Ga naar de inhoud
Liverpool mag naar de kwartfinales.

Liverpool neemt zijn tijd om lauw Leipzig uit te tellen

 wo 10 maart 2021 22:56
Liverpool
einde
2-0
RB Leipzig
RBL
einde
0-2
LIV
  1. 60' - Verv. Emil Forsberg door Justin Kluivert
  2. 70' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 0)
  3. 74' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 0)
  4. 90' - Verv. Andrew Robertson door Kostas Tsimikas
  UEFA Champions League - speeldag 2 - 10/03/21 - 21:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  70'
  Mohamed Salah
  70'
  Mohamed Salah
  1 - 0
  74'
  Sadio Mané
  74'
  Sadio Mané
  2 - 0

  Liverpool beleeft in eigen land moeilijke tijden, maar kan zich optrekken aan zijn Europese campagne. De Reds versloegen Leipzig ook in de terugwedstrijd van de achtste finales met 2-0. De doelpunten van Salah en Mané vielen wel pas in het laatste kwart van de wedstrijd.

  Liverpool - Leipzig in een notendop
  • Sleutelmoment: Vlak voor Salah er 1-0 van maakt, krijgt Liverpool een levensgrote waarschuwing. Als Sørloths kopbal net onder de lat had gepast, had de onzekere Engelse kampioen nog kunnen wankelen.
  • Man van de Match: Fabinho als centrale verdediger of als controleur op het middenveld, dat scheelt een slok op een borrel. De Braziliaan zorgde voor een verloren gewaand evenwicht bij Liverpool.
  • Opvallend: Liverpool heeft in het kalenderjaar 2021 meer thuisdoelpunten gescoord in Boedapest dan op Anfield Road, namelijk twee. Dat ene op Anfield was dan nog een strafschop.
  Liverpool heeft heel wat kansen nodig

  Liverpool snakte naar een opsteker na zes nederlagen op rij in het eigen Anfield. In dat opzicht kwam deze "thuismatch" in Boedapest misschien niet eens zo slecht uit. Klopp kon met Kabak en Phillips twee natuurlijke centrale verdedigers opstellen, waardoor Fabinho naar het middenveld opschoof. Dat kwam het evenwicht in de ploeg duidelijk ten goede.

   

  Leipzig moest de 0-2 uit de heenmatch, ook al in de machtige Puskas Arena, ophalen. De Duitsers hadden de eerste serieuze kans, ondanks druk van Liverpool. In een heuse zwerm vlogen die van Leipzig of Alisson af, maar de doelman redde de inzet van Olmo. Lang liet het antwoord niet op zich wachten. Gulacsi warmde op met een kopbal van Jota en hield vervolgens de doorgebroken Salah tegen. In de rebound kreeg de onbeholpen Mané de lachers op zijn hand met een knullige mislukte kobal.

   

  Een plaatsbal van Kampl en een slappe schuiver van Forsberg vormden een schoorvoetend Duits intermezzo. Jota tekende voor het slotakkoord van de eerste helft. De Portugees trapte echter twee keer overhaast en wrong zo enkele prima kansen de nek om.

  Leipzig kan zelden een vuist maken

  Leipzig-coach Nagelsmann pompte zijn ploeg offensief op met de inbreng van eerst Sørloth en later Hwang en Kluivert, maar de Rode Stieren bleven mak op stal. Er zat niet genoeg verrassing en amper versnelling in het voetbal van de tweede uit de Bundesliga.

   

  Bij Liverpool voelden ze dat even doordrukken genoeg kon zijn, maar de Engelsen bleven slordig omspringen met hun kansen. Schuin voor doel vond Jota weer geen weg langs Gulacsi en in de herneming schampte Salah de bal. Dat brak Liverpool bijna zuur op toen Sørloth, ooit even aan de slag bij Gent, tegen de lat knikte.

   

  Het was de laatste stuiptrekking van Leipzig. Jota trok lessen uit zijn drie miskleunen en bediende op de tegenaanval Salah. De Egyptenaar nam Gulacsi tegenvoets met een bekeken schot. Een minuut later viel Origi in en die zwiepte een voorzet naar Mané, die de Duitsers het nekschot gaf met de 2-0.

   

  Liverpool mag verder dansen op het kampioenenbal en kan de zwarte periode in de Premier League eventjes vergeten. Leipzig, vorig seizoen nog halvefinalist, strandt dit keer in de achtste finales. Het kan zich nu helemaal toeleggen op de titelrace tegen Bayern München in de Bundesliga.

  Fase per fase
  90+3'
  Einde

  Liverpool moest lang wachten op zekerheid, maar zet Leipzig toch zonder al te veel problemen opzij. Salah opende de score, waarna Origi de 2-0 aanbood aan Mané. Een opsteker in moeilijke tijden voor de Reds.

  90+3' tweede helft
  90+1'
  2 - extra time
  Er komen 2 minuten extra tijd bij.
  90'
  Nog wat wissels

  Klopp gunt Tsimikas en Oxlade-Chamberlain wat speeltijd. Robertson en Mané kunnen iets vroeger gaan douchen.

  89'

  Dit zijn overbodige minuten waar niemand zin in heeft.

  86'

  Die Roten Bullen hebben niet gebriest vanavond. Ze slepen zich naar het laatste fluitsignaal.

  83'

  Vlak na de invalbeurt van duivel-doet-al Milner haalt Origi uit, maar hij raakt enkel het zijnet.

  80'
  Puskas Arena of Anfield?

  Liverpool heeft in 2021 meer thuisdoelpunten gescoord in Hongarije dan op Anfield Road. Bizar.

  79'

  Het wordt nog een lang kwartiertje voor Leipzig. De kwartfinale halen is onmogelijk, meer goals slikken tegen een opgelucht Liverpool is zeker niet uitgesloten.

  78'
  76'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  74'
  Het gaat snel!

  Origi levert zijn bijdrage met een zwiepende voorzet naar Mané. Die laatste kan van dichtbij niet missen en geeft de kwalificatie van Liverpool wat meer glans.

  72'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  71'
  Salah beslist het!

  Eindelijk kan Liverpool een kans verzilveren! Jota kijkt klaar en speelt Salah aan. De Egyptenaar treuzelt, maar vindt toch het hoekje met een schuiver. Leipzig kan het nu wel vergeten.

  71'