10 Porto-spelers schakelen Juventus uit na verlengingen in Turijn

 1. 45+2' - Geel - Otavio
 2. 19' - Doelpunt strafschop - Sérgio Oliveira (0 - 1)
 1. 90+3' - Geel - Federico Chiesa
 2. 90' - Verv. Mateus Uribe door Marko Grujic
 3. 75' - Verv. Aaron Ramsey door Weston McKennie
 4. 75' - Verv. Leonardo Bonucci door Matthijs de Ligt
 5. 71' - Verv. Zaidu Sanusi door Luis Díaz
 6. 63' - Doelpunt - Federico Chiesa (2 - 1)
 7. 62' - Verv. Otavio door Malang Sarr
 8. 54' - Geel 2 - Mehdi Taremi
 9. 52' - Geel - Mehdi Taremi
 10. 49' - Doelpunt - Federico Chiesa (1 - 1)
  1. 103' - Geel - Federico Bernardeschi
  2. 102' - Verv. Federico Chiesa door Federico Bernardeschi
  3. 102' - Verv. Arthur door Dejan Kulusevski
  4. 97' - Geel - Sérgio Oliveira
  5. 92' - Geel - Juan Cuadrado
   1. 120+2' - Geel - Chancel Mbemba
   2. 118' - Verv. Sérgio Oliveira door Mamadou Loum
   3. 118' - Verv. Jesús Corona door Diogo Leite
   4. 117' - Doelpunt - Adrien Rabiot (3 - 2)
   5. 115' - Doelpunt vrije trap - Sérgio Oliveira (2 - 2)
   6. 113' - Geel - Adrien Rabiot
   19'penalty goalSérgio Oliveira0 - 1
   49'goalFederico Chiesa1 - 1
   63'goalFederico Chiesa2 - 1
   115'free kick goalSérgio Oliveira2 - 2
   117'goalAdrien Rabiot3 - 2

   Juventus is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Chiesa zorgde thuis tegen Porto met 2 goals voor verlengingen, nadat het in de heenmatch 2-1 was geworden. Porto, dat vroeg in de 2e helft met z'n tienen viel, liet zich evenwel niet slopen en Oliveira trapte in het slot coach Conceiçao en co naar de 7e hemel. De tegengoal van Rabiot volstond niet.

   Juventus - Porto in een notendop:

   • Sleutelmoment: 5 minuten voor het einde van de 2e verlenging lijkt de wedstrijd af te stevenen op penalty’s, maar dan slaat Sergio Oliveira nog eens toe voor Porto. Met een harde vrije trap neemt hij Szczesny te grazen en knalt hij Porto naar de laatste 8.

    

   • Man van de match: In 2011 speelde hij nog 6 wedstrijden voor KV Mechelen, 10 jaar later is Sergio Oliveira de matchwinnaar voor Porto in de 1/8e finales van de Champions League. Dankzij zijn penalty in de 1e helft en zijn vrije trap in de 2e verlenging zit de Portugese topclub op basis van de uitgoals in de kwartfinales.

    

   • Opvallend: De 1/8e finales zijn net als vorig seizoen, toen Lyon te sterk bleek, het eindstation voor Juventus op het kampioenenbal. Twee jaar op een rij sneuvelen in de 1/8e finales van de Champions League, dat is de Italiaanse recordkampioen nog nooit overkomen.

   Oliveira bezorgt Porto droomstart met penaltytreffer

   Dankzij de late aansluitingstreffer van Federico Chiesa in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales gaaf, al moest het natuurlijk wel nog steeds de 2-1-nederlaag wegpoetsen. Scoren was dus in elk geval een must en na amper 3 minuten kon Morata al vrij koppen op een schitterende voorzet van Cuadrado, maar hij besloot pal op Marchesin.

    

   In een wervelend begin liet ook Porto zich niet onbetuigd, een kopbal van Taremi landde op de kruising. Na 20 minuten zoog de Iraanse spits opnieuw alle aandacht naar zich toe, toen hij na een licht contact met Demiral gretig onderuitging. Penalty vond scheidsrechter Kuipers en ex-KVM-speler Oliveira zette die vlotjes om: 0-1 voor Porto.

    

   Donkere wolken pakten zich plots samen boven het Allianz Stadium. Bovendien bleef Porto Juventus het leven zuur maken, Szczesny moest aan de bak op schoten van Corona en Otavio. Rond het halfuur kreeg Morata plots een huizenhoge kans na mistasten van Manafa, maar van dichtbij kreeg hij de bal opnieuw niet voorbij Marchesin.

   Chiesa zet Juventus weer op koers voor de kwartfinales

   Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren voor Juventus en de thuisploeg sloeg meteen toe. Ronaldo legde een pass van Bonucci prima af voor Chiesa en die bewees net als in Porto zijn waarde voor Juventus. Met een fraaie krul in de kruising bracht hij de Italianen langszij én weer helemaal in de running.

    

   Geen man overboord bij Porto, tot Taremi op 2 minuten 2 gele kaarten pakte en de bezoekers plots met een man minder stonden. Juventus rook zijn kans, uitblinker Chiesa kwam rond het uur dicht bij de 2-1, maar de paal stond in de weg. Even later was het toch raak. Op een alweer uitstekende voorzet van Cuadrado liet hij Marchesin kansloos achter met een stevige kopbal.

    

   Porto leek een vogel voor de kat, maar Juventus haalde vreemd genoeg zijn voet van het gaspedaal. Wanneer Ronaldo eindelijk eens in een kansrijke positie kwam, legde hij de bal onzuiver af voor Morata. Dan moest de doorgebroken Chiesa het maar weer doen, maar Marchesin hield hem van een derde goal.

    

   Zo bleef het spannend, want in de slotfase kwam ook Porto nog eens piepen toen een verrassend schot van Marega in het zijnet strandde. Maar de beste kans was toch nog voor Juventus. In de extra tijd zette Cuadrado bijna de kers op zijn ijzersterke wedstrijd, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat.

   Oliveira brengt Porto in extase

   Geen uitsluitsel na de reguliere speeltijd en dus kregen we verlengingen in Turijn. Porto leek in het nadeel met z’n tienen, maar zorgde zowaar voor de beste kans in een zoutloze eerste verlenging. Corona pakte uit met een knappe actie en dito voorzet, maar de kopbal van Marega was te slap om Szczesny te verschalken.

    

   Ook in de tweede verlenging beet Juventus zich de tanden stuk op Porto en met nog 5 minuten op het bord ging het helemaal fout voor de thuisploeg. Oliveira mikte een vrije trap onder de muur door en Szczesny kon de 2-2 niet meer vermijden. Met zijn tweede van de avond bracht Oliveira Porto zo op een zucht van de kwartfinales.

    

   Toch werd het nog spannend toen Juventus meteen na de gelijkmaker toesloeg op een hoekschop. Rabiot kopte de 3-2 onhoudbaar in doel en gaf de thuisploeg weer hoop. Maar een vierde goal zat er niet meer in voor Juventus. Porto hield stand en bekert voort op het kampioenenbal, voor Juventus is de 1/8e finale net als vorig seizoen het eindstation.

   Fase per fase

   1. tweede verlenging, minuut 125. Einde. Alweer een pijnlijke, vroegtijdige exit voor Juventus op het kampioenenbal. Het wint na verlengingen met 3-2 van 10 Porto-spelers, maar is uitgeschakeld door de 2-1-nederlaag in de heenwedstrijd. Sergio Conceição en co zitten in de kwartfinales. .
   2. tweede verlenging, minuut 125 match afgelopen
   3. tweede verlenging, minuut 124. De wedstrijd ligt even stil, Kuipers zal er wellicht nog wat extra tijd bij doen. Maar het ziet er toch steeds beroerder uit voor Juventus. .
   4. Gele kaart voor Chancel Mbemba van FC Porto tijdens tweede verlenging, minuut 122
   5. tweede verlenging, minuut 122. Nog 3 minuten. Juventus krijgt nog 3 extra minuten. Het heeft nog een extra goal nodig om door te stoten. Houdt Porto stand? .
   6. tweede verlenging, minuut 121. Bij Juventus willen ze nog een penalty wanneer De Ligt makkelijk onderuit gaat in de zestien. Kuipers gaat er terecht niet op in en ook de VAR grijpt niet in. .
   7. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede verlenging, minuut 121.
   8. tweede verlenging, minuut 118. Vervanging bij FC Porto, Mamadou Loum erin, Sérgio Oliveira eruit
   9. tweede verlenging, minuut 118. Vervanging bij FC Porto, Diogo Leite erin, Jesús Corona eruit
   10. tweede verlenging, minuut 117. Rabiot geeft Juventus weer hoop! Kan het dan toch nog voor Juventus? Rabiot kopt raak op een hoekschop. Het is nog niet voorbij in het Allianz Stadium. .
   11. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 117 door Adrien Rabiot van Juventus. 3, 2.
   12. tweede verlenging, minuut 117.
   13. tweede verlenging, minuut 116.
   14. tweede verlenging, minuut 115. Oliveira knalt Porto naar de kwartfinales! Porto slaat toe in de tweede verlenging! Oliveira trapt een vrije trap onder de muur door en Szczesny blijft kansloos achter. Juventus hangt in de touwen! .
   15. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede verlenging, minuut 115 door Sérgio Oliveira van FC Porto. 2, 2.
   16. Gele kaart voor Adrien Rabiot van Juventus tijdens tweede verlenging, minuut 113
   17. tweede verlenging, minuut 113. De herhaling toont dat Juventus toch ontsnapt is aan een penalty. Cuadrado maakte al vallend hands in de zestien. Bewust leek het niet, maar de bal had hier wel op de stip gekund. .
   18. tweede verlenging, minuut 111. Knappe aanval van Porto. Diaz kapt Cuadrado uit aan de achterlijn en legt de bal goed terug. Grujic krijgt tijd en ruimte om op doel te knallen, maar zijn schot is veel te zwak. De tank is bijna leeg bij Porto. .
   19. tweede verlenging, minuut 110. Een afgeweken schot van Ronaldo levert een hoekschop op voor de thuisploeg. Tot een kans leidt die niet, maar de druk van Juventus houdt nu wel aan. .
   20. tweede verlenging, minuut 106. Tweede verlenging. Begint de vermoeidheid stilaan door te wegen bij Porto en buit Juventus dat uit in de tweede verlenging? Of houden de bezoekers stand en zal een penaltyreeks bepalen wie naar de kwartfinales gaat? We weten het over 15 minuten. .