Ga naar de inhoud

Real, met invaller Hazard, en Chelsea houden elkaar in evenwicht

 1. 38' - Geel - Christian Pulisic
 2. 29' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 1)
 3. 27' - Geel - Vinícius Júnior
 4. 14' - Doelpunt - Christian Pulisic (0 - 1)
 1. 90+2' - Verv. Karim Benzema door Rodrygo
 2. 89' - Geel - Álvaro Odriozola
 3. 78' - Geel - Raphaël Varane
 4. 77' - Verv. Marcelo door Marco Asensio
 5. 77' - Verv. Dani Carvajal door Álvaro Odriozola
 6. 66' - Verv. César Azpilicueta door Reece James
 7. 66' - Verv. Timo Werner door Kai Havertz
 8. 66' - Verv. Christian Pulisic door Hakim Ziyech
 9. 66' - Verv. Vinícius Júnior door Eden Hazard
 10. 65' - Geel - Marcelo
 11. 60' - Geel - Toni Kroos
14'goalChristian Pulisic0 - 1
29'goalKarim Benzema1 - 1

Real Madrid en Chelsea hebben elkaar in evenwicht gehouden in de heenmatch van hun halve finale. Benzema wiste de goal van Pulisic uit. Volgende week in Londen moet het verschil dus nog gemaakt worden. Eden Hazard mocht een halfuur invallen bij zijn club.

Real Madrid - Chelsea in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na een halfuur zorgt Benzema voor de op dat moment onverwachte gelijkmaker. Een levensbelangrijke treffer voor Zidane en co. 

 

 • Man van de match: In een wedstrijd zonder echte uitblinker viel er zoals zo vaak heel weinig aan te merken op de secure prestatie van metronoom Kanté. 

 

 • Opvallende statistiek: Na vanavond zit Benzema aan 71 goals in de Champions League. Enkel Cristiano Ronaldo, Lewandowski en Messi doen nog beter. 

Vroege uitgoal zorgt voor aangename eerste helft

Na enkele gesloten openingsminuten tekende Werner voor de eerste grote kans. De Duitser trapte van erg dichtbij, maar stuitte op een schitterende beenreflex van Courtois. 

 

Even later was het wel raak. Pulisic werd diep gestuurd, bleef rustig en omspeelde diezelfde Courtois. Zo was de levensbelangrijke uitgoal al vroeg een feit. De bezoekers leken alles onder controle te hebben en voetbalden bij momenten erg goed van onder de druk uit. 

 

Dat was echter buiten de onvermijdelijke Benzema gerekend. De Franse spits trof eerst nog de paal, maar zorgde op het halfuur dan toch voor de 1-1. Na een controle met zijn hoofd pegelde hij het leer staalhard in doel. 

 

Daarna werd het allemaal net iets behoudender. De regen viel ondertussen met bakken uit de hemel in de Spaanse hoofdstad.

Hazard kan zich niet onderscheiden in zwakke tweede helft

In de tweede helft was het allemaal een pak minder. Het resultaat was erg stroef spel en heel weinig uitgespeelde doelkansen. 

 

Even over het uur mocht Hazard dan zijn opwachting maken. De Rode Duivel kon tegen de ploeg waar hij zelf 7 jaar het mooie weer maakte zijn stempel nooit echt drukken. 

 

Dan toonden de invallers bij Chelsea wel iets meer initiatief, maar ook zij kregen de match niet meer opengebroken. De angst om te verliezen regeerde en zo bleef het bij 1-1. 

 

Met het oog op de terugmatch blijft dus alles mogelijk, al zal vooral Chelsea tevreden zijn met deze uitslag.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 93. Einde. De tweede helft was al bij al een maat voor niets. Hazard mocht even over het uur invallen, maar kon zijn stempel niet drukken. 1-1 is een prima resultaat voor Chelsea. Afspraak voor de terugmatch: volgende week woensdag.  .
 3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Real Madrid, Rodrygo erin, Karim Benzema eruit
 4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. De blessuretijd is ingezet. Het lijkt allemaal een maat voor niets te gaan worden. Chelsea oogt tevreden met het resultaat.  .
 6. tweede helft, minuut 89. Varane kopt naast! Kroos schildert een hoekschop erg strak op het hoofd van Varane, die naast kopt. Hier had eigenlijk veel meer ingezeten voor de thuisploeg. .
 7. Gele kaart voor Álvaro Odriozola van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
 8. tweede helft, minuut 88. Kroos vanaf afstand. Toni Kroos besluit het te proberen vanaf afstand. Zijn schot gaat via een verdediger net naast! .
 9. tweede helft, minuut 87. Hazard stuurt Odriozola diep, maar dat levert niets op. Wel een prima actie van de Rode Duivel.  .
 10. tweede helft, minuut 81. Nog 10 minuten. Een overbodige tweede helft. Beter zouden we het eigenlijk niet kunnen omschrijven. Met het oog op de terugmatch mag Chelsea uiteraard wel tevreden zijn met het voorlopige resultaat.  .
 11. tweede helft, minuut 79. Ziyech te slap. De ingevallen Ziyech krult een vrije trap goed over de muur, maar de bal kan Courtois allesbehalve verontrusten.  .
 12. Gele kaart voor Raphaël Varane van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 78
 13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Marcelo eruit
 14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Real Madrid, Álvaro Odriozola erin, Dani Carvajal eruit
 15. tweede helft, minuut 75. Benzema kan niet voor gevaar zorgen. Benzema kan na een hoekschop uithalen, maar de vele Chelseaverdedigers die voor de bal staan voorkomen echt gevaar.  .
 16. tweede helft, minuut 73. Ziyech verrast Courtois bijna. Ziyech zet de bal blind voor. Het leer valt onverwacht bijna in de kruising, maar Courtois reageert alert.  .
 17. tweede helft, minuut 72. Havertz kan er niet bij. Ziyech brengt de bal voor, maar Havertz kan er niet bij. Kans .
 18. tweede helft, minuut 71. Eerste balcontact Hazard. Hazard komt voor het eerst bij de bal, en dat tegen de ploegg waar hij liefst 7 jaar het mooie weer maakte. Ondertussen staan de hemelsluizen weer helemaal open in Madrid.  .
 19. tweede helft, minuut 70. Chelsea neemt opnieuw het commando. Chelsea lijkt de jongste minuten opnieuw de bovenhand te nemen. Andermaal tonen ze dat de bal laten rondgaan iets is wat ze zeer goed in de vingers hebben.  .