Atletico onderuit bij Chelsea, dat eerste CL-kwartfinale haalt sinds 2014

  1. 34' - Doelpunt - Hakim Ziyech (1 - 0)
  2. 31' - Geel - Renan Lodi
  3. 30' - Geel - Kai Havertz
  1. 90+4' - Doelpunt - Emerson Palmieri (2 - 0)
  2. 90+4' - Verv. Marcos Alonso door Ben Chilwell
  3. 90+3' - Verv. Kai Havertz door Emerson Palmieri
  4. 83' - Verv. Timo Werner door Callum Hudson-Odoi
  5. 82' - Rood - Stefan Savic
  6. 77' - Verv. Hakim Ziyech door Christian Pulisic
  7. 72' - Geel - Koke
  8. 69' - Verv. Kieran Trippier door Thomas Lemar
  9. 60' - Geel - José María Giménez
  10. 59' - Verv. Luis Suárez door Ángel Correa
  11. 54' - Verv. Yannick Carrasco door Moussa Dembélé
  12. 51' - Geel - Saúl
  34'goalHakim Ziyech1 - 0
  90+4'goal Emerson Palmieri2 - 0

  Chelsea staat voor het eerst in 7 jaar nog eens in de kwartfinales van de Champions League. Atletico Madrid kon op Stamford Bridge niet reageren na de 0-1-nederlaag in de heenwedstrijd. Carrasco en co moesten hun meerdere erkennen in een bijzonder dominant Chelsea, dat vlot won met 2-0. Atletico kan zich nu volop concentreren op de Spaanse titelstrijd.

  Chelsea - Atletico in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust zet Ziyech de overdonderende overmacht van Chelsea om in een verdiende voorsprong. Een onmondig Atletico weet dan hoe laat het is en kan nadien geen vuist meer maken.

  • Man van de match: Veel uitblinkers bij Chelsea, maar de ster van Hakim Ziyech straalde net iets meer. Met zijn eerste goal op Stamford Bridge gaf hij Atletico de doodsteek en zonder een uitstekende Oblak had hij ook een tweede keer kunnen scoren.

  • Opvallend:  Thomas Tuchel is aan een indrukwekkende reeks bezig bij Chelsea, sinds hij eind januari het roer overnam van Frank Lampard. Onder de Duitse trainer zijn de Londenaren nu al 13 wedstrijden ongeslagen met bovendien 11 clean sheets en amper 2 tegengoals.

  Ziyech schenkt dominant Chelsea verdiende voorsprong

  Atletico moest uit zijn pijp komen na de 0-1-nederlaag in de heenwedstrijd en gooide de ultradefensieve aanpak dan ook overboord. Chelsea werd meteen onder druk gezet. Na enkele minuten haalde Lodi al verrassend uit na een hakje van Carrasco, maar Mendy liet zich niet verrassen.

   

  Dat gold bij uitbreiding voor Chelsea, dat vrij snel de touwtjes in handen nam met knappe combinaties en zelfs enkele technische hoogstandjes. 75 procent balbezit voor de thuisploeg in het openingskwartier, dat zegt genoeg.

   

  Dat overwicht ook vertalen in doelkansen lukte niet voor Chelsea en zo bleef het toch opletten voor de Londenaren. Azpilicueta ging rond het halfuur heel even aan Carrasco hangen na een slechte terugspeelbal op Mendy, maar de Rode Duivel liet zich iets te makkelijk vallen. Geen penalty, oordeelde scheidsrechter Orsato.

   

  Paradoxaal genoeg sloeg een dominant Chelsea tien minuten voor de rust toe op een snedige counter. Havertz lanceerde Werner op links en die bood Ziyech zijn allereerste Chelsea-goal op Stamford Bridge aan: 1-0.

  Atletico kan geen vuist maken

  Ook vroeg in de tweede helft pakte Chelsea uit met een gevaarlijke omschakeling. Dit keer was Ziyech de man die Werner lanceerde op de rechterflank, maar met een knappe redding hield Oblak de Duitser van de 2-0.

   

  De toon was wel meteen weer gezet, net als in de eerste helft was Chelsea heer en meester. Ook op een plaatsbal van Ziyech moest Oblak zijn kunnen tonen. Atletico had geen antwoord. Ook Luis Suarez niet, de Uruguayaan wacht al sinds september 2015 op een uitgoal in de Champions League en zal nog even moeten blijven wachten.

   

  In de slotfase deed Savic het licht helemaal uit voor Atletico. De Montenegrijn plantte zijn elleboog in de borstkas van Rüdiger en mocht gaan douchen. Met z’n tienen zorgde Atletico zowaar nog voor gevaar. Dembélé liet een uitstekende kans liggen en Felix dwong Mendy nog tot een knappe redding.

   

  Maar het was Chelsea dat in de extra tijd nog eens raak trof. De eerste baltoets van invaller Emerson was meteen goed voor een doelpunt. Op aangeven van Pulisic legt hij de 2-0-eindstand vast.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Voor het eerst in 7 jaar staat Chelsea nog eens in de kwartfinales van de Champions League. Na de 0-1-zege in de heenwedstrijd winnen de Londenaren ook de terugmatch tegen Atletico. Ziyech en Emerson troffen raak voor Chelsea. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Emerson pikt nog een goaltje mee. Emerson staat amper op het veld of hij pikt al zijn goaltje mee. Na een snelle omschakeling maakt hij het op aangeven van Pulisic af met een gekruist schot. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Emerson Palmieri van Chelsea. 2, 0.
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Chelsea, Ben Chilwell erin, Marcos Alonso eruit
  6. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Chelsea, Emerson Palmieri erin, Kai Havertz eruit
  7. Felix botst op Mendy. Atletico schiet te laat wakker. Nu is het Felix die nog eens uitpakt met een uitstekend schot, maar ook de redding van Mendy is op niveau. . tweede helft, minuut 93.
  8. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 90. Dembélé laat het liggen. Atletico komt zowaar nog eens dreigend opzetten in de slotfase. Mendy pareert een poging van Correa en in de herneming laat Dembélé het liggen. Het is gewoon niet de avond van de Madrilenen. .
  10. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd is gespeeld, de Chelsea-fans kunnen al beginnen uitkijken naar de loting voor de kwartfinales nu vrijdag. Atletico kan zich volop concentreren op de titelstrijd in La Liga. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Chelsea, Callum Hudson-Odoi erin, Timo Werner eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Rood voor Savic. Het is helemaal voorbij voor Atletico. Savic plant in de zestien zijn elleboog tegen de borstkas van Rüdiger en krijgt meteen rood. Atletico moet de slotfase met z'n tienen volmaken. .
  13. Rode kaart voor Stefan Savic van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 81. Daar is Felix opnieuw. Draaien en schieten, zijn schot gaat via Azpilicueta voorlangs.  .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Chelsea, Christian Pulisic erin, Hakim Ziyech eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Felix zet Mendy aan het werk. Atletico kan dan toch nog eens voor gevaar zorgen. Felix maakt het Mendy knap lastig met een schot vanuit een scherpe hoek. De doelman bokst de bal weg, maar Correa kan er onder druk van Kanté niks mee doen in de herneming. .
  17. tweede helft, minuut 75.
  18. tweede helft, minuut 74. Hermoso gaat achteraan de mist in onder druk van Havertz, maar die kan net niet profiteren. Oblak houdt Atletico nog maar eens overeind. .
  19. Gele kaart voor Koke van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 72
  20. tweede helft, minuut 69. Simeone gooit ook Lemar nog in de strijd, voor Trippier is de wedstrijd en wellicht ook de Champions League dit seizoen voorbij. Of krijgen we toch nog een zinderende ontknoping? .