soeprjacha een van de makkelijkste doelpunten in zijn carrière voor.

   

  De lijnrechter stak zijn vlag in de lucht, maar van buitenspel was geen sprake. De videoreferee corrigeerde de man: 0-1.

   

  AA Gent raakte erg moeilijk in de match. Pas na het halfuur vond het een antwoord. Bezoes verraste Boesjtsjan net niet met een schot.

   

  Even later zag de doelman van Kiev er minder secuur uit. Op een hoekschop van Dorsch kwam hij te vroeg uit. Kleindienst maalde er niet om en knikte de corner van zijn landgenoot binnen: 1-1.

  spelers Dinamo Kiev

  Al na 10 minuten leidt Dinamo Kiev in Gent.

  Met z'n tienen na de rust

  Het was een lichtpuntje in de match van AA Gent, want na de rust liep het weer fout. In enkele minuten kwam Bezoes twee keer te laat met zijn tackle, twee keer kreeg hij geel. De Belgische vicekampioen moest nog meer dan een halfuur met z'n tienen voort.

   

  Dinamo voetbalde in een zetel. De bezoekers uit Oekraïne controleerden en regisseerden in Gent, tien minuten voor tijd maakten ze er 1-2 van. Met een gelukje kwam de bal voor de voeten van De Pena. De Uruguyaan schoot de bal door de benen van Roef.

   

  Volgende week zal AA Gent minstens 2 keer moeten scoren in de Oekraïense hoofdstad als het nog kans wil maken op een najaar in het kampioenenbal. Anders zal het de groepsfase van de Europa League worden.

  scheidsrechter

  Rood voor AA Gent-speler Bezoes (de tweede van links).

  Odjidja: "Ik geloof er nog in"

  Vadis Odjidja beseft dat het moeilijk wordt in Kiev, maar de handdoek gooien, doet hij niet. "We maken nog een kans omdat we niet tegenover een wereldploeg staan", reageerde de aanvoerder van AA Gent bij Proximus Sports.

   

  "Ik geloof er nog in. Ook met deze ploeg, ook met de nieuwe jongens. Zeker als we bevrijd spelen."

   

  Dat de heenmatch niet goed verliep, wist Odjidja ook. "Het tegendoelpunt viel veel te makkelijk. Naar het einde van de eerste helft begonnen we beter te combineren en viel de 1-1. Na de rust wilden we doorgaan op dat elan, maar met 10 tegen 11 werd dat moeilijk."

  De analyse van Wim De Decker:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-2. AA Gent heeft zich in nesten gewerkt. Na 2 tegendoelpunten in eigen huis zal het volgende week ook minstens 2 keer moeten scoren in Kiev. Anders is een najaar in de Champions League geen optie. Dan wordt het Europa League. .
  3. 4 minuten. De toegevoegde tijd is aan de gang. AA Gent beperkt zich tot verdedigen.  . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 88. AA Gent geraakt nog met moeite over de middenlijn. Een mirakel zal hier vanavond niet te zien zijn. Tom Boudeweel (Sporza op Radio 1).
  5. Gele kaart voor Volodymir Shepelev van Dinamo Kiev tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 83. Bij deze stand zal AA Gent volgende week twee keer moeten scoren in Kiev, zonder een tegendoelpunt te slikken. Als dat niet lukt wacht een najaar in de Europa League. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Dinamo Kiev, Volodymir Shepelev erin, Mykola Shaparenko eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Carlos De Pena van Dinamo Kiev. 1, 2.
  9. tweede helft, minuut 79. 1-2: door de benen van Roef. De bal valt goed voor De Pena en die ziet dat de deur openstaat bij Roef. De doelman krijgt het leer door z'n benen. Niet onverdiend, want na de rust domineert en controleert Dinamo Kiev. .
  10. tweede helft, minuut 78.
  11. tweede helft, minuut 77. Vorig week tegen Rapid Wien (2-1) wist AA Gent nog te scoren na de rust. Dat lijkt er vanavond niet meer in te zitten. .
  12. tweede helft, minuut 73. De 1-1 verdedigen is nu waar het om draait bij AA Gent. Aanvaller Depoitre moet van het veld voor de verdediger Mohammadi. .
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Milad Mohammadi erin, Laurent Depoitre eruit
  14. Roef met de vuisten. Boejalsky treft vanuit een hoek de vuisten van Roef. Met nog goed 20 minuten op de klok blijft er 1-1 op het bord staan. . tweede helft, minuut 68.
  15. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Dinamo Kiev, Benjamin Verbic erin, Vladyslav Supriaha eruit
  16. tweede helft, minuut 66. Na goed samenspel met Botaka haalt Castro-Montes de achterlijn. De Belg met Spaanse roots haalt de achterlijn, maar daar is de hoek te scherp. Dit was de gevaarlijkste actie van Gent tot nu toe in de tweede helft. .
  17. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAA Gent, Jordan Botaka erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  18. Roef klemvast. Tsygankov laat een eerste keer zijn traptechniek zien. Roef is niet onder de indruk. Hij heeft de bal klemvast. . tweede helft, minuut 62.
  19. tweede helft, minuut 62. Wim De Decker roept Vadis Odjidja naar de kant. Kan hij nog geen 90 minuten voetballen naar zijn blessure? Of wil de coach nog een uitsluiting voorkomen? .