Liverpool neemt zijn tijd om lauw Leipzig uit te tellen

  heenwedstrijd 2 - 0
  1. 90' - Verv. Andrew Robertson door Kostas Tsimikas
  2. 90' - Verv. Sadio Mané door Alex Oxlade-Chamberlain
  3. 82' - Verv. Georginio Wijnaldum door James Milner
  4. 74' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 0)
  5. 73' - Verv. Dani Olmo door Amadou Haidara
  6. 72' - Verv. Thiago door Naby Keïta
  7. 72' - Verv. Diogo Jota door Divock Origi
  8. 70' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 0)
  9. 60' - Verv. Yussuf Poulsen door Hwang Hee-Chan
  10. 60' - Verv. Emil Forsberg door Justin Kluivert
  74'Sadio Mané2 - 0

  Liverpool beleeft in eigen land moeilijke tijden, maar kan zich optrekken aan zijn Europese campagne. De Reds versloegen Leipzig ook in de terugwedstrijd van de achtste finales met 2-0. De doelpunten van Salah en Mané vielen wel pas in het laatste kwart van de wedstrijd.

  Liverpool - Leipzig in een notendop

  • Sleutelmoment: Vlak voor Salah er 1-0 van maakt, krijgt Liverpool een levensgrote waarschuwing. Als Sørloths kopbal net onder de lat had gepast, had de onzekere Engelse kampioen nog kunnen wankelen.
  • Man van de Match: Fabinho als centrale verdediger of als controleur op het middenveld, dat scheelt een slok op een borrel. De Braziliaan zorgde voor een verloren gewaand evenwicht bij Liverpool.
  • Opvallend: Liverpool heeft in het kalenderjaar 2021 meer thuisdoelpunten gescoord in Boedapest dan op Anfield Road, namelijk twee. Dat ene op Anfield was dan nog een strafschop.

  Liverpool heeft heel wat kansen nodig

  Liverpool snakte naar een opsteker na zes nederlagen op rij in het eigen Anfield. In dat opzicht kwam deze "thuismatch" in Boedapest misschien niet eens zo slecht uit. Klopp kon met Kabak en Phillips twee natuurlijke centrale verdedigers opstellen, waardoor Fabinho naar het middenveld opschoof. Dat kwam het evenwicht in de ploeg duidelijk ten goede.

   

  Leipzig moest de 0-2 uit de heenmatch, ook al in de machtige Puskas Arena, ophalen. De Duitsers hadden de eerste serieuze kans, ondanks druk van Liverpool. In een heuse zwerm vlogen die van Leipzig of Alisson af, maar de doelman redde de inzet van Olmo. Lang liet het antwoord niet op zich wachten. Gulacsi warmde op met een kopbal van Jota en hield vervolgens de doorgebroken Salah tegen. In de rebound kreeg de onbeholpen Mané de lachers op zijn hand met een knullige mislukte kobal.

   

  Een plaatsbal van Kampl en een slappe schuiver van Forsberg vormden een schoorvoetend Duits intermezzo. Jota tekende voor het slotakkoord van de eerste helft. De Portugees trapte echter twee keer overhaast en wrong zo enkele prima kansen de nek om.

  Leipzig kan zelden een vuist maken

  Leipzig-coach Nagelsmann pompte zijn ploeg offensief op met de inbreng van eerst Sørloth en later Hwang en Kluivert, maar de Rode Stieren bleven mak op stal. Er zat niet genoeg verrassing en amper versnelling in het voetbal van de tweede uit de Bundesliga.

   

  Bij Liverpool voelden ze dat even doordrukken genoeg kon zijn, maar de Engelsen bleven slordig omspringen met hun kansen. Schuin voor doel vond Jota weer geen weg langs Gulacsi en in de herneming schampte Salah de bal. Dat brak Liverpool bijna zuur op toen Sørloth, ooit even aan de slag bij Gent, tegen de lat knikte.

   

  Het was de laatste stuiptrekking van Leipzig. Jota trok lessen uit zijn drie miskleunen en bediende op de tegenaanval Salah. De Egyptenaar nam Gulacsi tegenvoets met een bekeken schot. Een minuut later viel Origi in en die zwiepte een voorzet naar Mané, die de Duitsers het nekschot gaf met de 2-0.

   

  Liverpool mag verder dansen op het kampioenenbal en kan de zwarte periode in de Premier League eventjes vergeten. Leipzig, vorig seizoen nog halvefinalist, strandt dit keer in de achtste finales. Het kan zich nu helemaal toeleggen op de titelrace tegen Bayern München in de Bundesliga.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Liverpool moest lang wachten op zekerheid, maar zet Leipzig toch zonder al te veel problemen opzij. Salah opende de score, waarna Origi de 2-0 aanbood aan Mané. Een opsteker in moeilijke tijden voor de Reds. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Nog wat wissels. Klopp gunt Tsimikas en Oxlade-Chamberlain wat speeltijd. Robertson en Mané kunnen iets vroeger gaan douchen. .
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Liverpool, Kostas Tsimikas erin, Andrew Robertson eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Sadio Mané eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Dit zijn overbodige minuten waar niemand zin in heeft. .
  7. tweede helft, minuut 86. Die Roten Bullen hebben niet gebriest vanavond. Ze slepen zich naar het laatste fluitsignaal. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vlak na de invalbeurt van duivel-doet-al Milner haalt Origi uit, maar hij raakt enkel het zijnet. .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Liverpool, James Milner erin, Georginio Wijnaldum eruit
  10. Puskas Arena of Anfield? Liverpool heeft in 2021 meer thuisdoelpunten gescoord in Hongarije dan op Anfield Road. Bizar. . tweede helft, minuut 80.
  11. tweede helft, minuut 79. Het wordt nog een lang kwartiertje voor Leipzig. De kwartfinale halen is onmogelijk, meer goals slikken tegen een opgelucht Liverpool is zeker niet uitgesloten. .
  12. tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 74. Het gaat snel! Origi levert zijn bijdrage met een zwiepende voorzet naar Mané. Die laatste kan van dichtbij niet missen en geeft de kwalificatie van Liverpool wat meer glans. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Sadio Mané van Liverpool. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij RB Leipzig, Amadou Haidara erin, Dani Olmo eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Liverpool, Naby Keïta erin, Thiago eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Diogo Jota eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Salah beslist het! Eindelijk kan Liverpool een kans verzilveren! Jota kijkt klaar en speelt Salah aan. De Egyptenaar treuzelt, maar vindt toch het hoekje met een schuiver. Leipzig kan het nu wel vergeten. .