Dortmund zet Sevilla met de rug tegen de muur na Haaland-show

  terugwedstrijd 2 - 2
  1. 43' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 3)
  2. 27' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 2)
  3. 19' - Doelpunt - Mahmoud Dahoud (1 - 1)
  4. 7' - Doelpunt - Suso (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Erling Haaland
  2. 89' - Verv. Mahmoud Dahoud door Thomas Meunier
  3. 88' - Geel - Óscar Rodríguez
  4. 84' - Doelpunt - Luuk de Jong (2 - 3)
  5. 80' - Verv. Marco Reus door Julian Brandt
  6. 77' - Verv. Raphaël Guerreiro door Felix Passlack
  7. 73' - Geel - Mats Hummels
  8. 72' - Verv. Jordán door Óscar Rodríguez
  9. 60' - Verv. Alejandro Gómez door Oliver Torres
  10. 60' - Verv. Youssef En-Nesyri door Munir El Haddadi
  11. 60' - Verv. Suso door Luuk de Jong

  Dortmund heeft een flinke optie genomen op de kwartfinales in de Champions League. Erling Haaland scoorde twee doelpunten en gaf een assist, al knokte Sevilla zich nog terug: 2-3.

  Sevilla - Dortmund in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de pauze laat Papu Gomez zich de bal zomaar ontfutselen door Marco Reus en nadien gaat het bijzonder snel. De Duitse international speelt Haaland perfect aan en het wonderkind maakt er nog voor de rust 1-3 van.

  • Man van de match: Wie anders dan Erling Haaland? De Noor maakte voor rust 2 doelpunten en gaf ook de assist voor de gelijkmaker van Dahoud. Een geweldige prestatie alweer.

  • Opvallend:  De cijfers van Haaland in de Champions League zijn nauwelijks te geloven met 18 goals in 13 wedstrijden. Hij scoorde ook minstens 1 keer tegen elke tegenstander die hij al tegenkwam op het kampioenenbal. 

  Haaland buigt achterstand in zijn eentje om

  In het Estadio Sanchez Pizjuan begon Sevilla vol vertrouwen aan de wedstrijd en het zat ook meteen even mee. Een schot van Suso week af op Hummels en ging voorbij een kansloze Hitz. Een afwachtend Dortmund was al na zeven minuten aan zet.

  Om het niveau wat op te krikken, konden de Duitsers opnieuw rekenen op een fenomenale Haaland. De jonge Noor dribbelde na 20 minuten enkele Sevilla-verdedigers en gaf mee met Dahoud, die met een fraai afstandsschot gelijk maakte. 

  Nadien zorgde Haaland ook zelf nog voor 2 doelpunten. Na vlot combinatiespel met Sancho maakte hij er 1-2 van en kort voor de rust was het opnieuw raak. Reus ontfutselde de bal bij een hele bleke Papu Gomez en maakte de baan vrij voor Haaland: 1-3 en Dortmund al voor de pauze helemaal op rozen.

  De Jong brengt spanning terug

  Na rust zakte Dortmund terug op de eigen helft en liet het initiatief aan Sevilla. De Andalusiërs probeerden wel om de bal vlot van voet tot voet te laten gaan, maar kansen leverde dat niet echt op. Escudero trapte een voorzet van aanvoerder Navas een half metertje naast.

  Met de invalbeurt van Oscar Rodriguez kwam er wat meer schwung in het spel van Sevilla. De Spaanse jeugdinternational plaatste een vrije trap tegen de binnenkant van de paal en gaf even later een fraaie assist voor Luuk De Jong.

  Sevilla gaat zo met 2-3 onderuit tegen Dortmund, maar heeft dankzij de late aansluitingstreffer van De Jong nog een levenslijn voor de return in Duitsland. Dortmund staat er dankzij wonderkind Erling Haaland wel verreweg het beste voor.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 52. Einde wedstrijd . Geen gelijkmaker meer voor Sevilla dat in het slot nog even de druk opvoerde na de aansluitingstreffer van Luuk De Jong. De thuisploeg kwam vroeg in de partij op voorsprong via Suso, maar nadien volgde een onemanshow van Haaland met 2 doelpunten en een assist. De Jong zorgde met een intikker dat er nog spanning is in de terugwedstrijd.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Toegevoegde tijd. Er komen nog 3 minuten bij. Sevilla zet nog eens druk. . tweede helft, minuut 91.
  4. Gele kaart voor Erling Haaland van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thomas Meunier erin, Mahmoud Dahoud eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Sancho net naast. Bijna maakt Sancho het ook nog helemaal af. De flankaanvaller krijgt wat ruimte op de rand van het strafschopgebied en schiet net naast. Dit was het orgelpunt geweest voor Dortmund. .
  7. tweede helft, minuut 89. Meunier mag nog heel even meedoen, hij komt doelpuntenmaker Dahoud aflossen. .
  8. tweede helft, minuut 89. Opstootje . Bij momenten gaat het er best hevig aan toe. Rodriguez verkoopt Sancho nog een stevige trap aan de zijlijn en er ontstaat wat tumult. De Spanjaard krijgt een terechte gele kaart.  .
  9. Gele kaart voor Óscar Rodríguez van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 88
  10. tweede helft, minuut 86. De vrije trappen van Rodriguez zijn bijzonder gevaarlijk, maar dit keer gaat de bal heel hoog over het doel van Hitz. Hier zat toch meer in. .
  11. tweede helft, minuut 85. Aansluitingstreffer De Jong. De Jong doet Dortmund plots wakker schrikken! Sluipschutter De Jong reageert uitstekend op een vrije trap van Rodriguez en maakt er 2-3 van. Zit er ook nog een gelijkmaker in? .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Luuk de Jong van Sevilla. 2, 3.
  13. tweede helft, minuut 82. Invaller Brandt probeert het met een omhaal na een vrije trap. De verdienstelijke poging van de Duitse international gaat een heel eind naast. .
  14. tweede helft, minuut 80. Coach Edin Terzic haalt intussen Guerreiro en aanvoerder Reus naar de kant voor Passlack en Brandt. Het lijkt erop dat beide teams zo stilaan vrede nemen met dit resultaat. Sevilla slaagt er niet in om de bakens te verzetten. .
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Borussia Dortmund, Julian Brandt erin, Marco Reus eruit
  16. tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Felix Passlack erin, Raphaël Guerreiro eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Rodriguez tegen de paal. Daar was bijna de aansluitingstreffer! Rodriguez zet zich achter de bal en krult de bal met veel gevoel tegen de binnenkant van de paal. Hier komt Dortmund toch even goed weg. .
  19. tweede helft, minuut 73. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Mats Hummels na een overtreding op Luuk De Jong. Kan Sevilla iets met deze vrije trap?  .
  20. Gele kaart voor Mats Hummels van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 73