Efficiënt Liverpool straft blunders genadeloos af en herpakt zich tegen Leipzig

  terugwedstrijd 0 - 2
  1. 5' - Geel - Amadou Haidara
  2. 5' - Geel - Nordi Mukiele
  1. 90' - Verv. Mohamed Salah door Neco Williams
  2. 81' - Geel - Jordan Henderson
  3. 76' - Geel - Dani Olmo
  4. 73' - Verv. Kevin Kampl door Hwang Hee-Chan
  5. 72' - Verv. Thiago door Alex Oxlade-Chamberlain
  6. 72' - Verv. Roberto Firmino door Xherdan Shaqiri
  7. 69' - Geel - Ozan Kabak
  8. 66' - Geel - Angeliño
  9. 64' - Verv. Nordi Mukiele door Willi Orbán
  10. 64' - Verv. Amadou Haidara door Yussuf Poulsen
  11. 58' - Doelpunt - Sadio Mané (0 - 2)
  12. 53' - Doelpunt - Mohamed Salah (0 - 1)
  13. 52' - Geel - Christopher Nkunku
  58'Sadio Mané0 - 2

  Liverpool staat er bijzonder goed voor om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. In de tweede helft werden defensieve fouten van Leipzig genadeloos afgestraft door Salah en Mané: 0-2.

  Leipzig - Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: De getalenteerde rechtsback Mukiele slaagt er niet in om een hoge bal te verwerken en ziet Mané zomaar op het doel van Gulacsi afstormen. Een koud kunstje voor de Senegalees, die er nog voor het uur 0-2 van maakt.

  •  Man van de match: Mohamed Salah was nog maar eens van goudwaarde voor Liverpool. De flankaanvaller was zeer aanwezig op zijn rechterflank en zorgde ook voor het openingsdoelpunt.

  • Opvallend: In de Premier League lijkt de defensie van Liverpool soms wat te wankelen, maar niet in de Champions League. Het team van Jürgen Klopp hield in Europa al 5 keer de 0 dit seizoen. 

  Olmo raakt meteen de paal

  Geen Champions League-voetbal in Leipzig, door de Britse coronavariant moest er uitgeweken worden naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest om de wedstrijd te laten doorgaan. 


  Veel maakte de nieuwe locatie niet uit want de Duitsers begonnen beter aan de partij en na nauwelijks 3 minuten op de klok kopte Olmo na uitstekend werk van Angelino al tegen de paal. Even later stond Alisson paraat op een afstandsschot van aanvoerder Sabitzer. 

  De Engelsen herstelden zichzelf wel goed met mogelijkheden voor steraanvallers Salah en Mané en slaagden er ook in om de bal langere periodes in de ploeg te houden. Net voor de pauze probeerde Robertson om doelman Gulacsi nog te verschalken met een fraaie lob.

  Liverpool straft defensieve blunders af

  Na de rust was het opnieuw Leipzig dat het gretigst uit de kleedkamers kwam. Olmo stuurde Nkunku heerlijk de diepte in, maar die vond een uitstekende Alisson op zijn weg.

  Enkele minuten later kantelde de situatie helemaal. Sabitzer voetbalde veel te nonchalant uit en gaf de bal zomaar mee met Salah die oog in oog met Gulacsi koeltjes afwerkte. 5 minuten later ging Mukiele in de fout. De jonge Fransman kon een hoge bal niet wegwerken en het was dit keer Mané die simpel kon afwerken.

  Leipzig probeerde nog even om de rug te rechten, maar moest wachten op de ultieme slotfase op een kans. Invaller Hwang mikte alleen voor Alisson naast. Liverpool staat na enkele defensieve blunders zo met 1 been in de kwartfinales van de Champions League, een stevige opsteker na de mindere periode van de voorbije weken.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 52. Einde wedstrijd. Het zit erop! Liverpool heeft zich na de mindere resultaten van de afgelopen weken goed herpakt. Foutjes van Sabitzer en Mukiele werden genadeloos afgestraft door Salah en Mané. Leipzig kon niet reageren, in het ultieme slot van de partij liet Hwang de kans op de aansluitingstreffer liggen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Hwang laat de aansluitingstreffer toch nog liggen. De Zuid-Koreaan glipt door de buitenspelval, maar mikt alleen voor Alisson naast.  .
  4. Toegevoegde tijd. Er komen nog 3 minuten bij, maar veel zal er niet meer gebeuren. Het tempo is compleet uit de wedstrijd. . tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Liverpool, Neco Williams erin, Mohamed Salah eruit
  6. tweede helft, minuut 89. De voorlaatste speelminuut is inmiddels ingegaan. Beide teams lijken vrede te (moeten) nemen met deze eindstand.  .
  7. tweede helft, minuut 85. Liverpool is niet van plan om nog risico's te nemen en focust zich vooral op het defensieve werk. Leipzig mist wat creativiteit en nauwkeurigheid om tot kansen te komen.  .
  8. Gele kaart voor Jordan Henderson van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 79. Sabitzer probeert het met een goede knal van ver, maar zijn schot gaat naast. Als Leipzig de terugwedstrijd wil redden kan het maar beter zorgen voor de aansluitingstreffer.  .
  10. tweede helft, minuut 78. Ook Olmo krijgt nog een gele kaart en dat is alweer nummer 6 vanavond in een nochtans faire wedstrijd.  .
  11. Gele kaart voor Dani Olmo van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 76
  12. tweede helft, minuut 74. De Zuid-Koreaan Hee-Chan Hwang moet samen die andere invaller Poulsen proberen om Nkunku wat beter in de wedstrijd te krijgen. De jonge Fransman bulkt van het talent, maar zit helemaal niet in de wedstrijd.  .
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij RB Leipzig, Hwang Hee-Chan erin, Kevin Kampl eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Salah probeert om de vrijstaande Mané te bereiken met een heerlijke pass, maar het lukt hem niet om de bal te controleren.  .
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Thiago eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Liverpool, Xherdan Shaqiri erin, Roberto Firmino eruit
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 70. Salah en Mané zijn de diepste pionnen bij Liverpool, Fimino zakt wat verder in om Kampl het voetballen te beletten.  .
  19. Gele kaart voor Ozan Kabak van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 69
  20. tweede helft, minuut 67. Met Poulsen erbij kiest Nagelsmann voor een offensievere aanpak. Liverpool moet eventjes terug, maar zit uiteraard wel in een zeer luxueuze situatie.  .