Parel van Porto komt veel te laat in Sevilla, Chelsea stoot door

  heenwedstrijd 2 - 0
  1. 90+5' - Geel - Mehdi Taremi
  2. 90+3' - Doelpunt - Mehdi Taremi (0 - 1)
  3. 90+2' - Verv. Kai Havertz door Olivier Giroud
  4. 88' - Geel - Luis Díaz
  5. 86' - Verv. Mason Mount door Hakim Ziyech
  6. 84' - Verv. Sérgio Oliveira door Fábio Vieira
  7. 82' - Geel - Pepe
  8. 75' - Verv. Jesús Corona door Luis Díaz
  9. 75' - Verv. Moussa Maréga door Evanilson
  10. 75' - Verv. Wilson Manafa door Nanu
  11. 74' - Geel - Jesús Corona
  12. 63' - Verv. Marko Grujic door Mehdi Taremi
  13. 46' - Geel - Sérgio Oliveira
  90+3'Mehdi Taremi0 - 1

  Chelsea heeft zich in de terugmatch niet meer laten verrassen door Porto. Zonder veel klasseflitsen verdedigde de ploeg uit Londen de 2-0-bonus. Taremi pakte in de toegevoegde tijd nog uit met een knappe goal, maar voor een ommekeer was het toen al te laat.

  Chelsea - FC Porto in een notendop:

  • Sleutelmoment: De fantastische omhaal van Taremi kwam voor Porto jammer genoeg net wat te laat. Het was wel zowat het enige lichtpunt in een voorts povere pot voetbal.
   
  • Man van de match: Taremi viel in en maakte een geweldig doelpunt, maar achterin verdienen Mbemba en oude krijger Pepe ook wel een pluim. Hoewel er veel ruimte in hun rug lag raakte de snelle Chelsea-aanval hen nooit voorbij.
   
  • Opvallend: Chelsea-Porto was geen wedstrijd om van te smullen. In de eerste helft viel er zelfs geen enkel schot op doel te noteren. Dat was in de Champions League voor het eerst sinds de groepswedstrijd tussen Dinamo Kiev en Ferencvaros enkele maanden terug, teleurstellend.

  Porto kan (licht) overwicht niet verzilveren

  Chelsea zakte met een ruime bonus voor de 2e keer op een week tijd af naar Sevilla. Na de 0-2-zege in de heenmatch konden de Blues met veel vertrouwen toeleven naar de nieuwe clash met FC Porto.

   

  Bij de bezoekers keerden Sérgio Oliveira en Mehdi Taremi terug in de selectie na een schorsing. Thomas Tuchel zette zijn 3 puntaanvallers op de bank voor Kai Havertz. Ook de ervaren Braziliaan Thiago Silva kreeg weer speelminuten.

   

  Porto begon met meer verbetenheid en druk vooruit aan de partij. Een missertje van Mendy werd niet afgestraft door Corona, aan de overkant twijfelde Havertz na een scherpe tegenprik te lang tussen een voorzet en een schot.

   

  Meer kregen we niet te zien in een verder flauwe eerste helft. Porto bleef baas op het middenveld, maar Thiago Silva en zijn kompanen  hadden alles vlot onder controle. Aan de rust stond het zo logischerwijs nog 0-0.

  Prachtig doelpunt Taremi komt te laat

  Na de rust zat Chelsea net wat beter in de partij. Na een vijftal minuten behield Chilwell goed het overzicht en legde hij terug tot bij Pulisic die zijn schot compleet miste. Ook Mount zag een minuutje later zijn doelpoging afgeblokt worden door een alerte Manafa.

   

  Porto had veel krachten verbruikt voor de pauze en werd onnauwkeuriger. Woelwater Mehdi Taremi kwam intussen de moegestreden Marko Grujic aflossen.

   

  De tijd tikte intussen weg in het voordeel van de 'thuisploeg'. Mendy moest nog ingrijpen na een kopballetje van de ingevallen Iraniër Taremi en Silva werkte een gevaarlijke voorzet van Mbemba weg.

   

  In het ultieme slot kreeg deze verder bijzonder povere partij toch nog een fraai orgelpunt. Taremi pakte uit met een fantastische omhaal en verschalkte op die manier de kansloze Mendy. Porto pompte snel nog enkele ballen naar voren, maar dat leverde niets meer op. 

   

  Chelsea plaatst zich zo voor de halve finales van het Kampioenenbal en zal dan uitkomen tegen Liverpool of Real Madrid.

  Het hoogtepunt van de wedstrijd:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 55. Einde wedstrijd. Porto wint dan toch nog na een geweldige goal van Taremi in het ultieme slot. Een doelpunt dat net wat te laat kwam om Chelsea echt nog te bedreigen. Over twee wedstrijden verdienen de Londenaren deze kwalificatie ook wel. In de halve finales komen ze Liverpool of Real Madrid tegen.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Mehdi Taremi van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 95. De stress neemt toch nog even toe. Evanilson gaat in duel met Rüdiger meteen tegen de grond. Hij krijgt er geen penalty voor. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Mehdi Taremi van FC Porto. 0, 1.
  6. tweede helft, minuut 93.
  7. tweede helft, minuut 92. Wereldgoal Taremi. Wat een geweldige goal krijgen we nog te zien!! Taremi pakt uit met een formidabele omhaal, Mendy is compleet kansloos. Porto staat in de slotminuut van de toegevoegde tijd nog op voorsprong. .
  8. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Chelsea, Olivier Giroud erin, Kai Havertz eruit
  9. Toegevoegde tijd. Nog 4 minuten. Giroud komt Havertz nog aflossen.  . tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 91. De klok tikt ongenadig verder. Porto is niet in staat om nog druk uit te oefenen op de stabiele Chelsea-defensie. Pulisic vraagt na een duel met Uribe om nog wat verzorging.  .
  11. Gele kaart voor Luis Díaz van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 86. Neen, een inspirerende partij hebben we niet te zien gekregen. Chelsea buigt in de slotfase nog terug, de Londenaren zijn op een zucht van de halve finales.  .
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Chelsea, Hakim Ziyech erin, Mason Mount eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Porto, Fábio Vieira erin, Sérgio Oliveira eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Pepe duwt Havertz in de rug en steekt dan cynisch zijn duim op, het levert hem een gele kaart op.  .
  16. Gele kaart voor Pepe van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 82
  17. Blessure. Silva heeft er een uitstekende match opzitten, maar gaat nu wel met krampen zitten. Zouma staat klaar om hem af te lossen, ook Ziyech komt erbij. . tweede helft, minuut 80.
  18. tweede helft, minuut 80.
  19. tweede helft, minuut 79. Rüdiger kopt een bal compleet verkeerd weg tegen Uribe die te verrast is om er nog iets mee aan te vangen.  .
  20. tweede helft, minuut 79. Het regent nu hoekschoppen voor Porto. Valt er eentje op de juiste plaats? .