PSG mist de kansen, bibbert en verliest van Bayern, maar speelt wel de halve finales

  heenwedstrijd 3 - 2
  1. 40' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Ander Herrera
  2. 88' - Verv. Ángel Di María door Ander Herrera
  3. 85' - Verv. Eric Maxim Choupo-Moting door Javi Martínez
  4. 73' - Verv. Julian Draxler door Moise Kean
  5. 71' - Verv. Alphonso Davies door Jamal Musiala
  6. 68' - Geel - Thomas Müller
  7. 59' - Verv. Abdou Diallo door Mitchel Bakker
  8. 55' - Geel - Colin Dagba
  9. 52' - Geel - David Alaba

  PSG is als winnaar uit een spektakelrijk en bijzonder spannend tweeluik met Bayern München gekomen. PSG verloor de terugmatch van de titelhouder met het kleinste verschil, maar dat volstond. Het werd 0-1, al had het ook 3-3 kunnen zijn. De volgende tegenstander van PSG is Manchester City of Borussia Dortmund.

  PSG - Bayern in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dé sleutel tot deze match was de opeenstapeling van missers van PSG om minstens één keer te scoren. Zo werd het een heerlijk spannende match tot de allerlaatste seconde.
  • Man van de Match: Neymar toverde als in zijn allerbeste dagen. Hij was bij 9 van de 10 schoten van PSG betrokken, ondernam 13 dribbels en raakte de paal en de dwarslat.
  • Statistiek: Goed nieuws voor PSG. De vorige drie clubs die Bayern uitschakelden in de kwartfinales van de CL, wonnen de titel dat jaar (Milan, Barcelona en Real Madrid). 

  Neymar tovert, maar scoort niet

  Iedereen kent waarschijnlijk het spelletje "zoek de zeven verschillen"? Het kan helpen om u een beeld te vormen van de eerste 70 minuten van de match. Tenminste als u de heenmatch (2-3 voor PSG) zag. 

   

  Het spelbeeld leek namelijk op het eerste zicht hetzelfde als in München. Bayern domineerde opnieuw het spel en PSG speculeerde met de snelheid van Mbappé en Neymar op de ruimte in de rug van de Duitsers. Maar je moest
  niet eens zo goed kijken om heel wat verschillende te zien. 

   

  Zo was de aanvalsdruk van Bayern deze keer steriel en de opbouw net iets te vaak onzuiver. Zo had Mbappé opnieuw in de 3e minuut op de counter kunnen scoren, maar deed dat nu niet. Zo was niet Mbappé, maar Neymar dé uitblinker bij PSG en zo bleef Kimmich te vaak onder zijn niveau.

   

  PSG verdiende het om te gaan rusten met een voorsprong, maar uitblinker Neymar schoot een keer op Neuer, een keer op de dwarslat en een keer op de paal. Een minuut na die laatste misser scoorde Choupo-Moting in de rebound wel voor Bayern met het hoofd. De 0-1 was een ijskoude douche voor PSG.

  Spanning is te snijden na rust

  De eerste grote kans na de rust was voor Alaba, maar Navas redde. Daarna volgde opnieuw een prachtige aanval van PSG, maar Neymar kwam andermaal centimeters te kort om de assist van Di Maria binnen te tikken. 

   

  Vanaf dan nam de druk van Bayern toe en maakte PSG de fout achteruit te kruipen. Bayern miste gelukkig voor de thuisploeg Duitse precisie en de bal viel ook telkens net niet goed. De enorme spanning maakte een gebrek aan goals in de tweede helft meer dan goed. 

   

  Een goal van Mbappé werd nog afgekeurd voor nipt buitenspel en Neuer hield Neymar nog maar eens van een doelpunt. PSG hield uiteindelijk stand en zit opnieuw in de halve finales.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. PSG en niet Bayern speelt voor het tweede jaar op rij de halve finales van de Champions League. Het verliest met 0-1, maar dat is niet genoeg voor Bayern.  .
  4. tweede helft, minuut 94. Sané kapt bakker alweer uit als hij een miniem is, maar de voorzet is weer niet goed genoeg. Navas pakt en zal zo opnieuw wat tijd winnen. Sané beseft dat dit misschien de kans was om nog gelijk te maken. .
  5. tweede helft, minuut 92. PSG weet de bal bij te houden op de helft van Bayern na een corner. Zo zijn opnieuw twee minuten verstreken.  .
  6. tweede helft, minuut 92. Vier extra minuten. PSG staat op 4 minuten van de halve finale. Alles kan nog in deze match. .
  7. Gele kaart voor Ander Herrera van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 90. Neuer voorkomt de beslissing door Neymar. Deze match zet je echt op het puntje van je stoel. Een klein foutje van Bayern is bijna voldoende voor zekerheid voor PSG, maar Neuer is een fractie van een seconde sneller op de bal dan Neymar op de counter. .
  9. tweede helft, minuut 88. De spanning is te snijden. De Bayern voert de druk nog wat meer op. Het is pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Voorlopig houdt de defensie stand, maar de bal valt ook telkens net niet goed voor Bayern. Iedereen voelt de spanning op het veld. .
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ander Herrera erin, Ángel Di María eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Eric Maxim Choupo-Moting eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Sané trapt de 0-2 voorlangs. De spanning en ook een beetje de chaos nop het veld neemt toe. Bijna profiteert Bayern. Sané gaat vlot voorbij Bakker, maar schiet dan voorlangs. Het is voorlopig niet de match van Sané. .
  13. Goal Mbappé afgekeurd. De match lijkt beslist. Op pass van Neymar kan Mbappé alleen op doel af en hij maakt het staalhard en perfect af. Meteen na de goal klinkt echter het fluitsignaal voor buitenspel en dat wordt heel snel bevestigd door de VAR. . tweede helft, minuut 79.
  14. tweede helft, minuut 76. Neymar en Mbappé kwaad. Het is lang geleden, maar PSG komt er nog eens uit. Neymar opent perfect op Kean op de linkerflank. De Italiaan dribbelt naar binnen en kan afleggen voor Mbappé en Neymar, maar schiet zelf. Neymar en Mbappé zijn boos. .
  15. tweede helft, minuut 74. Kean komt in de plaats van Draxler. Draxler was met voorsprong de minste jn de aanval van PSG vanavond. Hij verlaat het veld voor Kean, die met zijn werkkracht en fysieke aanwezigheid PSG over de streep moet trekken. Aanvallend maakt PSG voorlopig niets meer klaar. .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Moise Kean erin, Julian Draxler eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Bayern wisselt eerste keer. Bij Bayern gaat Davies naar de kant voor het jonge talent Musiala. Dat lijkt een aanvallend wissel. Bayern gaat 4-4-2 spelen met Alaba op linksachter. .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Bayern München, Jamal Musiala erin, Alphonso Davies eruit