Ga naar de inhoud
Vinicius bracht Real op voorsprong.
Vinicius bracht Real op voorsprong.

Real legt defensieve pijnpunten van Liverpool bloot: "Maakten het hen makkelijk"

 di 6 april 2021 06:33
LIV
einde
0-0
RMA
  1. 27' - Doelpunt - Vinícius Júnior (1 - 0)
  2. 36' - Doelpunt - Marco Asensio (2 - 0)
  3. 39' - Geel - Sadio Mané
  4. 42' - Verv. Naby Keïta door Thiago
  1. 49' - Geel - Lucas Vázquez
  2. 51' - Doelpunt - Mohamed Salah (2 - 1)
  3. 56' - Geel - Thiago
  4. 65' - Doelpunt - Vinícius Júnior (3 - 1)
  5. 70' - Verv. Marco Asensio door Federico Valverde
  6. 81' - Verv. Ozan Kabak door Roberto Firmino
  7. 81' - Verv. Diogo Jota door Xherdan Shaqiri
  8. 83' - Geel - Trent Alexander-Arnold
  9. 85' - Verv. Vinícius Júnior door Rodrygo
UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/04/21 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
27'
Vinícius Júnior
27'
Vinícius Júnior
1 - 0
36'
Marco Asensio
36'
Marco Asensio
2 - 0
51'
Mohamed Salah
2 - 1
Mohamed Salah
51'
65'
Vinícius Júnior
65'
Vinícius Júnior
3 - 1

Real Madrid is als overwinnaar uit het 1e duel met Liverpool gekomen in de kwartfinales van de Champions League. De jonge Vinicius was de uitblinker bij de ervaren Madrilenen. De tegengoal van Salah is de strohalm waar Liverpool zich volgende week aan kan optrekken. "We zijn er nog niet", zegt een tevreden Zinédine Zidane. "We speelden niet goed genoeg", aldus Jürgen Klopp.

Real Madrid - Liverpool in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een slappe eerste helft komt Liverpool een stuk beter
    voor de dag na de rust. Dat wordt al snel beloond met de aansluitingstreffer
    van Salah en even lijkt er zelfs meer in te zitten, maar met zijn tweede van de
    avond zet Vinicius een punt achter de Engelse opgang.

  • Man van de match: Van 2 naar 4, Vinicius Junior verdubbelde vanavond in één klap zijn goals in de Champions League. Vooral zijn eerste treffer was van uitstekende makelij. De 20-jarige Braziliaan is de op één na jongste doelpuntenmaker voor Real in de knockout-fase, na Raul Gonzalez.

  • Opvallend: Zowel Marco Asensio als Luka Modric bouwden vanavond voort aan een reeks. Asensio trof voor de vierde wedstrijd op rij raak. Modric gaf dan weer voor de derde CL-wedstrijd op een rij een assist. Met zijn 35 lentes is hij de oudste speler die daarin slaagt sinds Ryan Giggs in 2011 bij Manchester United.

Vinicius en Asensio straffen defensieve fouten af

Hazard nog niet wedstrijdfit, Ramos en Carvajal in de lappenmand én Varane out met een coronabesmetting. De sterren leken niet gunstig te staan voor Los Galacticos, maar toch trok Real het laken meteen naar zich toe in het Estadio Alfredo Di Stéfano.

 

Pas iets voor het halfuur kon Real het overwicht ook omzetten in een voorsprong. Met een knappe borstcontrole op een al even mooie dieptepass van Kroos gaf Vinicius het centrale duo van Liverpool het nakijken en ook Alisson moest eraan geloven.

 

Fraai werk van Vinicius, maar ook matig verdedigd van Phillips en Kabak. Nog geen 10 minuten later volgde Alexander-Arnold hun voorbeeld. Hij werkte een hoge bal van Kroos in de voeten van Asensio en die pakte het cadeau gretig uit: 2-0. Bij Liverpool waren ze ontstemd, omdat in een voorafgaande fase een fout op de doorgebroken Mané onbestraft was gebleven.

 

Kort voor de rust ging Kabak nog eens de mist in bij een terugspeelbal
op Alisson, maar dit keer kon Asensio niet profiteren. Aan de overkant keek
Courtois werkloos toe, Liverpool kreeg in de hele eerste helft geen enkel schot op doel.

Salah brengt weer spanning, Vinicius zet de puntjes op de i

Na de rust tapte Liverpool uit een ander vaatje en dat leverde al na 5 minuten de aansluitingstreffer op. Een afgeblokt schot van Jota werd de perfecte assist voor Salah en die werkte de bal van dichtbij via de lat in doel.

 

De wereld zag er plots helemaal anders uit voor Liverpool, dat bleef aandringen. De bezoekers kwamen zo zelfs dicht bij de gelijkmaker. Mendy kon ternauwernood een grote kans voor Mané voorkomen.

 

Real zag het nakende onheil en schakelde een versnelling hoger. Asensio
verprutste eerst nog een kansrijke counter, maar een minuut later was het toch raak voor de thuisploeg. Op aangeven van Modric werkte Vinicius in één tijd zijn tweede van de avond in doel. Geen onhoudbaar schot, Alisson zag er niet al te best uit.

 

De 3-1 brak het elan bij Liverpool. Ook de inbreng van Firmino en Shaqiri kreeg de Engelse motor niet meer op gang. Het team van Jürgen Klopp staat volgende week voor een lastige opdracht in de terugwedstrijd. (reacties van coaches onder foto)

Zidane: "Fantastisch werk van Vinicius"

Real-coach Zinédine Zidane kon niet anders dan blij zijn. Bijvoorbeeld over Vinicius: "Dit doet me veel plezier voor hem. Hij heeft fantastisch werk geleverd, vooral defensief. We weten wat voor een speler hij is, als hij de ruimte heeft, zie maar naar zijn eerste goal."

 

"Het ontbrak hem aan een doelpunt, dus de twee van vandaag zullen veel vertrouwen geven, voor hem, maar ook voor het team. Hij verdient het."

 

De Franse coach liet verstaan dat de positieve coronatest van Varane zijn tactiek niet in de war bracht: "We hebben ons schema niet veranderd. We hebben enkel Rafa (Varane) vervangen door Mili (Eder Miltao). Dat is niet makkelijk voor die laatste, maar we trainen op deze voorvallen. Dat hebben we vanavond bewezen."

 

"Nu, we hebben nog niks gewonnen. We zijn tevreden over deze match, maar zullen moeten blijven knokken. Ik geloof dat mijn team geen grenzen kent, het zijn spelers die al enorm veel hebben gewonnen, maar die altijd meer willen. Dat toont hun karakter."

 

Zijn collega Jürgen Klopp was helemaal anders gestemd: "Als we naar de halve finale willen gaan, moeten we bewijzen dat we dat verdienen. En dat was vanavond niet het geval, zeker niet in de 1e helft. Het enige positieve dat ik zie, op ons doelpunt na, is dat we nog maar halfweg zijn."

 

"We speelden niet goed genoeg om Real in de problemen te brengen. Ik dacht dat het mogelijk was, maar we hebben het nu niet kunnen tonen, dan maar in de volgende match. We hebben hun taak makkelijker gemaakt. We moeten meer intensiteit aan de bal tonen. We verloren te makkelijk op de verkeerde momenten de bal. En 1-tegen-1-situaties tegen spelers van hun wereldklasse zijn niet cool."

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+2'

Einde

Real Madrid neemt een optie op de halve finales na een 3-1-overwinning in de heenwedstrijd tegen Liverpool. Salah bracht kort na de rust weer spanning in de wedstrijd, maar met zijn tweede van de avond bood Vinicius Real alsnog een prima uitgangspositie.

90+1'

4 minuten extra

De wedstrijd lijkt gespeeld. Real is tevreden met een 3-1-uitgangspositie, terwijl bij Liverpool de tank stilaan leeg lijkt. Of kunnen de bezoekers toch nog iets doen in de extra tijd?

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
85'

Ook bij Real wordt er nog wat vers bloed in de ploeg gepompt. Na Asensio wordt met Vinicius ook de andere doelpuntenmaker naar de kant gehaald. Rodrygo is zijn vervanger.

85'
wissel
82'

Dubbele wissel bij Liverpool. Voor Kabak en Jota is de heenwedstrijd voorbij, Firmino en Shaqiri mogen de slotfase volmaken.

81'
81'
78'

Liverpool is het goede ritme toch een beetje verloren na de tweede treffer van Vinicius. Thiago probeert het met een verre knal, maar zijn poging is niet gekadreerd.

76'

Een avond om niet snel te vergeten voor Vinicius.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
72'

Benzema stelt Alisson nog eens op de proef met een lage schuiver, maar dit keer is de doelman wel bij de les. Het blijft intussen goed heen en weer gaan. Liverpool wil er duidelijk nog iets van maken.

70'

Eerste wissel bij Real. Doelpuntenmaker Asensio gaat naar de kant, Valverde is zijn vervanger.

70'
66'

Alisson laat zich verrassen door Vinicius

Met zijn tweede van de avond geeft Vinicius Real weer wat meer ademruimte. Op aangeven van Modric werkt hij de bal in één tijd in doel. Alisson ziet er wel niet al te best uit, dit schot was houdbaar.

64'

Asensio speelt counter slecht uit

Met een snelle uitworp lanceert Courtois een kansrijke counter voor Real. Benzema stuurt Asensio diep, maar die speelt het slecht uit en krijgt de bal niet tot bij de vrije Vinicius. Hier zat veel meer in.